FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
BOLDOGASSZONY ZARÁNDOKVONAT - Csíksomlyó 2024

2024. május 16-19.   (4 nap / 3 éjszaka)
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
Lelkivezetők: Dr. Varga Lajos váci segédpüspök, Juhos Ferenc verbita szerzetes, Sziklai Dávid és Cséry Gergő atyák
Utazás: különvonat, 2. osztályú termes ülőhelyes kocsik, ill. étterem- és stúdiókocsi. Folyamatos utazás rövidebb megállásokkal oda-vissza útban is. Kihangosított vonatrádió és csendes fülkék (személyes lelkibeszélgetés vagy szentgyónási lehetőség!) az „S”- kocsiban.
Útvonal odafele: Budapest, Keleti-pu. – Szolnok – Püspökladány – Debrecen – Nyírábrány – Érmihályfalva – Nagykároly – Zilah – Zsibó – Dés – Déda – Maroshévíz – Gyergyószentmiklós – Marosfő – Csíkszentdomokos – Csíkmadaras – Madéfalva – Csíkszereda
Hazafelé: Csíkszereda – Madéfalva – Csíkmadaras – Csíkszentdomokos – Marosfő – Gyergyószentmiklós – Maroshévíz – Dés – Nagykároly – Debrecen – Püspökladány – Szolnok – Budapest, Keleti pu.
Szállás: A kategória: szálloda vagy panzió, 2-3 ágyas fürdőszobás szobák.
B kategória: falusi vendégfogadók, vendégházak és zarándokházak, 2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal.
C kategória: ifjúsági szállás vagy kollégium több ágyas (emeletes ágy is lehet) szobákkal és közös tusolókkal. (Esetenként nemek szerinti szállásbeosztással.)
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Program: 1. nap:: Zarándokok ünnepélyes megáldása, majd indulás a kora reggeli órákban. Felszállási lehetőségekkel folyamatos utazás Székelyföldre, Csíkszeredába. Útközben közös programok, imák, elmélkedések, közös éneklések emelik a hangulatot a vonaton. Lelki beszélgetésre és gyónásra is lehetőség van. A nagyobb állomásokon meghatóan szép és ünnepélyes fogadtatásokban van részünk. Megérkezés a késő esti órákban majd a szállások elfoglalása és vacsora.
2. nap:: Reggeli után indulunk a vasútállomásokra, ahonnan a Boldogasszony Zarándokvonattal folytatjuk utunkat először Madéfalva, majd Csíkszereda és CSÍKSOMLYÓ. Helyi közlekedéssel folyamatos megérkezés a kegyhelyre. Közben egyénileg mindenki felmehet a Boldogasszony kegyszoborhoz, gyónási lehetőség is lesz. Déli harangszó alatt ünnepélyes bevonulás és Úrangyala imádság. Köszöntő – Tímár Asztrik ferences szerzetes, templomigazgató. Szentmise a kegytemplomban. Szabadprogram keretében egyénileg ebédelhetünk, meglátogathatjuk a borvízforrást és kegytárgyvásárlásra is lesz lehetőség. Délután választható programok: A) Kegytemplom – elmélkedés és rózsafüzér imádság; B) Egyénileg elvégezhetjük a keresztutat is a „Jézus hágóján”. Folyamatos leutazás a vasútállomásra, majd visszautazunk a szálláshelyekre.
3. nap:: Korai reggeli után kelünk útra, hogy a közel fél kilométer hosszú különvonatunkkal megérkezzünk a kora reggeli órákban Hargita megye központjába, ahol a vasútállomáson köszöntik és megáldják zarándokainkat. CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI FOGADALMI BÚCSÚ. Csíkszereda: a Misszió Zarándokvonat utasai csatlakoznak hozzánk és egy nagy keresztaljként, közösen énekelve és imádkozva vonulunk fel a Kegytemplomhoz, majd a szabadtéri oltárhoz. Részt veszünk a hegynyeregben az ünnepi szentmisén. Délután szabadprogram, melynek keretében egyénileg megyünk a vasútállomásra, felszállás a különvonatra. Visszautazás a szállásokra.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a csíkszeredai vasútállomásról egy keresztaljként gyalogosan vonulunk fel a búcsú helyszínére. Ez kb. 5 km, ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja az utazást, akinek nem túlzottan megterhelő a harmadik napi gyaloglás! Amennyiben ez gondot okozhat, kérjük jelentkezéskor jelezze!
4. nap:: Korai reggeli után GYERGYÓSZENTMIKLÓS főterén pünkösdi szabadtéri szentmise. Elköszönés a székelyektől, hazaindulás. Hazautazás közben tovább folytatódnak a programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton. Üdvözlések egyes vasútállomásokon. Érkezés Debrecenen és Szolnokon át Budapestre.
A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják! A menetrend, ezáltal a program is változhat!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!
Részvételi díj: 119 900 Ft/fő, mely tartalmazza (C kategória/alapár) a szállást C kategóriában (ifjúsági szállás vagy kollégium több ágyas (emeletes ágy is lehet) szobákkal és közös tusolókkal, esetenként nemek szerinti szállásbeosztással), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a csoportkísérést, és a programokat. .
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (baleset, betegség és poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 720 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
Részvételi díj: 129 800 Ft/fő, mely tartalmazza (C alapár + B kategória felár) a szállást B kategóriában (falusi vendégfogadók, vendégházak és zarándokházak, 2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a csoportkísérést, programokat. .
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (baleset, betegség és poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 720 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
1 ágyas felár: 39 900 Ft/fő
Részvételi díj: 159 800 Ft/fő, mely tartalmazza (C alapár + A kategória felár) a szállást A kategóriában (szálloda vagy panzió, 2-3 ágyas fürdőszobás szobák), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a csoportkísérést, programokat.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (baleset, betegség és poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 720Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
1 ágyas felár: 39 900 Ft/fő
Részvételi díj: 69 900 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos utazás költségét és a programokon való részvétel lehetőségét egyénileg. CSAK VONATJEGY! A megadott útvonalon és felszállási helyeken egyénileg lehet csatlakozni. Az esetleges menetrend- és ez által programváltozások lehetségesek, éppen ezért az így utazóknak ezekkel egyénileg is számolniuk kell .
A részvételi díj nem tartalmazza szállást, étkezést, útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 720 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 720 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Taksony nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Mátraverebély-Szentkút 2021.

Mindig szívesen utazom, nagyon szeretem a szellemiségét az utazási irodának.

Zarándoktársunk

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -