Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Zarándoklat Rómába

2019. március 23-31.   (9 nap / 8 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Kiss György novai plébános
Utazás: autóbusszal, Rómában tömegközlekedési eszközökkel
Indulás:
00:00 óraSzékelyudvarhely, Junior parkoló
00:45 óraParajd, Központi buszmegálló
02:00 óraMarosvásárhely, Kaufland Dózsa György ut
04:00 óraGyalu, OMV benzinkút
09:00 óraBudapest, M0 Shell benzinkút
16:00 óraSzentgotthárd, Hotel Lipa
Szállás: 3* szállodák, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Székelyudvarhely – Szentgotthárd
Indulás a kora reggeli órákban, utazás kis megszakításokkal Szentgotthárdra. Séta a városkában, majd a Szentgotthárd-zsidai Jó Pásztor-kápolnában szentmise, megemlékezve a vértanú Brenner Jánosra. Szállás Szentgotthárd környékén (1 éj).
 
2. nap: Szentgotthárd – Padova
Korai indulás Szentgotthárdról, utazás Szlovénián keresztül, a szükséges pihenőkkel Szent Antal városába, Padovába. Városnéző sétánkat a szobrokkal tűzdelt amfiteátrumhoz hasonlító téren, a Prato della Vallén kezdjük. Innen Szent Antal földi maradványainak nyughelyéül szolgáló Szent Antal bazilikához megyünk. A bazilika bejárata előtt áll Gattamelata lovas szobra, mely Donatello világhírű alkotása. Szentmise Padovában. Szállás elfoglalása (1 éj).
 
3. nap: Padova – Assisi – Róma
Reggeli a szálláson, majd folytatjuk utunkat Assisiben, Szent Ferenc és Szent Klára szülővárosában. Fellegvári séta a hangulatos középkori utcácskákon és az Assisi Szent Ferenc Bazilika megtekintése a híres Giotto freskósorozattal, mely a rendalapító Ferenc testvér életét jeleníti meg. Ima Szent Ferenc sírjánál, majd az Angyalos Boldogasszony Bazilikában felkeressük a Porciunkula-kápolnát. A romos erdei templomot Szent Ferenc állította helyre és 1226-ban itt halt meg. A késő délutáni órákban továbbutazás Rómába. Szobák elfoglalása (3 éj), majd fakultatív vacsora.
 
4. nap: Róma
Korai reggeli után megkezdjük az ismerkedést Olaszország fővárosával, Rómával. Tömegközlekedéssel utazunk Vatikánvárosba, ahol először a kereszténység legnagyobb templomát, a Szent Péter bazilikát keressük fel, ahol 8:00 órától szentmisén veszünk részt a magyar kápolnában. Az altemplomban található Magyarok Nagyasszonya-kápolna a Szent István király által alapított zarándokházhoz tartozó kápolna örököse, mely
a bazilika sekrestyéjének helyén állt. Megismerkedünk a templom történetével, megtekintjük Michelangelo Pietáját majd főhajtás Szent Péter és Szent II. János Pál pápa sírjánál. Séta az oszlopsorral szegélyezett Szent Péter téren, majd szabadprogram, mely során lehetőség lesz felmenni a bazilika kupolájába, ahonnan az örök város csodálatos panorámája tárul elénk. A négy pápai bazilika közül következőként Róma első keresztény bazilikáját, a Lateráni bazilikát tekintjük meg, mely még a vatikáni Szent Péter bazilikát is megelőzi, mivel itt található a pápai trón. A közeli templomban a Szent Lépcsőhöz látogatunk el, amin Jézus Pilátus elé ment. Este folytatjuk városnézésünket, és az olasz főváros egyik legnyüzsgőbb terére, a Piazza Navonára utazunk. Sétánkat a Pantheon, a Trevi-kút és a Spanyol lépcső megtekintésével fejezzük be. Visszautazás a szálláshelyre.
 
5. nap: Róma
Reggeli után a Szent Péter térre utazunk, ahol – amennyiben a Szentatya Rómában tartózkodik – pápai audiencián veszünk részt. Ezután folytatjuk ismerkedésünket a keresztény Rómával. A Falakon kívüli Szent Pál bazilikához látogatunk, mely a város második legnagyobb bazilikája és a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Ezután az antik Rómával ismerkedünk. Elhaladunk Róma egyik szimbóluma, a Colosseum mellett, mely a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása. Folytatjuk ókori időutazásunkat a Forum Romanum mellett elsétálva a Capitolium dombig, majd a Victor Emmanuel emlékműnél fejezzük be gyalogos városnézésünket.
 
6. nap: Róma – San Giovanni Rotondo
Reggel utazás Szent Pio városába, San Giovanni Rotondóba, ahová évente 7 millió zarándok érkezik. Felkeressük a régi templomot és az új bazilikát, főhajtás és ima a szent testénél, melyet egy kristálykoporsóban őriznek és 50 éve helyeztek itt örök nyugalomra. A régi és az új templom megtekintése, Pio atya cellája, sírja, keresztút, majd ismerkedés Szent Pio atya városával. Szentmisén való részvétel. Szállás San Giovanni Rotondóban (1 éj).
 
7. nap: Monte Sant’ Angelo – Lanciano – Rimini
A szállodában elfogyasztott reggeli után Monte Sant’ Angelóba indulunk, ahol több alkalommal is megjelent Szent Mihály arkangyal. Következő úti célunk Lanciano az oltáriszentség csoda színhelye. Szentmise a nap folyamán. Utazás Riminibe, a következő szálláshelyre (1 éj).
 
8. nap: Rimini – Monte San Michele – Visintini – Nagykanizsa
Kora reggel utazás Monte San Michele hegyéhez, az I. Világháború legvéresebb csatáinak színterére, majd a Visintini Magyar Kápolna meglátogatása. Utazás tovább Nagykanizsára, szállás a környéken (1 éj).
 
9. nap: Nagykanizsa – Székelyudvarhely
Kora reggeli indulás, majd utazás kis megszakításokkal Székelyudvarhelyre.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Jelentkezéskor kérjük a nevüket olyan formában megadni, ahogy az az úti okmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
Részvételi díj: 167 700 Ft/fő, mely tartalmazza utazást légkondicionált autóbusszal a teljes útvonalon; 6 éjszakai szállást reggelivel (1 éjszaka Padova környékén, 3 éjszaka Rómában, 1 éjszaka San Giovanni Rotondoban, 1 éjszaka Rimini környékén, 1 éjszaka Szentgotthárdon, ill. 1 éjszaka Nagykanizsán); idegenvezetőt a teljes út során; valamennyi, fent nevezett programon való részvételt (kivéve a belépők árát); lelkivezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza helyszínen kötelezően fizetendő belépőjegyek és egyéb járulékos költségek árát (kb. 85 EUR/fő); félpanzió felárát, egyágyas szoba felárát; utasbiztosítást (EUB Top) 7 napra (4 900 Ft/fő, 80 év felettieknek 8 750 Ft/fő).
Félpanzió felár: 21 250 Ft/fő (6 vacsora Olaszországban és 1 vacsora Nagykanizsán)
Egyágyas felár: 48 700 Ft/fő (8 éjre)
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 6 300 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Lourdes-i zarándoklat - Szt. Bernadett nyomában

  2019. szeptember 28 - október 3.
AKCIÓ
2 nap Európa és a világ egyik legnagyobb kegyhelyén, ahová évente 6 millió zarándok érkezik. Lourdes-ban a 14 éves Soubirous Bernadettnek 1858-ban, 160 évvel ezelőtt 18 alkalommal jelent meg a Szent Szűz. Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Móric nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2019
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,3 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3518148. látogatónk.
Beszámoló a lengyelországi zarándoklatról

Különleges hangulatban vártuk az idén a tanév végét a 8. b-en, mivel a várva várt vakációt egy igen szép, mégis komoly kihívásnak ígérkező lengyelországi utazással kezdtük meg, azaz zarándokútra indultunk- hétszáz társunkkal együtt – a lengyel-magyar történelmi kapcsolatok nyomába. Úti célunk: Czestochowa, „Lengyelország szíve”, lelki középpontja volt. Június 27-én, Szent László király napján indultunk útnak. Lovagkirályunk édesanyja a lengyel Richeza hercegnő, II. Miesko lengyel király leánya volt. Aznap este a Nyugati pályaudvaron... Tovább...

8b

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -