Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Szentföldi zarándoklat Jézus életének útján

2018. november 20-27.   (8 nap / 7 éjszaka)   (MEGTELT)
Kedves Látogatónk!
Ezen az oldalon nem az aktuális ajánlatunkat, hanem egy korábbi programot lát.
Aktuális ajánlatunkhoz kattintson ide!
A Magyar Pálos Rend együttműködésével megvalósuló program.
Lelkivezető: Oláh Dénes marosvásárhelyi főesperes
Utazás: menetrend szerinti EL-AL repülőjárattal, helyben légkondicionált autóbusszal
Szállás: * * * szállodákban (2 – 3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 3 éj Jeruzsálemben, 3 éj Tiberiasban, 1 éj Netanyában
Ellátás: bőséges reggeli és fakultatív vacsora (büfé rendszerben)
Program: 2018. november 20. (kedd): Budapest – Tel Aviv – Jeruzsálem
Találkozás a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren indulás előtt 3 órával. Utazás a 10:50 órakor induló menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés 15.05 h-kor (helyi idő szerint). Transzfer Jeruzsálembe. Rövid ismerkedés a várossal, a Szent Sír Bazilika megtekintése, majd a szobák elfoglalása (3 éj). Este, akinek kedve van, még sétálhat a városban.
 
2018. november 21. (szerda): Jeruzsálem – Olajfák hegye – Betlehem – Jeruzsálem
A mai napot az Olajfák hegyén kezdjük. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kert következik. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, ahol gyakran imádkozott, és itt fogták el. Ebédidő (melyet a Ramat Rachel kibucban tölthetünk, amennyiben ebédelni kívánunk). Délután Betlehembe utazunk, ahol a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok Mezejét nézzük meg. Szentmise napközben. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Visszautazás Jeruzsálembe.
 
2018. november 22. (csütörtök): Jeruzsálem
Reggeli után az egész napot a Szent városban töltjük. A három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye. Napunkat a Templom-hegyen kezdjük, ahol valaha Salamon temploma állt, s ma a Jeruzsálem jelképévé vált, aranykupolás Sziklamecset található. Végig követjük Jézus keresztútját, a Via Dolorosán. A város falain kívül elsétálunk a Sion-hegyre. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének, majd Dávid király sírjának megtekintése után utunk a zsidó negyedbe, a Siratófalhoz (Nyugati Fal) vezet, ahová a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz e hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Szent Péter Kakas kukorékolás templomának megtekintése után szentmise, majd szabad program. Vásárlási lehetőség a bazárban. Szállás Jeruzsálemben.
 
2018. november 23. (péntek): Jeruzsálem – Megkísértés hegye – Qumran – Holt tenger – Betánia – Tiberias
Reggeli után a Júdeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Elsőként a Megkísértés hegyét, majd az Irgalmas Szamaritánus házát keressük fel. Szentmise, majd Betániában Jézus megkeresztelkedésének a helyét keressük fel. Folytatjuk utunkat a Holt-tenger sivatagos vidékére. Utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ. A nap zárásaként a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Utazás a Jordán völgyén át Tiberiasba. Szállás.
 
2018. november 24. (szombat): Tiberias – Kána – Názáret – Tábor hegy – Tiberias
A szállodában elfogyasztott reggeli után újabb rendkívüli lelki élményeket és látnivalókat tartalmazó nap következik. Először Názáretbe utazunk, ahol sok egyéb mellett az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg, majd Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínére látogatunk el, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Szentmise után utazás a Tábor-hegyre. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Visszautazás Tiberiasba.
 
2018. november 25. (vasárnap): Tiberias – Genezáreti tó – Tabgha – Kapernaum – Kursi – Tiberias
Reggeli után hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon. Szentmise Magdalában, majd innen utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. Kapernaumban a régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart és adott enni a tömegnek. A nap befejezéseképpen Kursinál állunk meg, ahol Jézus meggyógyított egy ördögtől megszállottat. Visszautazás Tiberiasba.
 
2018. november 26. (hétfő): Tiberias – Kármel hegy – Ceasaria – Netanya
Reggeli után először a Kármel hegyre utazunk, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első karmelita kolostor. Szentmise, majd Caesareába látogatunk el, ahol az ősi, Heródes által épített erőd lenyűgöző romjainak látványa és a tengerparti hangulat igazán méltó befejezése lesz napunknak. A szállodánk Netanyában található, mely a Földközi-tenger partján, Tel – Avivtól kb. 30 km-re, északra fekszik. Ismert tengerparti üdülőhely és az ország gyémántvágó- és csiszoló központja. Szállás.
 
2018. november 27. (kedd): Netanya – Budapest
Utazás a kora reggeli órákban a Ben Gurion repülőtérre, majd onnan Budapestre.
Térkép: Térkép
A programváltozás jogát fenntartjuk!
 
Utazás csak útlevéllel lehetséges! Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
Részvételi díj: 265 900 Ft/fő vagy 890 EUR/fő, mely tartalmazza az utazást az ELAL légitársaság menetrend szerint járatával Budapest – Tel- Aviv – Budapest útvonalon; személyenként egy csomag és egy kézitáska (a feladható csomag max. 23 kg lehet, a kézipoggyász súly nem haladhatja meg a 8 kg-t); a Szentföldön utazást légkondicionált autóbusszal; helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt; 7 éjszakai szállást háromcsillagos, fürdőszobás szobákban, büfé reggelivel; a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket (összege várhatóan 30.000 Ft/fő); félpanzió /7 vacsora/ felárát (26.900 Ft/fő); egyágyas felárat (125.900 Ft/fő); BBP utasbiztosítást (4.500 Ft/fő, 80 év felettieknek 13.900 Ft/fő); útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 % – a); a helyszínen kötelezően fizetendő szervízdíjat (50 USD/fő);valamint a belépők és egyéb járulékos költségek díját (60 USD/fő).
Vacsora felár: 26 900 Ft/fő vagy 90 EUR/fő
Egyágyas felár: 125 900 Ft/fő vagy 420 EUR/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 520 Ft/fő.
Az út legalább 50 fő jelentkezése esetén indul.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Köszöntjük névnapjukon
Beáta, Izolda nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2019
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,3 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 3257879. látogatónk.
Centenáriumi zarándoklat Fatimába

Kedves András, Viola! Hálás köszönetemet szeretném ezúton kifejezni minden Fatimába zarándokló társam és az atyák nevében is a kéréseink iránti nyitottságukért, rugalmasságukért, pontos ügyintézésért és az Önöktől már korábban is tapasztalt figyelmességükért. Isten áldását kérve munkájukra!

Zs.Sz.M.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -