FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Szent II. János Pál pápa szülőföldjén

2018. április 27-30.   (4 nap / 3 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Burbela Gergely SVD
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
04:30 óraBalogunyom
05:00 óraSzombathely
05:30 óraKőszeg
Szállás: hotel ** Krakkóban (2-3 ágyas fürdőszobás szobák)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Szombathely – Kőszeg – Wadowice – Krakkó
Utazás Felvidéken keresztül Lengyelországba. Elsőként Wadowicét keressük fel, mely Szent II. János Pál pápa szülővárosa. Séta a városban, mely halála óta zarándokhellyé vált. II. János Pál Pápa Szülőháza Múzeum és a bazilika megtekintés, szentmise. Ezt követően rövid szabadprogram. Továbbutazunk és az esti órákban érkezünk Krakkóba. Szállás elfoglalása (3 éj), majd fakultatív vacsora.
 
2. nap: Częstochowa
Reggeli után napunkat Częstochowában, a magyar pálosok által alapított világhírű kegyhelyen töltjük. „Lengyelország lelki központja”, ahová évente 5-6 millió zarándok érkezik, hogy imádkozzon a Fekete Madonna kegyképe előtt. Felkeressük a kegykápolnát és a bazilikát, majd szentmise után szabadprogram. Szabadprogramot követően keresztutat járunk a kolostor falain. Késő délután visszautazás Krakkóba, majd fakultatív vacsora.

3. nap: Krakkó
Reggeli után krakkói napunkat az Isteni Irgalmasság bazilikába kezdjük. Az Isteni Irgalmasság tiszteletét Szent II. János Pál pápa 2000-ben rendelte el. 2002-ben, Szent Fausztina rendjének kolostora mellett épült fel az Isteni Irgalmasság temploma. Felkeressük a kolostort és Szent Fausztina sírját, majd a bazilikát, és annak altemplomában található Szentek Közössége magyar kápolnát. Szentmise után napunkat a közelben található, újonnan épült Szent II. János Pál-bazilika meglátogatásával fejezzük be. Utazás a belvárosába. Városnézésünket a Wawelben kezdjük, ahol a királyi palota mellett elhaladva felkeressük a katedrálist, a lengyelek nemzeti szentélyét, a lengyel uralkodók koronázási és temetkezési helyét. Magyar származású lengyel uralkodók, mint Báthory István és Szent Hedvig sírja is itt található. Ezután napunkat Krakkó történelmi belvárosában folytatjuk. A „királyi útvonalon” sétálunk le a város főterére, ahol sok egyéb nevezetesség mellett a híres Mária-templom és a Posztócsarnok található. Szabadprogram után a Florianska utcán keresztül érkezünk a Flórián-kapuig és a Barbakánig. Utazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
4. nap: Wieliczka – Kőszeg – Szombathely
Reggeli után búcsút veszünk Krakkótól és kirándulást teszünk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő wieliczkai sóbányába. Séta Európa egyik legkülönlegesebb természeti látványosságaként számon tartott bányában, melyben felkeressük többek között a sóból faragott Szent Kinga-kápolnát. (Kényelmes cipő és meleg ruházat ajánlott.) Hazautazás Felvidéken keresztül. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.
Részvételi díj: 53 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a szállást, a reggelit és a csoportkísérő-idegenvezetést (helyi magyar idegenvezető Wadowicétől Wieliczkáig). Ez egy speciális csoportár.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 150 PLN/fő), valamint az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége: 2.000 Ft/fő 80 éves korig.
Vacsora felár: 7 500 Ft/fő (3 db 2 fogásos vacsora)
Egyágyas felár: 10 000 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 000 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Andrea, Ilma nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Árpádházi Szent Erzsébet Zarándoklat

A Misszió Tours, zarándokait kedves ismerősként fogadja.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -