Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!

2013. május 16-19.   (4 nap / 3 éjszaka)
Kedves látogatónk!
Ezen az oldalon nem az aktuális ajánlatunkat, hanem egy korábbi programot lát.
Aktuális ajánlatunkhoz kattintson ide!
Szállás: hotel, panzió, vendégház 2-3-4 ágyas (igény szerint) fürdőszobás, tusolós szobákkal, valamint ifjúsági szállás vagy vendégház 3-4-5-6 ágyas szobái, közös tusolókkal
Ellátás: félpanzió (vacsora és reggeli). Az étkezőkocsiban és a mozgó büfében, ásványvizet, üdítőt, kávét, szendvicset és meleg ételt az utazás ideje alatt vásárolhatnak
Utazás: nosztalgia különvonat, 2. osztályú teremvagonok hangosítással, stúdiókocsi, étkezőkocsi és büfékocsi
Indulás: Budapest, Nyugati pályaudvar: 05:50 óra.
(Csak nappali utazással! Fontos! A részvételi jegyek induláskor kerülnek kiosztásra.)
Útvonal, felszállási lehetőségek: Szolnok (07:10), Békéscsaba (08:11), Arad (11:05) Máriaradna (11:45), Gyulafehérvár, Székelykocsárd (17:45), Marosvásárhely (19:05), Maroshévíz (21:25). Gyergyószentmiklós (22:10).
Fővédnök: Dr. Kövér László a Magyar Országgyűlés Elnöke
Védnök: Völner Pál államtitkár
Lelki vezetők: Görbe László piarista, Tímár Asztrik ferences és Burbela Gergely verbita szerzetesek
Program: 1. nap (május 16., csütörtök): érkezők fogadása 05:00 órától a Nyugati pályaudvaron. Búcsúztatás, zarándokok megáldása. Utazás a jelzett felszállási lehetőségekkel. MÁRIARADNA: felvonulás a Kegytemplomhoz, szentmise. Ősi magyar Mária-kegyhelyek egyike. Kegyképét 1668-ban vásárolta egy katolikus bosnyák kereskedő. 1695-ben Lippa visszafoglalása után a török ezt is felgyújtotta, de a kép a tűzben sértetlen maradt. A templomot később felújították, majd 1756-ban kolostort építették mellé. Szentmise után visszamegyünk a vasútállomásra. A fenti útvonalon megérkezés Székelyföldre, a havasok ölelte Gyergyói-medencébe. A vacsora a vonaton lesz felszolgálva. Gyergyószentmiklós: zarándokok köszöntése a vasútállomáson, majd innen autóbuszokkal a városban és környékén található szálláshelyekre megyünk.
 
2. nap (május 17., péntek): Reggeli után autóbuszokkal a vasútállomásra megyünk. Innen a különvonatunkkal folytatjuk utunkat a Kárpát-medence egyik legszebb, völgyhidakkal és alagutakkal tűzdelt vasúti útvonalán, festőien szép tájakon. Csíkszentdomokos (boldog emlékű Márton Áron püspök szülőfaluja), Csíkkarcfalva (középkori parasztvár látképe), Madéfalva (az 1764-es veszedelem emlékműve), Ajnád és Lóvész érintésével jutunk el úticélunkhoz, a GYIMES-völgyébe. Gyimesi házigazdáink lesznek Berszán Lajos és Salamon József atya, valamint Bilibók Ágoston. Görbepataka, Gyimesfelsőlok (rövid megállás, innen velünk zarándokolnak a csángó gimnázium diákjai). GYIMESBÜKK, vasútállomás: ünnepélyes fogadás, majd vonulás az ezer éves határra, ahol megtekintjük a 30. számú vasúti őrházat és az un. Rákóczi vár romjait, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Gyimes-völgyére. Kontomáci kápolna: szabadtéri püspöki szentmise közösen a gyimesi csángókkal és a csángó gimnázium diákjaival (14:00). Együtt indulunk el a Csíksomlyóra tartó gyimesi csángókkal. Visszautazás Gyergyóba majd a szálláshelyekre.
 
3. nap (május 18., szombat): CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI BÚCSÚ. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen 1567 óta gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és csángók, hogy teljesítsék őseik fogadalmát. Korán reggel utazás autóbuszokkal a vasútállomásra, majd vonattal a Csíki-medencébe. CSÍKSZEREDA: felvonulás a csíkszeredai keresztaljjal közösen a Kegytemplomhoz – ahol a ferencesek évszázadok óta őrzik a csodatevő Boldogasszony szobrát, majd a hegynyeregbe. Részvétel a több százezres zarándoksereget vonzó fogadalmi búcsún. Ünnepi szentmise. Délután szabadprogram. Gyülekező a Kegytemplom előtt, majd levonulás a vasútállomásra. Visszaindulás Gyegyószentmiklósra.
 
4. nap (május 19., vasárnap): Reggeli után (csomagokkal együtt) az autóbuszokkal GYERGYÓSZENTMIKLÓS főterére utazunk. Pünkösdi szabadtéri szentmise (08:00). 2012-ben a Zarándokvonat utasain túl több mint ezren vettek részt ezen a a zarándoklatot záró szentmisén. Méltó befejezése lesz most is nagyszabású programunknak. Elköszönés, hazaindulás (10:50 óra). Hazautazás közben tovább folytatódnak a lelki programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton.
Visszautazás, leszállási lehetőségekkel: Kolozsvár, Nagyvárad, Biharkeresztes, Berettyóújfalu, Püspökladány, Szolnok, Kőbánya-Kispest, Budapest, Nyugati pu. (22:48). A menetrend és a program módosulhat!
Budapesti szállás: A Zarándokvonat résztvevői számára lehetőség van kedvezményesen szállást foglalni a budapesti Verbita Lelkigyakorlatos Házban (Budatétény) május 15-re és 19-re. A szállás díja reggelivel, 1-2 ágyas zuhanyzós szobákban és transzferrel a Nyugati pályaudvarra 5000 Ft/fő/éj. A lelkigyakorlatos ház weblapja.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
Vilmos nevű látogatóinkat!
Franciaország Erdély
Kárpátalja Délvidék
Felvidék Szentföld
Portugália Lengyelország
Bosznia Ausztria
Szlovénia Olaszország
Dr. Szőcs Gyula
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Prospektus 2017
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,5 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Értékesítő partnerirodák
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2401484. látogatónk.
Isonzó-völgye és Doberdó emlékhelyei

A megrázó élményekkel teli, helyenként fárasztó, de kitűnően sikerült Isonzó-Doberdó utazás magas szintű szervezettségét ezúton is szeretném megköszönni. Nagyon örülök, hogy ezen az utazáson részt vehettem, ahol a Nagy Háború olaszföldi csatáinak színhelyét, hőseink nyughelyét (már ami megmaradt belőle!) megismerhettem.

Éhn József

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -  sulikirandulasok.hu  -