Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!

2017. szeptember 11-14.   (4 nap / 3 éjszaka)
Szállás: panzióban Orsova közelében, illetve falusi turizmus keretében Székelykevén (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás: 05:00 óra Budapest, Hősök tere (Műcsarnok mögötti parkoló)
Program: 1. nap: Utazás az M5-ös autópályán. A nagylaki határátlépés után felkeressük a Bánság fővárosát, Temesvárt. Városnéző séta a barokk Losonczy tértől a Jenő herceg téren keresztül a szecessziós Opera térig. Sétánk során láthatjuk a római katolikus székesegyházat, a Szentháromság-szobrot, a katolikus püspöki palota épületét, a régi városházát és a Lloyd-palotát. Szabadprogram. Rövid megálló Herkulesfürdőn, a híres fürdővárosban. Szállás elfoglalása az Orsova közeli szálláson (1 éj), vacsora.
 
2. nap: Reggeli után utunk látványosságokban egyik leginkább bővelkedő napja következik. Három órás hajókirándulást teszünk a Kis- és a Nagy- Kazán-szorosban, valamint a Vaskapu-szorosokban, Európa legnagyobb szurdokvölgyében. Utána buszra szállunk és elindulunk délvidéki szállásunkra. Útközben pihenő a Duna partján magasodó galambóci vár festői romjainál. Szállás Székelykevén, a magyar nyelvterület legdélebbi, többségében magyarok által lakott településén. Vacsora, majd a szállás elfoglalása (2 éj).
 
3. nap: Reggeli után utazás Nándorfehérvárra (Belgrád). Az 1456-os török feletti döntő győzelemről elhíresült vár meglátogatása után séta és szabadprogram a belvárosban. Városnézésünket Zimonyban folytatjuk, ahol a Hunyadi-tornyot nézzük meg. Az ugyancsak székely-magyarok által lakott Hertelendifalva érintésével érkezünk vissza a szálláshelyre. Késő délután ismerkedés vendéglátó falunkkal, Székelykevével. A falu lakói főként a 19. század végén bukovinából idetelepült székelyek, kiemelt nevezetessége pedig a katolikus templom, de a temetőbe is érdemes kisétálni, melynek bejáratánál Délvidék legnagyobb székelykapuját láthatjuk. Megismerkedünk az al-dunai székelyek népviseletével és táncával, majd vacsora és szabadprogram a szálláshelyeken.
 
4. nap: Reggeli után hazafelé indulunk, útközben azonban még sok látnivalóban lesz részünk. Péterváradon a Kárpát-medence legnagyobb erődrendszerét és a híres óratornyot keressük fel. Utána Újvidékre, a Vajdaság fővárosába látogatunk. Városnéző séta a belvárosban: neoreneszánsz városháza, Mária neve katolikus templom és a püspöki palota. Végül a szecessziós Szabadkára utazunk. Rövid séta Kosztolányi Dezső szülővárosában a Raichle-palota, a Korzó, a Városháza, a színház és a Zsolnay-szökőkutak érintésével. Horgosnál kelünk át a határon. Várható megérkezés a késő esti órákban.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 49 900 Ft/fő, mely tartalmazza mely tartalmazza az utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással és a csoportkísérő – idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek, az idegenforgalmi adó (3 Euró/fő) költségét.
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 2000 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
Piroska nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, )

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Értékesítő partnerirodák
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2618098. látogatónk.
Fekete Madonna Zarándokvonat 2012

Kedves Misszió Tours, Hálás köszönet a lehetőségért és a kiváló szervezésért, hogy részt vehettem a czestochowai zarándoklaton. Nagyon felemelő, csodálatos élmény volt, lélekben megújulva tértem haza. Nagyon kívánom, hogy népünk megmaradjon hitében, és e csodálatos zarándoklatok által lelkiekben megújulva, gazdagodva tudjunk összetartozásunkért tenni. Remélem sikerül meg Önökkel együtt zarándokolni. A Szűzanya áldása kísérje további munkájukban! Köszönettel

Cs.R.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -