FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Hőseink nyomán Galíciában Csíkszeredából

2018. augusztus 12-16.   (5 nap / 4 éjszaka)
Lelkivezető: dr. Darvas-Kozma József, pápai káplán, esperes
A Magyar Pálos Rend együttműködésével megvalósuló program.
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás: 06.00 óra, Csíkszereda
Szállás: egyszerű szálláson Budapesten vagy környékén, hotel *** Lengyelországban (2-3 ágyas szobákban)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Csíkszereda – Budapest
Korai indulás Csíkszeredából. Kiutazás Magyarországra. Szállás elfoglalása budapesti vagy közeli szálláson (1 éj), fakultatív vacsora.
 
2. nap: Budapest – Limanowa – Przemysl
Utazás pihenőkkel Lengyelországba. Limanowa, ahol megemlékezünk Muhr Ottmár ezredes és katonái hősiességéről. Folytatjuk utunkat, és a késő délutáni órákban érkezünk meg Przemyslbe. A San-folyó partjára épült barátságos várost Magyarország keleti kapujaként is nevezték. A település körül épült fel Európa egyik legjelentősebb első világháborús erődrendszere, mely 45 kilométer hosszan öleli körül a várost, 15 főerődből, és számtalan alerődből áll. Az I. világháborúban 131.000 fő, többségében magyar katona védte. Napunk befejezéseképp a Letownia erődnél megemlékezünk az itt harcoló Gyóni Géza költőről. Utazás a szállodába, szobák elfoglalása és vacsora.
 
3. nap: Przemysl
Reggeli után Przemysl erődrendszerének és I. világháborús emlékeinek legfontosabb nevezetességeit keressük fel. Elsőként a Borek páncélerődhöz utazunk, majd a Salis Soglio erődbe nyerhetünk betekintést. Napunkat a Helytörténeti Múzeum I. világháborús kiállításának meglátogatásával folytatjuk. Séta a fő térre, ahol 2016-ban felavatásra került a magyar huszárt és lengyel ulásnust ábrázoló szoborcsoport. Szabadprogramot követően szentmisén veszünk részt a 15. századi római katolikus székesegyházban. Vacsora a szálláshelyen.
 
4. nap: Jaroslaw – Luzna – Budapest
Reggeli után Jaroslawba utazunk, ahol megkoszorúzzuk a Rákóczi domborművet és a lengyel-magyar barátság emlékművét. Megérkezünk meg utunk utolsó állomásához az I. világháború egyik legfontosabb galíciai emlékhelyéhez, Luzna katonai temetőjéhez, melyet a százéves évfordulóra szépen felújítottak. A Pustki-hegy oldalában lévő temető a legnagyobb katonai temető és emlékhely, melyet az áttörés során elesett magyar katonák tiszteletére emeltek. Megemlékezés és koszorúzás, majd szentmise a temető kápolnájánál. Utazás a magyarországi szállásra. A szállás elfoglalása. Fakultatív vacsora.
 
5. nap: Budapest – Csíkszereda
Reggeli után utazás haza. Érkezés Csíkszeredába az esti órákban.
Részvételi díj: 78 900 Ft/fő, mely tartalmazza A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, a szállás, a reggeli és a csoportkísérő-idegenvezetés költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és egyéb járulékos költségek árát (kb. 60 PLN/fő vagy 20 Euro/fő), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség és poggyász), ami az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége: 2.500 Ft/fő vagy 10 Euro/fő 80 éves korig.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 500 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Tivadar nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Isonzó-völgye és Doberdó emlékhelyei 2014

A megrázó élményekkel teli, helyenként fárasztó, de kitűnően sikerült Isonzó-Doberdó utazás magas szintű szervezettségét ezúton is szeretném megköszönni. Nagyon örülök, hogy ezen az utazáson részt vehettem, ahol a Nagy Háború olaszföldi csatáinak színhelyét, hőseink nyughelyét (már ami megmaradt belőle!) megismerhettem.

É.J.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -