Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!

2012. május 24-27.   (4 nap / 3 éjszaka)
Kedves látogatónk!
Ezen az oldalon nem az aktuális ajánlatunkat, hanem egy korábbi programot lát.
Aktuális ajánlatunkhoz kattintson ide!
Szállás: Hotel***, Panzió, 2-3-4 ágyas (igény szerint) fürdőszobás, tusolós szobákban, valamint ifjúsági szállások 3-4-5-6 ágyas szobák, közös tusolókkal
Ellátás: félpanzió (vacsora és reggeli) a szálláshelyeken. (Az étkezőkocsiban és mozgó büfében, ásványvizet, üdítőt, kávét, szendvicset és ételt az utazás teljes ideje alatt vásárolhatnak.)
Utazás: nosztalgia különvonat, 2. osztályú teremvagonok, stúdiókocsi és étkezőkocsi
Indulás: 05:50 óra Budapest, Nyugati pályaudvar.
Útvonal, felszállási lehetőségek: Szolnok (07:20), Békéscsaba (08:18), Arad (11:00) Radna (11:30), Gyulafehérvár, Tövis, Székelykocsárd (17:20), Marosvásárhely (18:20), Maroshévíz. Gyergyószentmiklós (22:00).
(A menetrend módosulhat.)
Vezetők: Zarándoklat lelki vezetői:
 Tamás József Gyulafehérvári Főegyházmegye segédpüspöke
 Székely János Esztergom-Budapest Főegyházmegye segédpüspöke
Zarándoklatot vezetik:
 Görbe László piarista szerzetes
 Tímár Sándor Asztrik ferences szerzetes
 Burbela Gergely verbita szerzetes
Fővédnök: Dr. Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke
Program: 1. nap: (május 24., csütörtök): érkezők fogadása 05:30 órától a Nyugati pályaudvaron. Búcsúztatás, zarándokok megáldása. Utazás a jelzett felszállási lehetőségekkel. MÁRIARADNA: püspöki szentmise. Ősi magyar Mária-kegyhelyek egyike. Kegyképét 1668-ban vásárolta egy katolikus bosnyák kereskedő. 1695-ben Lippa visszafoglalása után a török ezt is felgyújtotta, de a kép a tűzben sértetlen maradt. A templomot később felújították, majd 1756-ban kolostort építették mellé. Szentmise után levonulás a vasútállomásra. A fenti útvonalon megérkezés a Gyergyói-medencébe. Gyergyószentmiklós. Zarándokok köszöntése. Autóbuszokkal a városban és környékén található szálláshelyekre megyünk. Elszállásolás, vacsora.
 
2. nap: (május 25., péntek): Reggeli után autóbuszokkal a gyergyószentmiklósi vasútállomásra megyünk. Innen a különvonattal folytatjuk utunkat Gyegyókilyénfalva, Gréces-hágó, Csíkszentdomonkos, Csíkszenttamás, Csíkkarcfalva, Csíkmadaras, Madéfalva útvonalon. Csíkcsicsó: technikai megállás. Balázs József tanár úr köszöntője. Gyimesi házigazdáink lesznek Bilibók Ágoston és Deáky András. GYIMES-VÖLGYE. Csíkszépvíz, Csíkszentmihály, Ajnád, Lóvész, Görbepataka, Gyimesfelsőlok (rövid megállás), Gyimesközéplok. GYIMESBÜKK, vasútállomás: ünnepélyes fogadás, majd vonulás az ezer éves határ mellett található Deáky Panzió udvarára. A Tatros folyó mellett, közvetlen a Gyimesi-szoros előtt, csodálatos környezetben elhelyezkedő vendégfogadó. Deáky András ny. iskolaigazgató köszöntője. Vendéglátás (pálinka és csángó kóstoló). Közben gyimesi népzene szól és megismerhetjük a népviseletet is. Ezeréves határ. Továbbsétálunk: 30. számú vasúti őrház és az un. Rákóczi vár romjai. Kontomáci kápolna: szentségimádás és szabadtéri szentmise a közösen a gyimesi csángókkal. Gyimesbükk nagytemplomáig gyalogos zarándoklat (kb. 4-5 km) a Csíksomlyóra induló csángókkal. A templom megkerülése után elköszönés. Koszorúzás a vasútállomáson. Visszautazás a szállásokra.
 
3. nap: (május 26., szombat): CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI BÚCSÚ. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen 1567 óta gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és csángók, hogy teljesítsék őseik fogadalmát. Korán reggel utazás autóbuszokkal a vasútállomásra, majd vonattal tovább. Csíkszeredából felvonulás a Kegytemplomhoz majd a hegynyeregbe. Ünnepi szentmise. Délután szabadprogram. Gyülekező a Kegytemplom előtt (15:30), majd közös levonulás a vasútállomásra. Visszaindulás (17:00), Gyegyószentmiklósra, innen autóbuszokkal a szálláshelyekre.
 
4. nap: (május 27., vasárnap): Reggeli után (csomagokkal együtt) az autóbuszokkal Gyergyószentmiklós főterére utazunk. Pünkösd vasárnapi szabadtéri szentmise (08:00). Elköszönés, hazaindulás (10:50).
Visszautazás, megállások időpontjai: Dézs (14:27), Kolozsvár (15:30), Nagyvárad, Biharkeresztes (18:05), Berettyóújfalu (18:44), Püspökladány (19:15), Szolnok (20:37), Köbánya-Kisp. (22:00), Bp. Nyugati pu. (22:16). A menetrend módosulhat!


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
Konrád nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Litvánia
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Verbita Rend
Magyar Pálos Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 565 kB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2769287. látogatónk.
Kárpátalja

Kedves Erzsébet! Szeretném megköszönni Nektek és az irodának ezt a színvonalas hétvégi szervezést! Minden a várakozásnak sőt azt meghaladóan rendben volt. Az elkövetkező időszakban a jövő tanévben Erdélybe látogat a csoport és számítanánk ismételten az iroda szervezésére, a Ti közreműködésetekre!Kérném tolmácsoljátok köszönetünket és megelégedésünket a fogadó családok felé! Köszönjük a szívből áradó szeretetet és szíves vendéglátást! Nem utolsósorban Izsák Tibornak köszönjük a három nap érdekfeszítő, szívfacsaró,... Tovább...

G.Cs-né

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -