Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Esterházy János zarándoklat Alsóbodokra és Nyitrára

2018. szeptember 15. szombat
Ellátás: önellátás
Utazás: autóbusszal
Indulás: 06:00 óra Budapest, Hősök tere (Műcsarnok melletti parkoló)
Lelkivezető: Bíró László püspök
Program: Indulás után reggeli ima, elmélkedés. A komáromi Erzsébet-hídon lépünk át Felvidék földjére.
 
Zarándoklatunk első állomása Alsóbodok. Itt felkeressük Gróf Esterházy János, mártír politikus emlékére épített Szent Kereszt Felmagasztalása kápolnát, ami őrtoronyként magasodik a domb csúcsán. Szimbolikus üzenete van a körülötte lévő kőtengernek: a Gulágra hurcoltaknak állít emléket. A kápolnához az Esterházy-kálvária 14 stációt jelölő oszlopa, szobra vezet. A kápolnaparkba 6 fafaragással díszített kapu vezet, amelyek az Atya, a Fiú, a Szentlélek, a Keresztség, a Szentáldozat és a Szentháromság gondolatiságát szimbolizálják. A kápolna másik oldalához Mária út kapcsolódik kilenc stációval, amely a Sziklakápolnához vezet, ahol a szenci Szűz Mária szobor másolata látható. Egy éve itt helyezték Esterházy János hamvait végső nyugalomra, amivel teljesült a gróf végakarata. Látogatás végül az emlékmúzeumban, ami bemutatja a gróf életét, életművét és áldozathozatalát. Szabadtéri püspöki szentmise.
 
Utazás tovább Nyitrára, Szlovákia legrégebbi városába. Fő nevezetessége a vár, a Szent Emerám székesegyházzal, amely három, különböző évből származó templomépítmény egyesítésével jött létre. A Várnegyed megtekintése, majd rövid séta a történelmi belvárosban.
 
Hazautazás Komáromon keresztül Budapestre. Várható hazaérkezés az esti órákban.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 8 990 Ft/fő, mely tartalmazza mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges belépőjegyek és egyéb járulékos költségek árát. Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 500 Ft/fő 80 éves korig.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 500 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Árpád-házi Szent Erzsébet zarándoklat

  2018. november 17.
Szentmise Szent Erzsébet ünnepén a kassai dómban Tovább...

Adventi zarándoklat Pozsonyba és Máriavölgybe

  2018. december 8.
A koronázóváros és a pálosok ősi kegyhelye ünnepi várakozásban Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Tivadar nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Litvánia
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Keresztszülő-program
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 565 kB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2765108. látogatónk.
Boldogasszony Zarándokvonat

Nagyon szépen köszönjük, hogy megszerveztétek a zarándokutat! Ekkora élményben régen volt részünk. Az egész vonatút nagyon jó volt. Az a sok óra pillanatok alatt elrepült, amit a vonaton töltöttünk. Mi még sosem voltunk a búcsúban, mindig csak a tv-ben néztük, úgyhogy ez pedig külön élmény volt számunkra. Más szervezéssel nem hiszem, hogy elmentünk volna, de megtudtam, hogy indul ez a Boldogasszony Zarándokvonat, és rögtön lecsaptunk rá! Tényleg még egyszer mindent köszönünk, mind a négy nap tökéletes volt. Úgy látszik érdemes volt a... Tovább...

G.J.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -