Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Lourdes-i zarándoklat repülővel - Szt. Bernadett nyomában

2019. október 20-26.   (7 nap / 5 éjszaka)
Lelkivezető: Marsel Ghie verbita szerzetes
Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, a kinti tartózkodás idején autóbusszal
Szállás: 3* hotelben (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Lisszabon – Toulouse – Lourdes
Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal Lisszabonba. Megérkezés után autóbusszal kirándulás Európa végébe, Cabo da Roca-ba. Cabo da Roca, ami magyarul annyit jelent: Szikla-fok, egy 140 m magas sziklafal, melynek szélét az Atlanti-óceán hullámai nyaldossák. A XIV. századig úgy gondolták, ez a világ vége. Ma már tudjuk, hogy nem, mégis csodálatos látvány, ahogy a föld véget ér és a tenger kezdődik. Az egyik legnagyobb ékessége a világítótorony, ami a mai napig működik. Séta Cabo da Roca-n, kávézási, fotózási lehetőség, majd visszautazás a reptérre, és továbbutazás Toulouse-ba. Innen autóbusszal az esti órákban érkezünk meg Lourdes-i szálláshelyünkre. Szobák elfoglalása, fakultatív vacsora.

2-3. nap: Lourdes
Reggeli után 2 nap Európa és a világ egyik legnagyobb kegyhelyén, ahová évente 6 millió zarándok érkezik. Lourdes-ban a 14 éves Soubirous Bernadettnek 1858-ban, 160 évvel ezelőtt 18 alkalommal jelent meg a Szent Szűz. Zarándoklatunkat a jelenések helyszínén, a massabielle-i barlangnál kezdjük, ahol szentmisén veszünk részt. Itt fakad az a gyógyító erejű forrás, melyhez több ezer gyógyulás köthető. Megtekintjük a Rózsafüzér Bazilikát és a barlang fölé épült Szeplőtelen Fogantatás Bazilikát, továbbá a földalatti X. Szent Piusz Bazilikát és a Szent Bernadett templomot. Felkeressük a börtön egykori épületét, ahol a Soubirous család lakott egy ideig, és a Boly malmot, mely Szent Bernadett szülőháza, végül a plébániatemplomot, ahol Bernadett keresztelő medencéje és Peyramale atya sírja található, aki Lourdes plébánosa volt a jelenések idejében. Egyik délután részvétel a betegek körmenetén. Fakultatív vacsora, majd este 21:00 órától rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
4. nap: Biarritz – Bayonne
Ma egész napos fakultatív kiránduláson veszünk részt. Ennek első célpontja egy csodaszép francia kisváros, Bayonne, mely a ’Franciaország kulturális és történelmi városa’ címet viseli. A Nive és az Adour folyók összefolyásánál fekszik, az Angol királyság fontos kikötője és kereskedelmi központja volt. Napjainkban Bayonne egy viszonylag stresszmentes város, melynek utcáit színes, karcsú baszk házak öveznek, mely egy kicsit amszterdami hangulatot ad a városnak.
Megérkezés után teszünk egy sétát a történelmi belvárosban a főbb látnivalók érintésével (székesegyház, városháza, vásárcsarnok), majd szabadidő, ebédelési lehetőség.
A délutánt Biarritz városában töltjük, mely Franciaország délnyugati partvidékének városa egykor a nemesség kedvenc nyaralóvárosa volt. Gyakran itt töltötte a nyarat a brit királyi család, vagy Erzsébet magyar királyné is. Az egykori békebeli hangulat mellett a város másik érdekessége a spanyol hatás, hiszen a városka a francia-spanyol határszakaszon fekszik, így francia és spanyol kultúra találkozik itt.
Megérkezés után rövid sétát teszünk a városkában, majd a tengerparti sétány felé vesszük az irányt, ahol a híres, 73 m magas biarritz-i világítótorony látható, illetve felsétálhatunk a ’ le rocher de la vierge’ sziklára, melyet egy Gustav Eiffel által tervezett gyaloghíd köt össze a szárazfölddel. Fotószünet, majd visszatérés Lourdes-ba, fakultatív vacsora, szállás.
 
5. nap: Lourdes
Az utolsó Lourdes-ban töltött napunkon a magyarok által Lourdes-nak ajándékozott stációt is tartalmazó keresztút bejárása következik. Szabadprogram keretében lehetőség lesz felkeresni a várat, és merülni a forrás vizével megtöltött medencékben. Fakultatív vacsora, szállás.
 
6-7. nap: Toulouse – Lisszabon – Budapest
Reggeli után autóbusszal utazás Toulouse-ba, majd onnan repülővel Lisszabonba. Megérkezés után városnézés Lisszabonban, a főbb látnivalók érintésével. Ezt követően szabadidő, hogy egyénileg is felfedezhessék a portugál főváros szépségeit. Zarándokutunk utolsó napján lehetőségünk nyílik arra is, hogy megcsodáljuk még a város esti fényeit, mielőtt hazaindulnánk. Késő este transzfer a repülőtérre, majd hazautazás az éjfél után induló menetrendszerinti járattal. Érkezés Budapestre a hajnali órákban.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Utazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehetséges.
Az igazolványnak a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra, és ha ott nem a teljes, útiokmány szerinti név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.
 
A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság (addig mód van a név javítására).
Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak komoly felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
 
Névmódosítás kezelési díja: 3 500 Ft/fő.
A helyszínen kötelezően fizetendő: szervízdíj, belépők és egyéb járulékos költségek: 45 EUR/fő
Részvételi díj: 219 900 Ft/fő, mely tartalmazza utazást repülővel Budapest–Lisszabon–Toulouse és vissza útvonalon; különjárati autóbuszt a portugál és a francia kirándulások során, ill. transzfert a Toulouse–Lourdes útvonalon és vissza; szállást 5 éjszakára reggelivel Lourdesban, 3* szállodában; a fenti programokon való részvételt; lelkivezetést; magyar idegenvezetést a teljes út során.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illeték összegét (kb. 75 900 Ft/fő); a fakultatív vacsora árát; az egyágyas felárat; a helyszínen kötelezően fizetendő szervízdíj, belépők és egyéb járulékos költségek díját (45 EUR/fő); valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség és poggyász), mely utazási feltétel. Irodánk által ajánlott EUB 'Air & Cruise Top' módozat díja 5 960 Ft/fő. 80 éves kor felett a díja 14 900 Ft/fő.
Törzsutas kedvezménnyel: 208 900 Ft/fő (2019. szeptember 19-ig)
Félpanzió felár: 6 000 Ft/fő (5 alkalommal)
Egyágyas felár: 39 600 Ft/fő (5 éjszakára)
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 964 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Lourdes-i zarándoklat - Szt. Bernadett nyomában

  2019. szeptember 28 - október 3.
Tovább...

Fatima, portugál körút és Santiago de Compostela

  2019. október 19-26.
Portugál zarándoklat egy csipetnyi El Camino-val Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Hella nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2019
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,3 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 3349886. látogatónk.
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Tisztelt Szervezők! Szeretnék köszönetet mondani munkájukért, hogy szeptember 2-6. között igazi lelki feltöltődésben lehetett részünk. Segítse Isten további munkájukat, legyenek áldottak a Segítők, hiszen olyan élményt nyújtottak, amit csak ott lehetett megtapasztalni. Köszönjük a lehetőséget. Isten áldását kívánjuk munkájukra!

M.M. és V.T.I.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -