FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
BOLDOGASSZONY ZARÁNDOKVONAT 2017

2017. június 1-4.   (4 nap / 3 éjszaka)   (MEGTELT)
Kedves Látogatónk!
Ezen az oldalon nem az aktuális ajánlatunkat, hanem egy korábbi programot lát.
Aktuális ajánlatunkhoz kattintson ide!
Lelkivezetők: Székely János püspök,
Burbela Gergely verbita szerzetes,
Felföldi László helynök-plébános és
Tímár Asztrik ferences szerzetes.
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
Utazás: különvonat, 1. vagy magasabb komfortfokozatú IC Plusz kocsik és 2. osztályú kocsik. Helyi közlekedés: Marosfőn és Csíkszentdomonkoson a vendéglátók várják a zarándokokat, a helyi szállításukat is ők szervezik, Gyergyószentmiklósról pedig helyi autóbuszokkal történik a közlekedés a szálláshelyek és a vasútállomás között.
Indulás:
Budapest
Cegléd
Szolnok
Püspökladány
Nagyvárad
Szállás: A kategória: panziók és szállodák, igény szerint 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobákkal vagy apartmanokkal.
B kategória: falusi turizmus és vendégházak, igény szerint 2-3-4 ágyas szobák, fürdőszoba használattal vagy fürdőszobával.
C kategória: zarándokház, ifjúsági szállás vagy kollégium 4-5-6-8 ágyas szobákkal és közös tusolókkal.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Program: 1. nap: (június 1. csütörtök): Zarándokok megáldása, majd indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás Székelyföldre, a Kárpátok ölelte Gyergyói- és Csíki-medencébe. Útközben a nagyobb állomásokon a zarándokok ünnepélyes fogadása és köszöntése. A késő esti órákban érkezünk meg vendéglátó településeinkre, Gyergyószentmiklósra, Marosfőre és Csíkszentdomonkosra. Zarándokok köszöntése a vasútállomásokon, majd a szálláshelyek elfoglalása és vacsora.
 
2. nap: (június 2. péntek): Reggeli után indulunk a vasútállomásokra, ahonnan a Boldogasszony Zarándokvonattal folytatjuk utunkat először Madéfalvára. Innen a Kárpát-medence egyik legszebb, völgyhidakkal és alagutakkal tűzdelt vasúti útvonalán, festőien szép tájakon utazunk a Gyimes-völgyébe. GYIMESBÜKK vasútállomás: ünnepélyes fogadás, majd az ezer éves határra vonulunk, ahol láthatjuk a 30. számú vasúti őrházat és az ún. Rákóczi vár romjait, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Gyimesek-völgyére. A Kontumáci kápolna, az 1782-ben épült és Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt kápolna a Gyimesek legrégebbi temploma. Szabadtéri oltár: „lelki nap” – rózsafüzér, keresztút a gyimesi csángókkal közösen, majd püspöki szentmise. Szabadprogram, majd visszautazunk a szálláshelyekre.
 
3. nap: (június 3. szombat): CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI BÚCSÚ. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen évszázadok óta összegyűlnek pünkösd szombatján a székelyek és csángók, hogy teljesítsék őseik fogadalmát. Korai reggeli után kelünk útra, hogy a zarándokvonattal Hargita megye központjába érkezzünk meg, ahol a vasútállomáson ünnepélyesen köszöntik és megáldják zarándokainkat. CSÍKSZEREDA: közös keresztaljként, énekelve és imádkozva felvonulunk a Kegytemplomhoz – ahol a ferencesek sok évszázad óta őrzik a csodatevő Boldogasszony szobrát – majd a hegynyeregbe. Részt veszünk a több százezres zarándoksereget vonzó fogadalmi búcsún. Ünnepi szentmise. Délután szabadprogram. Egyénileg vagy közösen lemegyünk a vasútállomásra. Visszautazás a szálláshelyekre.
 
4. nap: (június 4. vasárnap): Korai reggeli után GYERGYÓSZENTMIKLÓS főterén találkozunk. Pünkösdi szabadtéri szentmise. 2016-ben a Zarándokvonat utasaival közösen több ezren vettek részt ezen a zarándoklatot záró szentmisén. Várhatóan ebben az évben is több ezer résztvevő vesz majd részt az eseményen. Méltó befejezése lesz ez rendhagyó zarándoklatunknak. Elköszönés a székelyektől, hazaindulás. Hazautazás közben tovább folytatódnak a programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
A menetrend és ezáltal a program is változhat! A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják!
Részvételi díj: MEGTELT 69 900 Ft/fő, mely tartalmazza (A kategória) a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a szállást panziós vagy szállodás elhelyezéssel, a félpanziós ellátást, a csoportkísérést, programokat és a zarándokcsomagot.
A részvételi díj nem tartalmazza a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 2.000 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras.
I. osztályú vagy IC PLUSZ felár: 15 000 Ft/fő (Az ablakok nem lehúzhatóak!)
Részvételi díj: MEGTELT 63 900 Ft/fő, mely tartalmazza (B kategória) a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a szállást falusi turizmusos vagy vendégházas elhelyezéssel, a félpanziós ellátást, a csoportkísérést, programokat és a zarándokcsomagot.
A részvételi díj nem tartalmazza a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 2.000 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras.
I. osztályú vagy IC PLUSZ felár: 15 000 Ft/fő (Az ablakok nem lehúzhatóak!)
Részvételi díj: MEGTELT 56 900 Ft/fő, mely tartalmazza (C kategória) mely tartalmazza a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a szállást (zarándokház, ifjúsági szállás vagy kollégium), a félpanziós ellátást, a csoportkísérést, programokat és a zarándokcsomagot.
A részvételi díj nem tartalmazza a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 2.000 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras.
I. osztályú vagy IC PLUSZ felár: 15 000 Ft/fő (Az ablakok nem lehúzhatóak!)
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 000 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Csongor nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Prága

Budai László/Misszió Tours részére Korábban felejthetetlen erdélyi kiránduláson voltam Budai Lászlóval, most pedig az időközben kinőtt Misszió Tours szervezésében jutottam el a csodás Prágába. Nagyon jól éreztem, éreztük magunkat. Ehhez hozzájárult a jó busz, a jó szállás, jó ellátás, no meg Brogyányi Mihály sajátos egyénisége és fantasztikus felkészültsége is. Meg a sör sem volt rossz... köszönöm, köszönjük: MI

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -