Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Olasz szentek nyomában

2018. október 21-27.   (7 nap / 6 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: SZŐCS László atya, plébániai kormányzó, Nyergesújfalu
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
02:45 óraNyergesújfalu, Szent Mihály templom, Kossuth Lajos u. 61, 2536
03:45 óraBudapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
05:30 óraBalatonlelle, Autópálya melletti Mol benzinkút
06:15 óraNagykanizsa, Tesco parkoló
Szállás: hotel***, 2 – 3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap, 2018. Október 21./vasárnap: Nyergesújfalu – Budapest – Padova
Folyamatos utazás Magyarországon és Szlovénián keresztül, a szükséges pihenőkkel Szent Antal városába, Padovába. Közvetlenül a Szent Antal földi maradványainak nyughelyéül szolgáló Szent Antal-bazilikához megyünk. A bazilika bejárata előtt áll Gattamelata lovasszobra, mely Donatello világhírű alkotása. Szentmise, majd rövid belvárosi séta. Utána utazás a Padova közeli szállásra (1 éj), majd fakultatív vacsora.
 
2. nap, 2018. Október 22./hétfő: Padova környéke – Assisi – Róma
Reggeli a szálláson, majd folytatjuk utunkat Assisiben, Szent Ferenc és Szent Klára szülővárosában. Fellegvári séta a hangulatos középkori utcácskákon és az Assisi Szent Ferenc Bazilika megtekintése a híres Giotto freskósorozattal, mely a rendalapító Ferenc testvér életét jeleníti meg. Ima Szent Ferenc sírjánál, majd az Angyalos Boldogasszony Bazilikában felkeressük a Porciunkula-kápolnát. A romos erdei templomot Szent Ferenc állította helyre és 1226-ban itt halt meg. A késő délutáni órákban továbbutazás Rómába. Szobák elfoglalása (3 éj), majd fakultatív vacsora.
 
3.nap, 2018. Október 23./kedd: Róma
Reggeli után tömegközlekedéssel utazunk a Vatikánvárosba, ahol először a kereszténység legnagyobb templomát, a Szent Péter bazilikát keressük fel. Minden kedden reggel magyar nyelvű szentmisét celebrálnak a Szent Péter-bazilika Magyarok Nagyasszonya kápolnájában. Megismerkedünk a templom történetével, megtekintjük Michelangelo Pietáját majd főhajtás Szent Péter és Szent II. János Pál pápa sírjánál. Séta az oszlopsorral szegélyezett Szent Péter téren, majd szabadprogram, mely során lehetőség lesz felmenni a bazilika kupolájába, ahonnan az örök város csodálatos panorámája tárul elénk. A négy pápai bazilika közül következőként Róma első keresztény bazilikáját, a Lateráni bazilikát tekintjük meg, mely még a vatikáni Szent Péter bazilikát is megelőzi, mivel itt található a pápai trón. A közeli templomban a Szent Lépcsőhöz látogatunk el, amin Jézus Pilátus elé ment. Este folytatjuk városnézésünket, és az olasz főváros egyik legnyüzsgőbb terére, a Piazza Navonára utazunk. Sétánkat a Pantheon, a Trevi – kút és a Spanyol lépcső megtekintésével fejezzük be. Visszautazás a szálláshelyre, majd fakultatív vacsora.
 
4. nap, 2018. Október 24./szerda: Róma
Reggeli után a Szent Péter térre utazunk, ahol – amennyiben a Szentatya Rómában tartózkodik – pápai audiencián veszünk részt. Délután folytatjuk ismerkedésünket a keresztény Rómával. A Falakon kívüli Szent Pál bazilikához látogatunk, mely a város második legnagyobb bazilikája és a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Zarándoklatunk folytatásaként felkeressük a Santa Maria Maggiore bazilikát a jászol ereklyével és a Salus Populi Romani (a római nép szabadulása) Mária kegyképpel. A késő délutáni órákban az antik Rómával ismerkedünk. Elhaladunk Róma egyik szimbóluma, a Colosseum mellett, mely a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása. Folytatjuk ókori időutazásunkat a Forum Romanum mellett elsétálva a Capitolium dombig, majd a Victor Emanuel emlékműnél fejezzük be gyalogos városnézésünket. Szállás majd fakultatív vacsora.
 
5. nap, 2018. Október 25./csütörtök: San Giovanni Rotondo
Reggel utazás Szent Pio városába, San Giovanni Rotondóba, ahová évente 7 millió zarándok érkezik. Felkeressük a régi templomot és az új bazilikát, főhajtás és ima a szent testénél, melyet egy kristálykoporsóban őriznek és 50 éve helyeztek itt örök nyugalomra. Szentmise, majd keresztút. Szabadprogram. Este a szállás elfoglalása (1 éj), fakultatív vacsora.
 
6. nap, 2018. Október 26./péntek: Loreto
Reggeli után észak felé indulunk. Itália leghíresebb búcsújáró helye lesz zarándoklatunk következő állomása. Szentmise a loretói bazilikában, ahol a Szent Házat, Szűz Mária názáreti házát rejti a szentély kupolája. Utazás Padova környéki szálláshelyünkre (1 éj). Szobák elfoglalása, fakultatív vacsora.
 
7. nap, 2018. Október 27./szombat: Budapest – Nyergesújfalu
Reggeli, majd hazautazás. Útközben a nagy háború 100 éves évfordulója alkalmából a magyar hősökre emlékezünk, főt hajtunk olasz emlékhelyüknél. Utazás Szlovénián át. Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Részvételi díj: 136 850 Ft/fő, mely tartalmazza utazást légkondicionált autóbusszal a teljes útvonalon; 6 éjszakai szállást reggelivel (1 éjszaka Padova környékén, 3 éjszaka Rómában, 1 éjszaka San Giovanni Rotondoban, 1 éjszaka ismét Padova környékén); idegenvezetőt a teljes út során; valamennyi, fent nevezett programon való részvételt (kivéve a belépők árát).
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 75 €/fő), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség és poggyász), ami az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott ’TOP’ utasbiztosítás költsége 4.900 Ft/fő 80 éves korig. 80 év felett ’NÍVÓ’ utasbiztosítás köthető, melynek költsége 12.250 Ft/fő.
Vacsora felár: 27 300 Ft/fő (6 vacsora)
Egyágyas felár: 45 500 Ft/fő (6 éjszaka)
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 900 Ft/fő.
Az út legalább 35 fő jelentkezése esetén indul.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Köszöntjük névnapjukon
Csilla, Noémi nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2019
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,3 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 3301848. látogatónk.
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Nagyon köszönöm, hogy itt lehettem! csodálatos érzés járt át és hálás vagyok a szervezőknek, hogy biztosították a teljes biztonságot ahhoz, hogy megélhessem a Szűzanyával való találkozást és annak csodáját. Hála és köszönet mindenért, Isten áldása legyen Önökön!

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -