Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
MEDJUGORJEI ZARÁNDOKVONAT 2018

2018. szeptember 3-6.   (4 nap / 3 éjszaka)
Szállás: zarándokpanziók, 2-3 ágyas szobák fürdőszobával, illetve fürdőszoba-használattal
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)
Szolgáltatás: csoportkísérés és zarándoklatvezetés
Utazás: különvonat, 2. osztályú kocsik
Indulás:
Budapest
Bp. Kelenföld
Dombóvár
Pécs
Lelkivezető: Kemenes Gábor atya, Burbela Gergely SVD, Michels Antal atya, Fuchs Tibor atya
Program: 1. nap: Zarándokok fogadása, felszállás, majd ünnepélyes búcsúztatás, ima és áldás után indul a Zarándokvonat Medjugorjéba. Folyamatos utazás Budapest – Pécs – Szarajevó – Čapljina útvonalon Bosznia-Hercegovinába. Utunk során áthaladunk Szarajevón is, ahol mecsetek, templomok, oszmán-török bazár és az Osztrák-Magyar Monarchia hangulatát idéző utcák mind a mai napig őrzik azt a helyet és emléktáblát, amely az 1914-es tragikus merényletről emlékezik meg. Zarándoklatunk indító elmélkedései után a Kárpát-medence különböző részeiből érkezett csoportok bemutatkozása, lelki programok, imák, előadások és közös éneklések. Késő délután megérkezünk Čapljina vasútállomására. Innen autóbuszos transzfer a híres zarándokhelyre, Medjugorjéba. Elszállásolás, majd vacsora a szálláshelyeken. Este szabadprogram.
 
2. nap: Reggeli és nap során egy főétkezés (programtól függően) a szállásokon. MEDJUGORJE: (a település Nyugat-Hercegovinában, Mostartól nem messze helyezkedik el, többnyire horvátok lakják.) 1981-ben hat helyi fiatalnak jelent meg a Szűzanya a kisváros melletti domboldalon. A gyerekek elmesélték a látottakat, és ettől kezdve hívők hatalmas tömege érkezik a Béke Királynőjéhez. Az elmúlt évtizedekben a hercegovinai kisváros az egyik legjelentősebb Mária zarándokhellyé vált.
Ezen a napon először a Jelenések hegyére zarándokolunk el. A hegy lábától jutunk fel az első jelenések helyszínére. Ezt követően a Cenacolo közösséget (szenvedélybetegeket gyógyító közösség) látogatjuk meg. Délután közös lelki program és magyar szentmise a Szent Jakab tiszteletére felszentelt plébániatemplomnál és a mellette található Szent II. János Pál teremben. Rózsafüzér, majd szentmise, szentségimádás és áldás. Este szabadprogram.
 
3. nap: Reggeli és nap során egy főétkezés (programtól függően) a szállásokon. Indulás a Križevacra, a Nagy kereszt hegyére. Keresztút a Križevacon. Délután választható (fakultatív) program: autóbuszokkal elmehetünk Mosztárba (Mostar). Először a ferences templomot keressük fel egy imára, ahol a helyi atyák elmélkedését és tanúságtételét hallgathatjuk meg. Ezt követően a smaragdszínű Neretva fölött átívelő, a város jelképévé vált Öreg hídon keresztül tehetünk egy sétát az óvárosban. Szabadprogram után visszautazás Medjugorjéba, estebéd a szálláson. Rózsafüzér, majd szentmise a Kegytemplomnál.
 
4. nap: Reggeli hideg csomag, kávé vagy tea a vonaton. Korán reggel autóbuszokkal utazunk Čapljinába, majd innen a csodálatosan szép Neretva-völgyén keresztül, Szarajevót újra érintve utazunk haza, ugyanazon az útvonalon, mint amin érkeztünk. Természetesen hazafelé is egész végig közös imádságok, éneklések és elmélkedések teszik majd teljessé a zarándoklat lelki élményeit.
Térkép: Térkép
Fontos! A Jelenések hegyére és a Križevac hegyre kényelmes ruházatot, magas szárú és/vagy kényelmes cipőt, túrabotot ajánlunk! A szenvedélybetegeknek lehet vinni tartós élelmiszert vagy adományt ajándékba. A szentmise magyar nyelvű fordítását FM adásban lehet majd hallgatni, ezért kérjük, hogy fülhallgatóval használható erre alkalmas telefont vagy rádiót hozzanak magukkal.
A határon csak kártyaformátumú személyigazolványt vagy útlevelet fogadnak el (a lejárat nélküli régi típusú – könyv formátumú – igazolvánnyal nem lehet Bosznia-Hercegovinába utazni).
Részvételi díj: 39 900 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos utazás költségét, a csoportkísérést és zarándoklatvezetést. .
A részvételi díj nem tartalmazza az autóbuszos szállítást Čapljina és Medjugorje között oda-vissza, szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, tolmácsolást és egyéb járulékos költségek árát (80 Eur/fő). Külön választható, fakultatív mostari program (5 Eur/fő). Az utasbiztosítás az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2.000 Ft/fő 80 éves korig.
Törzsutas kedvezménnyel: 37 900 Ft/fő (2018. augusztus 3-ig)
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2000 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Csíksomlyói búcsú - BOLDOGASSZONY ZARÁNDOKVONAT 2018

  2018. május 17-20.
2018-ban hetedik alkalommal indul el a különvonat a csíksomlyói búcsúba és Gyergyószentmiklósra. Tovább...

FEKETE MADONNA ZARÁNDOKVONAT 2018

  2018. június 25-28.
7. alkalommal Lengyelországba, Zarándoklatunk célpontjai ezúttal Czestochowa – Tarnów – Krakkó kegyhelyei. Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Gábor, Karina nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Keresztszülő-program
Verbita Rend
Dr. Szőcs Gyula
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 565 kB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2722499. látogatónk.
Fekete Madonna Zarándokvonat 2012

Kedves Misszió Tours, Hálás köszönet a lehetőségért és a kiváló szervezésért, hogy részt vehettem a czestochowai zarándoklaton. Nagyon felemelő, csodálatos élmény volt, lélekben megújulva tértem haza. Nagyon kívánom, hogy népünk megmaradjon hitében, és e csodálatos zarándoklatok által lelkiekben megújulva, gazdagodva tudjunk összetartozásunkért tenni. Remélem sikerül meg Önökkel együtt zarándokolni. A Szűzanya áldása kísérje további munkájukban! Köszönettel

Cs.R.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -