Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Nagy Szentföldi zarándokút

2019. február 19-26.   (8 nap / 7 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Burbela Gergely verbita tartományfőnök, valamint Gáspár Mátyás ajaki plébános
Utazás: menetrend szerinti EL-AL repülőjárattal, helyben légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3* szállodákban (2 – 3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 3 éj Tiberiasban, 4 éj Jeruzsálemben
Ellátás: bőséges reggeli és fakultatív vacsora (büfé rendszerben)
Program: 1. nap: Budapest – Tel Aviv – Tiberias
Találkozás a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren indulás előtt 3 órával. Utazás a 10:50 órakor induló menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés 15.05 órakor (helyi idő szerint). Transzfer Tiberiasba, fakultatív vacsora, szállás.
 
2. nap: Tiberias – Genezáret-tó – Tabgha – Kapernaum – Kursi – Tiberias
Reggeli után hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáret-tavon. Szentmise Magdalában, majd innen utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. Kapernaumban a régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart és adott enni a tömegnek. A nap befejezéseképpen Kursinál állunk meg, ahol Jézus meggyógyított egy ördögtől megszállottat. Visszautazás Tiberiasba. Fakultatív vacsora, szállás.
 
3. nap: Tiberias – Kána – Názáret – Tábor hegy – Tiberias
A szállodában elfogyasztott reggeli után újabb rendkívüli lelki élményeket és látnivalókat tartalmazó nap következik. Először Názáretbe utazunk, ahol sok egyéb mellett az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg, majd Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínére látogatunk el, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Szentmise után utazás a Tábor-hegyre. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Ezt követően termálvízi fürdőzés édenkerti környezetben a Gilboa hegy lábánál, Sahnén. Visszautazás Tiberiasba. Fakultatív vacsora, szállás.
 
4. nap: Tiberias – Kármel hegy – Ceasaria – Tel Aviv – Jeruzsálem
Reggeli után először a Kármel hegyre utazunk, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első karmelita kolostor. Szentmise, majd Caesareába látogatunk el, ahol az ősi, Heródes által épített erőd lenyűgöző romjainak látványa és a tengerparti hangulat igazán méltó csúcspontja napunknak. Séta a Yarkon folyó partján. Utazás Jeruzsálembe. Rövid ismerkedés a várossal, majd a Szent Sír Bazilika megtekintése. Szobák elfoglalása, fakultatív vacsora, majd este, akinek kedve van, még sétálhat a városban.
 
5. nap: Jeruzsálem – Olajfák hegye – Betlehem – Jeruzsálem
A mai napot az Olajfák hegyén kezdjük. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getszemáni kert következik. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, ahol gyakran imádkozott, és itt is fogták el. Ebédidő (melyet a Ramat Rachel kibucban tölthetünk, amennyiben ebédelni kívánunk). Délután Betlehembe utazunk, ahol a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok Mezejét nézzük meg. Szentmise napközben. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Visszautazás Jeruzsálembe. Fakultatív vacsora, szállás.
 
6. nap: Jeruzsálem – Megkísértés hegye – Qumran – Holt tenger – Jeruzsálem
Reggeli után a Júdeai-sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Elsőként a Megkísértés hegyét, majd az Irgalmas Szamaritánus házát keressük fel. Szentmise, majd Betániában Jézus megkeresztelkedésének a helyére megyünk. Folytatjuk utunkat a Holt-tenger sivatagos vidékére. Utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ.
A nap zárásaként fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Visszatérés Jeruzsálembe. Fakultatív vacsora, szállás.
 
7. nap: Jeruzsálem
Reggeli után az egész napot a szent városban töltjük, mely a három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye.
Napunkat a Templom-hegyen kezdjük, ahol valaha Salamon temploma állt, s ma a Jeruzsálem jelképévé vált, aranykupolás Sziklamecset található.
Végigkövetjük Jézus keresztútját a Via Dolorosán. A város falain kívül elsétálunk a Sion-hegyre. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének, majd Dávid király sírjának megtekintése után utunk a zsidó negyedbe, a Siratófalhoz (Nyugati Fal) vezet, ahová a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz ez a hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Szent Péter Kakaskukorékolás templomának megtekintése után szentmise, majd szabad program. Vásárlási lehetőség a bazárban. Szállás Jeruzsálemben.
 
8. nap: Jeruzsálem – Budapest
Utazás a kora reggeli órákban a Ben Gurion repülőtérre, majd onnan Budapestre.
Térkép: Térkép
A Magyar Pálos Rend együttműködésével megvalósuló program!
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra, és ha ott nem a teljes, útiokmány szerinti név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.

A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság (addig mód van a név javítására).
Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak komoly felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.

Névmódosítás kezelési díja: 3 500 Ft/fő
Részvételi díj: 279 490 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást az ELAL légitársaság menetrend szerint járatával Budapest–Tel-Aviv–Budapest útvonalon; személyenként egy csomag és egy kézitáska (a feladható csomag max. 23 kg lehet, a kézipoggyász súlya nem haladhatja meg a 8 kg-t); a Szentföldön utazást légkondicionált autóbusszal; helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt; csoportkísérést Budapesttől Budapestig; 7 éjszakai szállást háromcsillagos, fürdőszobás szobákban, büféreggelivel; a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket (kb. 54 900 Ft/fő); vacsora felárát (7 alkalommal); egyágyas felárat; BBP utasbiztosítást (5 960 Ft/fő, 80 év felettieknek 11 000 Ft/fő); útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a); a helyszínen kötelezően fizetendő szervízdíjat, a belépők és egyéb járulékos költségek díját (130 USD/fő).
Vacsora felár: 19 900 Ft/fő
Egyágyas felár: 121 200 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 960 Ft/fő.
Az út legalább 45 fő jelentkezése esetén indul.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
Illés nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2019
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,3 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3428936. látogatónk.
Az erdélyi útról

Tisztelt Misszió Tours, Kedves Laci! Szeretném jelezni, hogy milyen szép és felemelő élmény volt az augusztusi erdélyi-csángó út. Külön szeretném megjegyezni D. Attila fantasztikus idegenvezetését. Szakszerű, információgazdag, megható , humoros, határozott, mindig amire szükség volt. Nagy értéke volt a mai erdélyi életre történő utalások.Köszönet érte. További jó munkát kívánok, üdvözlettel:

H.M.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -