Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Szentföldi zarándoklat

2019. augusztus 16-20.   (5 nap / 4 éjszaka)
Lelkivezető: hamarosan
Utazás: menetrend szerinti EL-AL repülőjárattal, helyben autóbusszal
Szállás: 3* szállodákban (2 – 3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 2 éj Tiberiasban, 2 éj Jeruzsálemben
Ellátás: bőséges reggeli és fakultatív vacsora (büfé rendszerben)
Program: 1. nap: Budapest – Tel Aviv – Tiberias
Utazás menetrendszerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, transzfer Tiberiasba, fakultatív vacsora, szállás.
 
2. nap: Tiberias – Názáret – Magdala – hajózás a Genezáreti tavon – Nyolc Boldogság temploma – Tabgha –Kapernaum – Tiberias
Először Názáretbe utazunk, ahol sok egyéb mellett az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg. Szentmise, majd egy hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon, majd innen utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint, több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. Kapernaumban a régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart, és adott enni a tömegnek. Visszautazás Tiberiasba. Fakultatív vacsora, szállás.
 
3. nap: Jordán völgye – Quasser al Yahud – Qumran – Holt tengeri fürdőzés-Jeruzsálem
A szállodában elfogyasztott reggeli után újabb rendkívüli lelki élményeket és látnivalókat tartalmazó nap következik. A következő pont a Jordán folyón található a Qasser Al Yahud nemzeti park, Jézus megkeresztelkedésének eredeti helyszíne. Szentmise után folytatjuk utunkat a Holt-tenger sivatagos vidékére. Utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ. A látogatás után a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdési lehetőség. Jeruzsálembe érve a látogatások sorát az Olajfák hegyén kezdjük. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kert következik. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, ahol gyakran imádkozott, és itt is fogták el. A Szent Sír Bazilika megtekintése után a szobák elfoglalása. Fakultatív vacsora, majd este, akinek kedve van, még sétálhat a városban
 
4. nap: Jeruzsálem
Reggeli után az egész napot Jeruzsálemben töltjük, mely a három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye. Napunkat a Templom-hegyen kezdjük, ahol valaha Salamon temploma állt, s ma a Jeruzsálem jelképévé vált, aranykupolás Sziklamecset található. Tovább folytatjuk sétánkat, mely során a Bethesda fürdő, Lithostrotos megtekintése következik. Szentmise után folytatjuk sétánkat, s végigkövetjük Jézus keresztútját a Via Dolorosán. A város falain kívül elsétálunk a Sion-hegyre. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének, majd Dávid király sírjának megtekintése után utunk a zsidó negyedbe, a Siratófalhoz (Nyugati Fal) vezet, ahová a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz e hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Szent Péter Kakaskukorékolás templomának megtekintése. Szabad program. Vásárlási lehetőség a bazárban. Szállás Jeruzsálemben, fakultatív vacsora.
 
5. nap: Jeruzsálem – Ein Karem – Tel Aviv / Jaffo – Budapest
A mai napon elbúcsúzunk Jeruzsálemtől, s a közelében lévő Ein Karem csodaszép természeti környezetben lévő hegyi településen Keresztelő Szent János születési helyén folytattuk zarándokutunkat. A hagyomány szerint itt élt Zakariás próféta és Erzsébet, akik Keresztelő Szent János szülei, és Erzsébet
rokonai voltak. A hagyomány szerint a 6. században a bizánci keresztények arra a barlangra építették rá a templomukat, ahol Keresztelő Szt. János megszületett. Szentmise, majd innen Tel Avivba utazunk, ahol az óvárosi részen, Jaffában sétálunk. Szabadidő a Karmel piacon. Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás az EL AL légitársaság repülőjáratával Budapestre.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra, és ha ott nem a teljes, útiokmány szerinti név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.
 
A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság (addig mód van a név javítására).
Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak komoly felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
 
Névmódosítás kezelési díja: 3 500 Ft/fő
Részvételi díj: 219 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást az ELAL légitársaság menetrend szerint járatával Budapest–Tel-Aviv–Budapest útvonalon; személyenként egy csomag és egy kézitáska (a feladható csomag max. 23 kg lehet, a kézipoggyász súlya nem haladhatja meg a 8 kg-t); a Szentföldön utazást autóbusszal; helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt; csoportkísérést Budapesttől Budapestig; 4 éjszakai szállást háromcsillagos, fürdőszobás szobákban, büféreggelivel; a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket (összege várhatóan 59 500 Ft/fő); félpanzió /4 vacsora/ felárát; egyágyas felárat; BBP utasbiztosítást, 80 év felettieknek 6 875 Ft/fő); útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5%-a); a helyszínen kötelezően fizetendő szervízdíjat, a belépők és egyéb járulékos költségek díját (95 USD/fő).
Előfoglalási kedvezménnyel: 213 300 Ft/fő (2019. február 28-ig)
Törzsutas kedvezménnyel: 208 900 Ft/fő (2019. július 15-ig)
Vacsora felár: 12 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 77 000 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 725 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Fatima, portugál körút és Santiago de Compostela

  2019. szeptember 21-28.
ELŐFOGLALÁS február 28-ig
Portugál zarándoklat egy csipetnyi El Camino-val Tovább...

Lourdes-i zarándoklat repülővel - Szt. Bernadett nyomában

  2019. október 20-26.
ELŐFOGLALÁS február 28-ig
Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Rajmund, Zelma nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2019
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,3 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 3160763. látogatónk.
Szent II. János Pál Pápa szülőföldjén, Lengyelország

Mindent nagyon szépen köszönünk! Nagy kegyelem volt amiben részesültünk.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -