Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!

2017. november 4-9.   (6 nap / 5 éjszaka)   (MEGTELT)
Szállás: hotel *** (2-3 ágyas szobák fürdőszobával)
Ellátás: reggeli
Utazás: A TAP Portugal légitársaság menetrend szerinti járatával a Budapest/Lisszabon/Budapest útvonalon. Portugáliában kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Lelkivezető: Tamás József gyulafehérvári segédpüspök
Program: 1. nap: Találkozás Budapesten a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, a repülőgép indulása előtt 2 órával. Elutazás a TAP Portugal Légitársaság menetrend szerinti járatával 05.45 órakor Lisszabonba. Érkezés 08.30 órakor. Érkezés után autóbuszos transzfer Lisszabon központjába majd gyalogos városnézés keretében a legfontosabb látnivalókkal ismerkedünk. Lisszabon Európa egyik legszebb városa – a Tejo folyó torkolatában hét dombra épült. Sétánkat a város szimbólumánál a Belém-toronynál kezdjük, majd az egyik legfontosabb műemléképületet, a Mosteirodos Jerónimos kolostort keressük fel. A Praçado Comérciótól az elegáns Carmo utcán jutunk a város főterére (Praça de Dom Pedro IV). Innen sétánk a román stílusú Sé-katedrálishoz vezet, melynek megtekintése után felkeressük a Santo António a Sé templomot, amely azon a helyen áll, ahol Portugália védőszentje, Páduai Szent Antal született. Rövid pihenő, ebéd egyénileg, majd az Európai kontinens legnyugatibb pontjához a Cabo de Roca szirtfokhoz utazunk. Magányos világítótorony és egy márványkereszt áll a meredeken zuhanó sziklafal tetején, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a végtelen, azúrkék óceánra. Itt igazán átérezhetjük a teljes ismeretlenségbe induló nagy portugál felfedezők bátorságát. Kora délután utazás Fatimába, a szállodába. A szobák elfoglalása után szentmise. Fakultatív vacsora.
2. nap: Reggeli után Ribatejo megye székhelyére, Santarémbe utazunk. Óvárosi sétánk során felkeressük a Santíssimo Milagre templomot, ahol az 1247-es eucharisztikus csoda relikviáit őrzik. A kora délutáni órákban visszautazunk Fatimába. A fatimai kegyhely történetének kezdete 1917-re nyúlik vissza, amikor három pásztorgyermeknek több alkalommal megjelent Szűz Mária. Azóta minden évben több mint 5 millió ember látogat el a zarándokhelyre. Elsőként a látnokok házát keressük fel Aljustrelben, majd a magyar keresztutat járjuk végig, mely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból épült. Szentmise a Szent István-kápolnában, majd visszautazás Fatimába, a szállodába. Fakultatív vacsora. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
3. nap: Szentmise, majd reggeli a szállodában. Elsőként Batalhába utazunk, ahol a Mosteiro de Santa Maria da Vitória (Győzedelmes Szent Szűz) domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO világörökség részét képező gótikus és manuel stílusú kolostor a portugál építészet remekműve. Napunkat Alcobaçában folytatjuk, ahol Portugália legnagyobb templomát, az UNESCO világörökség részét képező Mosteirode Santa Maria de Alcobaça (Szent Szűz) apátságot tekintjük meg. A délutánt Nazaré halászfalujában töltjük,mely során siklóval kirándulhatunk a város fölötti sziklafalon található Sítióba, ahol a csodálatos kilátás mellett felkeressük a kicsiny Ermida da Memória kápolnát és a Nossa Senhora da Nazaré templomot, melyben a nazaréi Miasszonyunk szobrát őrzik. Este visszautazás Fatimába, fakultatív vacsora a szállodában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
4. nap: Reggeli után az egész napot Fatimában töltjük. Elsőként a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnok, Francisco, Jacinta és Lucia nyugszik. A bazilika előtti teret – mely kétszer nagyobb a római Szent Péter térnél – félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenés pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Szűzanya szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. Szentmise, majd szabadprogram. A délutáni órákban felkeressük Kondor Lajos atya szobrát. Koszorúzással emlékezünk meg a magyar verbita szerzetesről, akinek jelentős szerepe volt a pásztorgyerekek boldoggá avatásában, valamint a magyar kápolna és a magyar keresztút megépítésében. Este fakultatív vacsora a szálláshelyen, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
5. nap: Szentmise majd reggeli a szállodában. Kirándulás Tomarba, egy gazdag történelmi múlttal rendelkező bájos városkába, mely a templomosok utolsó fellegvára, melynek lenyűgöző szépségű épülete a Krisztus rendi kolostor, mely eredetileg a templomos lovagoknak épült a 12. században, és ma az UNESCO világörökségének része. A kolostor után meglátogatjuk a Sao Joao baptista templomot, és a Santa Maria do Olival Templomot. Ezután továbbutazunk Coimbrába, a középkori királyság fővárosába, mely az ország első egyetemének városa is, amelyet 1290-ben alapítottak. A mostani épületegyüttes 1537-ben költözött a palotába, legrégebbi részeit manuel stílusban építették. Az egyetem épületében a Szent Mihály-kápolnát, a Kecske-tornyot, a 18. századi könyvtárat látogatjuk meg. Az egyetem közelében található a Sé Nova 17.századi jezsuita katedrális, mely barokk stílusban épült. Az alsóvárosban található a Szent Kereszt-templom és kolostor, melyet a királyi fürdők helyén, a XII. században kezdtek el építeni. A templom gazdagon díszített oltára, királyi síremlékei, csempeképei mellett a kolostor Csend-kerengője a legnevezetesebb látnivaló. Visszautazás Fatimába. Szabad program. Fakultatív vacsora. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
6. nap: Korai reggeli után autóbuszos transzfer a lisszaboni repülőtérre. Utazás Budapestre a 10.05 órakor induló menetrend szerinti járattal. Érkezés 14.35 órakor.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 149 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét menetrendszerinti repülőjárattal Lisszabonba és vissza Budapestre (1 db max 8 kg-os kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg-os poggyásszal), a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 5 éjszakára reggelivel és a csoportkísérő-idegenvezetést a teljes út alatt.
A részvételi díj nem tartalmazza a reptéri illetéket (árfolyamtól függően kb. 47.000 Ft/fő), a helyi idegenforgalmi adót és a belépőjegyek árát (kb. 60-70 Euró), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 3.000 Ft/fő.
Törzsutas kedvezménnyel: 142 400 Ft/fő (2017. október 4-ig)
Vacsora felár: 22 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 20 000 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége 3000 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Köszöntjük névnapjukon
Jusztina, Pál nevű látogatóinkat!
Franciaország Erdély
Kárpátalja Délvidék
Felvidék Szentföld
Portugália Lengyelország
Bosznia Ausztria
Szlovénia Olaszország
Vianney Testvérek
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Prospektus 2017
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,5 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Értékesítő partnerirodák
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2491581. látogatónk.
Fekete Madonna Zarándokvonat 2012

Köszönöm a lelki erősítést. a gazdag programot adó zarándoklatot! Jó érzés töltött el, amikor Kassa Érseke "Szent László királyunkról" követendő példaképként szólt. Üdvözlettel

Zsolnay Zoltán

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -  sulikirandulasok.hu  -