FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Húsvét Rómában repülővel

2017. április 13-17.   (5 nap / 4 éjszaka)   (MEGTELT)
Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, Rómában tömegközlekedési eszközökkel
Szállás: magyar zarándokház (2 ágyas szobák közös fürdőszobával)
Ellátás: reggeli (Rómában szabadprogram keretében minden este lehetőség lesz egyénileg vacsorázni.)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Program: 1. nap: Találkozás a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren a délutáni órákban. Utazás a 18:15 órakor induló menetrend szerinti repülőjárattal a római Fiumicino reptérre. Érkezés 20:00 órakor, majd autóbuszos transzfer a szálláshelyre (4 éj).
 
2. nap: Reggeli után tömegközlekedéssel utazunk a Vatikánvárosba, ahol először a kereszténység legnagyobb templomát, a Szent Péter-bazilikát keressük fel. Megismerkedünk a templom történetével, megtekintjük Michelangelo Pietáját, majd főhajtás Szent Péter és Szent II. János Pál pápa sírjánál. Séta az oszlopsorral szegélyezett Szent Péter téren, majd szabadprogram, mely során lehetőség lesz felmenni a bazilika kupolájába, ahonnan az örök város csodálatos panorámája tárul elénk. Zarándoklatunk a Vatikáni Múzeumok és a Sixtusi-kápolna megtekintésével folytatódik. Este a Colosseumhoz utazunk, ahol részt veszünk a Ferenc pápa által vezettet nagypénteki keresztúton.
 
3. nap: Reggeli a szálláson, majd folytatjuk római városnézésünket. Megtekintjük a Santa Maria Maggiore-bazilikát a jászol ereklyével, majd a Bilincses Szent Péter-templomot Michelangelo híres Mózes-szobrával. A továbbiakban az antik Rómával ismerkedünk. Először a Colosseumot keressük fel, mely Róma egyik szimbóluma és a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült. Folytatjuk ókori időutazásunkat a Palatinus dombon át a Forum Romanumon keresztül a Capitolium dombig. Délutáni sétánkat a Piazza Venezia és a Victor Emanuel-emlékműnél fejezzük be. Este részt veszünk a húsvéti vigílián.
 
4. nap: Reggeli után a pápai húsvétvasárnapi ünnepi szentmisén és Ferenc pápa Urbi et Orbi (áldás a városnak és a világnak) áldásán veszünk részt. Napunkat a Falakon kívüli Szent Pál-bazilika felkeresésével folytatjuk, mely a város második legnagyobb bazilikája, a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Késő délután az olasz főváros egyik legnyüzsgőbb terére, a Piazza Navonára utazunk. Sétánkat a Pantheon, a Trevi-kút és a Spanyol lépcső megtekintésével fejezzük be. Szabadprogram, majd visszautazás a szálláshelyre.
 
5. nap: Reggeli a szálláson, majd a keresztény Rómával való ismerkedésünket a Lateráni bazilika felkeresésével fejezzük be, ahol a pápai trón is található. A közeli templomban megtekintjük a Szent Lépcsőt, amin Jézus Pilátus elé ment. Visszautazás a szálláshelyre, majd autóbuszos transzfer a repülőtérre. Hazautazás a 15:00 órakor induló menetrend szerinti repülőjárattal, érkezés Budapestre 16:45 órakor.
Részvételi díj: 109 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét menetrendszerinti repülőjárattal Rómába és vissza Budapestre (1 nagyméretű kézipoggyásszal és 1 db 23 kg-os poggyásszal), a két autóbuszos transzfer árát, a szállást 4 éjszakára reggelivel és a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a reptéri illeték és a kerozinpótdíj (árfolyamtól függően kb. 45.000 Ft/fő), a helyi idegenforgalmi adó (16 Euró/fő), a tömegközlekedési bérlet (kb. 24 Euró/fő) és a belépőjegyek (50 Euró) árát.
Akciós részvételi díj: 99 900 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 500 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Márk nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
ZARÁNDOKVONAT Sümegre, a FÁJDALMAS SZŰZANYA búcsúra

Lelkileg tökéletesen feltöltődtem. Nagy lelki szárazságtól szenvedtem, most pedig csordultig van a lelkem. Hálás köszönet mindenkinek!

Zarándoktársunk

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -