Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!

2013. május 16-19.   (4 nap / 3 éjszaka)
Kedves látogatónk!
Ezen az oldalon nem az aktuális ajánlatunkat, hanem egy korábbi programot lát.
Aktuális ajánlatunkhoz kattintson ide!
Szállás: hotel, panzió, vendégház 2-3-4 ágyas (igény szerint) fürdőszobás, tusolós szobákkal, valamint ifjúsági szállás vagy vendégház 3-4-5-6 ágyas szobái, közös tusolókkal
Ellátás: félpanzió (vacsora és reggeli). Az étkezőkocsiban és a mozgó büfében, ásványvizet, üdítőt, kávét, szendvicset és meleg ételt az utazás ideje alatt vásárolhatnak
Utazás: nosztalgia különvonat, 2. osztályú teremvagonok hangosítással, stúdiókocsi, étkezőkocsi és büfékocsi
Indulás: Budapest, Nyugati pályaudvar: 05:50 óra.
(Csak nappali utazással! Fontos! A részvételi jegyek induláskor kerülnek kiosztásra.)
Útvonal, felszállási lehetőségek: Szolnok (07:10), Békéscsaba (08:11), Arad (11:05) Máriaradna (11:45), Gyulafehérvár, Székelykocsárd (17:45), Marosvásárhely (19:05), Maroshévíz (21:25). Gyergyószentmiklós (22:10).
Fővédnök: Dr. Kövér László a Magyar Országgyűlés Elnöke
Védnök: Völner Pál államtitkár
Lelki vezetők: Görbe László piarista, Tímár Asztrik ferences és Burbela Gergely verbita szerzetesek
Program: 1. nap (május 16., csütörtök): érkezők fogadása 05:00 órától a Nyugati pályaudvaron. Búcsúztatás, zarándokok megáldása. Utazás a jelzett felszállási lehetőségekkel. MÁRIARADNA: felvonulás a Kegytemplomhoz, szentmise. Ősi magyar Mária-kegyhelyek egyike. Kegyképét 1668-ban vásárolta egy katolikus bosnyák kereskedő. 1695-ben Lippa visszafoglalása után a török ezt is felgyújtotta, de a kép a tűzben sértetlen maradt. A templomot később felújították, majd 1756-ban kolostort építették mellé. Szentmise után visszamegyünk a vasútállomásra. A fenti útvonalon megérkezés Székelyföldre, a havasok ölelte Gyergyói-medencébe. A vacsora a vonaton lesz felszolgálva. Gyergyószentmiklós: zarándokok köszöntése a vasútállomáson, majd innen autóbuszokkal a városban és környékén található szálláshelyekre megyünk.
 
2. nap (május 17., péntek): Reggeli után autóbuszokkal a vasútállomásra megyünk. Innen a különvonatunkkal folytatjuk utunkat a Kárpát-medence egyik legszebb, völgyhidakkal és alagutakkal tűzdelt vasúti útvonalán, festőien szép tájakon. Csíkszentdomokos (boldog emlékű Márton Áron püspök szülőfaluja), Csíkkarcfalva (középkori parasztvár látképe), Madéfalva (az 1764-es veszedelem emlékműve), Ajnád és Lóvész érintésével jutunk el úticélunkhoz, a GYIMES-völgyébe. Gyimesi házigazdáink lesznek Berszán Lajos és Salamon József atya, valamint Bilibók Ágoston. Görbepataka, Gyimesfelsőlok (rövid megállás, innen velünk zarándokolnak a csángó gimnázium diákjai). GYIMESBÜKK, vasútállomás: ünnepélyes fogadás, majd vonulás az ezer éves határra, ahol megtekintjük a 30. számú vasúti őrházat és az un. Rákóczi vár romjait, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Gyimes-völgyére. Kontomáci kápolna: szabadtéri püspöki szentmise közösen a gyimesi csángókkal és a csángó gimnázium diákjaival (14:00). Együtt indulunk el a Csíksomlyóra tartó gyimesi csángókkal. Visszautazás Gyergyóba majd a szálláshelyekre.
 
3. nap (május 18., szombat): CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI BÚCSÚ. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen 1567 óta gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és csángók, hogy teljesítsék őseik fogadalmát. Korán reggel utazás autóbuszokkal a vasútállomásra, majd vonattal a Csíki-medencébe. CSÍKSZEREDA: felvonulás a csíkszeredai keresztaljjal közösen a Kegytemplomhoz – ahol a ferencesek évszázadok óta őrzik a csodatevő Boldogasszony szobrát, majd a hegynyeregbe. Részvétel a több százezres zarándoksereget vonzó fogadalmi búcsún. Ünnepi szentmise. Délután szabadprogram. Gyülekező a Kegytemplom előtt, majd levonulás a vasútállomásra. Visszaindulás Gyegyószentmiklósra.
 
4. nap (május 19., vasárnap): Reggeli után (csomagokkal együtt) az autóbuszokkal GYERGYÓSZENTMIKLÓS főterére utazunk. Pünkösdi szabadtéri szentmise (08:00). 2012-ben a Zarándokvonat utasain túl több mint ezren vettek részt ezen a a zarándoklatot záró szentmisén. Méltó befejezése lesz most is nagyszabású programunknak. Elköszönés, hazaindulás (10:50 óra). Hazautazás közben tovább folytatódnak a lelki programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton.
Visszautazás, leszállási lehetőségekkel: Kolozsvár, Nagyvárad, Biharkeresztes, Berettyóújfalu, Püspökladány, Szolnok, Kőbánya-Kispest, Budapest, Nyugati pu. (22:48). A menetrend és a program módosulhat!
Budapesti szállás: A Zarándokvonat résztvevői számára lehetőség van kedvezményesen szállást foglalni a budapesti Verbita Lelkigyakorlatos Házban (Budatétény) május 15-re és 19-re. A szállás díja reggelivel, 1-2 ágyas zuhanyzós szobákban és transzferrel a Nyugati pályaudvarra 5000 Ft/fő/éj. A lelkigyakorlatos ház weblapja.