FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
MEDJUGORJEI ZARÁNDOKVONAT 2018

2018. szeptember 3-6.   (4 nap / 3 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Kemenes Gábor atya, Burbela Gergely SVD, Michels Antal atya, Fuchs Tibor atya
A Magyar Pálos Rend együttműködésével megvalósuló program.
Utazás: különvonat, 2. osztályú kocsik
Indulás:
Budapest
Bp. Kelenföld
Dombóvár
Pécs
Szállás: zarándokpanziók, 2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával, illetve fürdőszoba-használattal
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)
Szolgáltatás: csoportkísérés és zarándoklatvezetés
Program: 1. nap: Zarándokok fogadása, felszállás, majd ünnepélyes búcsúztatás, ima és áldás után indul a Zarándokvonat Medjugorjéba. Folyamatos utazás Budapest – Pécs – Szarajevó – Čapljina útvonalon Bosznia-Hercegovinába. Utunk során áthaladunk Szarajevón is, ahol mecsetek, templomok, oszmán-török bazár és az Osztrák-Magyar Monarchia hangulatát idéző utcák mind a mai napig őrzik azt a helyet és emléktáblát, amely az 1914-es tragikus merényletről emlékezik meg. Zarándoklatunk indító elmélkedései után a Kárpát-medence különböző részeiből érkezett csoportok bemutatkozása, lelki programok, imák, előadások és közös éneklések. Késő délután megérkezünk Čapljina vasútállomására. Innen autóbuszos transzfer a híres zarándokhelyre, Medjugorjéba. Elszállásolás, majd vacsora a szálláshelyeken. Este szabadprogram.
 
2. nap: Reggeli és nap során egy főétkezés (programtól függően) a szállásokon. MEDJUGORJE: (a település Nyugat-Hercegovinában, Mostartól nem messze helyezkedik el, többnyire horvátok lakják.) 1981-ben hat helyi fiatalnak jelent meg a Szűzanya a kisváros melletti domboldalon. A gyerekek elmesélték a látottakat, és ettől kezdve hívők hatalmas tömege érkezik a Béke Királynőjéhez. Az elmúlt évtizedekben a hercegovinai kisváros az egyik legjelentősebb Mária zarándokhellyé vált.
Ezen a napon először a Jelenések hegyére zarándokolunk el. A hegy lábától jutunk fel az első jelenések helyszínére. Ezt követően a Cenacolo közösséget (szenvedélybetegeket gyógyító közösség) látogatjuk meg. Délután közös lelki program és magyar szentmise a Szent Jakab tiszteletére felszentelt plébániatemplomnál és a mellette található Szent II. János Pál teremben. Rózsafüzér, majd szentmise, szentségimádás és áldás. Este szabadprogram.
 
3. nap: Reggeli és nap során egy főétkezés (programtól függően) a szállásokon. Indulás a Križevacra, a Nagy kereszt hegyére. Keresztút a Križevacon. Délután választható (fakultatív) program: autóbuszokkal elmehetünk Mosztárba (Mostar). Először a ferences templomot keressük fel egy imára, ahol a helyi atyák elmélkedését és tanúságtételét hallgathatjuk meg. Ezt követően a smaragdszínű Neretva fölött átívelő, a város jelképévé vált Öreg hídon keresztül tehetünk egy sétát az óvárosban. Szabadprogram után visszautazás Medjugorjéba, estebéd a szálláson. Rózsafüzér, majd szentmise a Kegytemplomnál.
 
4. nap: Reggeli hideg csomag, kávé vagy tea a vonaton. Korán reggel autóbuszokkal utazunk Čapljinába, majd innen a csodálatosan szép Neretva-völgyén keresztül, Szarajevót újra érintve utazunk haza, ugyanazon az útvonalon, mint amin érkeztünk. Természetesen hazafelé is egész végig közös imádságok, éneklések és elmélkedések teszik majd teljessé a zarándoklat lelki élményeit.
Fontos! A Jelenések hegyére és a Križevac hegyre kényelmes ruházatot, magas szárú és/vagy kényelmes cipőt, túrabotot ajánlunk! A szenvedélybetegeknek lehet vinni tartós élelmiszert vagy adományt ajándékba. A szentmise magyar nyelvű fordítását FM adásban lehet majd hallgatni, ezért kérjük, hogy fülhallgatóval használható erre alkalmas telefont vagy rádiót hozzanak magukkal.
A határon csak kártyaformátumú személyigazolványt vagy útlevelet fogadnak el (a lejárat nélküli régi típusú – könyv formátumú – igazolvánnyal nem lehet Bosznia-Hercegovinába utazni).
FONTOS: Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programban a Jelenések hegyére és a Krizevácra gyalogosan megyünk fel. Mindkét hegy (különösen az utóbbi) igen meredek és sziklás. Kényelmes ruha és túracipő javasolt! Ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja az utazást, akinek nem megterhelő ez, megfelelő fizikai egészségnek örvend.
Részvételi díj: 39 900 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos utazás költségét, a csoportkísérést és zarándoklatvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza az autóbuszos szállítást Čapljina és Medjugorje között oda-vissza, szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, tolmácsolást és egyéb járulékos költségek árát (80 Eur/fő). Külön választható, fakultatív mostari program (5 Eur/fő). Az utasbiztosítás az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2.000 Ft/fő 80 éves korig.
1 ágyas felár: 10 000 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 000 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Csongor nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
ZARÁNDOKVONAT Sümegre, a FÁJDALMAS SZŰZANYA búcsúra

Az aznapi élmény, -az egész nap-,a sok-sok kegyelem mái napig elkísér. Nagyon boldog voltam, mikor a Püspök Atyától külön àldást kaptunk többen,s a 2 kisunokám is részesült ebben! Ők ugyanis először jöttek velünk zarándoklatra, valamint először ültek, utaztak vonaton. Nekik is nagy èlmény volt az Út! Istennek legyen hála! Kívánok további ilyen kitűnő szervezést, hozzá jó egészséget, sok sikert az egész nagy Csapatnak!

B.I.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -