Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Kirándulás Észak-Erdélybe és Észak-Moldvába

2018. augusztus 16-20.   (5 nap / 4 éjszaka)   (MEGTELT)
Szállás: falusi turizmus, vendéglátó panziók (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és estebéd)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
01:00 óraZalaegerszeg
05:00 óraBudapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Program: 1. nap: Zalaegerszeg – Budapest – Nagykároly – Érmindszent – Misztótfalu – Koltó
Folyamatos utazás az M7-M0-M3-as autópályán. Határátkelés után látogatás Nagykárolyban. A város legfőbb látnivalóját, a romantikus hangulatú, neogótikus Károlyi-kastélyt tekintjük meg. A városnak több jeles szülötte is van: a bibliafordító Károli Gáspár, Kaffka Margit regényíró stb. Érmindszenten Ady Endre szülőházát keressük fel, ami ma múzeum. Rövid megálló Misztótfaluban – Misztótfalusi Kis Miklós, a híres betűmetsző, nyomdász, teológus emlékmúzeuma. Érkezés vendéglátó településünkre, Koltóra. Szálláshelyek elfoglalása a vendéglátó családoknál (1 éj), majd vacsora.
 
2. nap: Barcánfalva – Borsafüred – Borsai-hágó – Radnalajosfalva – Moldovita
Reggel utazás a Neteda-hágón át az Iza-völgyi falvak mentén, ami egy élő skanzen. Szép faházak, fatemplomok, faragott kapuk mellett vezet el utunk. Barcánfalván az ortodox kolostor megtekintése, ami a máramarosi faépítészet remekműve. Borsafüreden libegőzés a Radnai havasokban és túra a Lovak vízeséséhez (100 m). Borsai-hágón rövid pihenő (1.400 m). Radnalajosfalván megálló az ezeréves határnál. Érkezés Moldovitára, szállás elfoglalása panziókban (2 éj), vacsora.

3. nap: Moldovita – Sucevita – Hadikfalva – Moldovita
Reggeli után kirándulás a kívül-belül festett és a világörökség részét képező ortodox kolostorokhoz: Moldovita, Sucevita. Hadikfalván, az egykori bukovinai székely faluban a kopjafás emlékmű felkeresése. Visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap: Borgói-hágó – Beszterce – Dés – Szamosújvár – Koltó
Reggel elhagyjuk a szállást, ismét Koltó felé vesszük az irányt. A Borgói-hágón rövid pihenő, Dracula vásár. Látogatás Besztercén, az egykori szász városban. Désen a református templom megtekintése, ami az erdélyi gótika egyik legszebb alkotása. Megálló Szamosújváron az örmény templomnál (Rubens kép). A Szamos-völgyén át érkezés Koltóra. Szállás elfoglalása. Vacsora után közös búcsúest, mulatozás.

5. nap: Nagybánya – Szatmárnémeti – Budapest – Zalaegerszeg
Reggeli után elköszönés vendéglátóinktól. Hazautazás. Nagybányán városnéző séta – Ásványtani Múzeum, Képzőművészeti Múzeum, István-torony stb. Szatmárnémetiben városnézés: Székesegyház, Vécsey-ház, Tűzoltótorony stb. Határátkelés. Várható megérkezés Budapestre a késő esti, Zalaegerszegre az éjjeli órákban.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 72 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a 4 éj szállást félpanziós ellátással, valamint a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 100 RON/fő), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége: 2.500 Ft/fő 80 éves korig.
Törzsutas kedvezménnyel: 69 300 Ft/fő (2018. július 15-ig)
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2500 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Köszöntjük névnapjukon
Dezső nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Litvánia
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 565 kB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2822150. látogatónk.
Boldogasszony Zarándokvonat 2013

Szeretnék köszönetet mondani a nagyszerű szervezésért, amit a Boldogasszony zarándoklaton tapasztaltam, külön nagyobbik fiának, aki a segítőnk volt. Köszönettel:

Sz.M.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -