Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Barangolás Bánság és Délvidék legszebb tájain

2017. szeptember 11-14.   (4 nap / 3 éjszaka)
Szállás: panzióban Orsova közelében, illetve falusi turizmus keretében Székelykevén (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás: 05:00 óra Budapest, Hősök tere (Műcsarnok mögötti parkoló)
Program: 1. nap: Utazás az M5-ös autópályán. A nagylaki határátlépés után felkeressük a Bánság fővárosát, Temesvárt. Városnéző séta a barokk Losonczy tértől a Jenő herceg téren keresztül a szecessziós Opera térig. Sétánk során láthatjuk a római katolikus székesegyházat, a Szentháromság-szobrot, a katolikus püspöki palota épületét, a régi városházát és a Lloyd-palotát. Szabadprogram. Rövid megálló Herkulesfürdőn, a híres fürdővárosban. Szállás elfoglalása az Orsova közeli szálláson (1 éj), vacsora.
 
2. nap: Reggeli után utunk látványosságokban egyik leginkább bővelkedő napja következik. Három órás hajókirándulást teszünk a Kis- és a Nagy- Kazán-szorosban, valamint a Vaskapu-szorosokban, Európa legnagyobb szurdokvölgyében. Utána buszra szállunk és elindulunk délvidéki szállásunkra. Útközben pihenő a Duna partján magasodó galambóci vár festői romjainál. Szállás Székelykevén, a magyar nyelvterület legdélebbi, többségében magyarok által lakott településén. Vacsora, majd a szállás elfoglalása (2 éj).
 
3. nap: Reggeli után utazás Nándorfehérvárra (Belgrád). Az 1456-os török feletti döntő győzelemről elhíresült vár meglátogatása után séta és szabadprogram a belvárosban. Városnézésünket Zimonyban folytatjuk, ahol a Hunyadi-tornyot nézzük meg. Az ugyancsak székely-magyarok által lakott Hertelendifalva érintésével érkezünk vissza a szálláshelyre. Késő délután ismerkedés vendéglátó falunkkal, Székelykevével. A falu lakói főként a 19. század végén bukovinából idetelepült székelyek, kiemelt nevezetessége pedig a katolikus templom, de a temetőbe is érdemes kisétálni, melynek bejáratánál Délvidék legnagyobb székelykapuját láthatjuk. Megismerkedünk az al-dunai székelyek népviseletével és táncával, majd vacsora és szabadprogram a szálláshelyeken.
 
4. nap: Reggeli után hazafelé indulunk, útközben azonban még sok látnivalóban lesz részünk. Péterváradon a Kárpát-medence legnagyobb erődrendszerét és a híres óratornyot keressük fel. Utána Újvidékre, a Vajdaság fővárosába látogatunk. Városnéző séta a belvárosban: neoreneszánsz városháza, Mária neve katolikus templom és a püspöki palota. Végül a szecessziós Szabadkára utazunk. Rövid séta Kosztolányi Dezső szülővárosában a Raichle-palota, a Korzó, a Városháza, a színház és a Zsolnay-szökőkutak érintésével. Horgosnál kelünk át a határon. Várható megérkezés a késő esti órákban.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 49 900 Ft/fő, mely tartalmazza mely tartalmazza az utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással és a csoportkísérő – idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek, az idegenforgalmi adó (3 Euró/fő) költségét.
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2000 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
Lenke nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Litvánia
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 565 kB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2921557. látogatónk.
Zarándoklat Olaszországban

Tisztelt Misszió Tours! Kedves Budai házaspár! A McQuirk család, Barry és Lúcia nevében szeretném kifejezni hálámat és köszönetemet Budai Lászlónak, Leo atyának és a buszsofőröknek az Olaszországba irányult utazásért. Páratlan élményekkel,lelki feltöltődéssel és tudásanyaggal gyarapodtunk. Kedves útitársakat ismerhettünk meg és a tolerancia gyakorlása bizonyára hasznunkra válik.( Ugyan ki horkolhatott a szomszéd szobában? Ki nyomakodott elénk a WC-re várva? Ki állt elénk életünk legszebb látképére fókuszálva?) Á,ez mind... Tovább...

McQ-né G.L. és B.McQ.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -