Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
A szépséges Észak-Erdély

2018. augusztus 4-8.   (5 nap / 4 éjszaka)
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
05:00 óraDunaharaszti
05:30 óraBudapest
Szállás: falusi turizmus (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió (reggeli és estebéd)
Program: 1. nap: Utazás az M3-as autópályán Erdélybe. A csengersimai határátkelés után városnéző séta Szatmárnémetiben a Székesegyház, a Vécsey-ház, az egykori városháza és a tűzoltótorony érintésével. Szabadprogram után folytatjuk utunkat Erdődre. A falu szélén állt egykor a Károlyi család várkastélya, ahol Petőfi és Szendrey Júlia esküvőjét tartották. Meglátogatjuk a kastélyból megmaradt tornyot, majd Misztótfalura utazunk, ahol a Misztótfalusi Kis Miklós múzeumot keressük fel, mely a falu betűmetsző és nyomdász szülöttjének állít emléket. A kora esti órákban érkezünk meg Koltóra. Ismerkedés vendéglátó településünkkel. A falu legismertebb nevezetessége a Teleki-kastély, ahol Petőfi és Júlia mézesheteit töltötte, ma a Petőfi-Teleki Múzeum található benne. A kastély parkjában a Petőfi házaspárt ábrázoló bronzszobor megkoszorúzása. Szálláshelyek elfoglalása (4 éj), majd vacsora.
 
2. nap: Reggeli után a Gutin-hágón keresztül utazunk a Mára-völgyébe. Mintha egy élő skanzenben járnánk – faragott kapuk, fatemplomok és faházak között érünk Deszére. Meglátogatjuk a Világörökség részét képező XVIII. századi ortodox fatemplomot, melyben a leglátványosabb máramarosi falfreskókat találjuk. Pisztrángozási lehetőség egy pisztrángtelepen, egyénileg fizetve. Séta Máramarossziget főterén, látogatás a börtönmúzeumban és a skanzenben. Innen Szaploncára utazunk, ahol a színes festett fejfákból álló vidám temetőt keressük fel. Vásárlási lehetőség a kézműves termékekből, majd a Huta-hágón (587 m) keresztül visszautazás Koltóra. Vacsora a vendéglátó házaknál.
 
3. nap: A korai reggeli után Felsővisóra utazunk. Innen egész napos kirándulásra indulunk egy gőzössel vontatott erdei kisvasúttal a máramarosi havasokba, csodálatos tájakon, a Vasér folyó völgyében. Hazafelé megállunk a barcánfalvi ortodox kolostornál, mely a máramarosi faépítészet remekműve. Visszautazás Koltóra. Vacsora, majd zenés búcsúest.
 
4. nap: Reggeli után Nagybányára utazunk. Séta a régi főtéren, majd az István-torony érintésével a Képzőművészeti Múzeumhoz érünk, ahol a nagybányai művésztelep festőinek műveit tekintjük meg. Városnézésünk a híres Ásványtani Múzeumnál ér véget, ahol a bányavirágok és az ásványtani ritkaságok mindenkit lenyűgöznek. Vásárlási lehetőség. A délutánt a Bódi-tónál töltjük, ahol a tó körüli séta mellett libegőzhetünk is a Fekete-hegy 1200 méter magas csúcsára. Visszautazás Koltóra. Estefele elsétálhatunk a Vajda-forráshoz és Teleki Sándor sírjához a református temetőben. Vacsora a szállásadóknál.
 
5. nap: Reggeli után elköszönünk koltói vendéglátóinktól. Érmindszentre utazunk, ahol az Ady szülőházában berendezett emlékkiállítást keressük fel. Észak-erdélyi kirándulásunkat Nagykárolyban folytatjuk. A város legfőbb látnivalóját, a romantikus hangulatú, neogótikus Károlyi-kastélyt tekintjük meg. Utána a kaplonyi ferencesek kolostorát és a Károlyi-kriptát nézzük meg. Határátlépés. Hazautazás az M3-as autópályán Budapestre. Várható megérkezés a késő éjjeli órákban.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 57 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a 4 éj szállást félpanziós ellátással, valamint a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza Külön fizetendő a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek ára (kb. 150 RON/fő), valamint az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége: 2.500 Ft/fő 80 éves korig.
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 500 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
Hella nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2019
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,3 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 3349892. látogatónk.
Szent II. János Pál pápa szülőföldjén

Köszönöm a kegyelmekben gazdag lelki feltöltődést és a kikapcsolódást. Isten áldja Önöket mindenért!

B.L.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -