Kárpátalja kincsei

2018. április 28 - május 1.   (4 nap / 3 éjszaka)
Szállás: vendégszerető magyar családoknál, egy Beregszász környéki faluban, Mezőváriban
Ellátás: tájjellegű, bőséges reggeli és estebéd
Szolgáltatás: Az út során csoportkísérő, valamint Kárpátalján helyi idegenvezető lesz a csoporttal.
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás: 5.30 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok mögötti parkoló
Program: 1. nap: Budapest – Beregszász – Mezővári
Útvonal: M0, M3-as autópálya. A beregsurányi határátkelés után, pénzváltás. Utazás Beregszászra. Séta keretében ismerkedés a legnagyobb magyar lélekszámú várossal, látogatás a Beregvidéki Múzeumban. Utazás vendéglátóinkhoz Mezőváriba. Vendégfogadás, a szállások elfoglalása, majd vacsora.
 
2. nap: Munkács – Szolyva – Vereckei-hágó – Beregvár
Reggeli a szálláshelyen. Utazás Munkácsra, ahol a honfoglalók első kárpát-medencei pihenőjüket
tartották. A belvárosi séta során láthatjuk a Rákócziak uradalmi házát, a Fejér-házat, Munkácsy Mihály emléktábláját és szobrát, valamint elsétálunk a római katolikus templomhoz is. Utána látogatás a Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc által halhatatlanná vált várban. Szolyva emlékparkjában a sztálini lágerek áldozataira emlékezünk. Utunk koronája: Verecke. Megérkezünk a Vereckei-hágóra (841 m), ahol a honfoglalók Árpád vezetésével először léptek az új haza földjére. Napunk befejezéseképpen Kárpátalja legszebb műemlékei közül állunk meg egy következőnél, a beregvári Schönborn-kastélynál. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora. Szabadprogram.
 
3. nap: Tiszaújlak – Nagyszőlős – Felsőszinevér – Szinevéri-tó
Reggeli után Tiszaújlakon a turulos emlékműnél tartunk rövid megemlékezést. Innen Nagyszőlősre utazunk. Séta a Fekete-hegy lábánál lévő városkában (Perényi-kastély, ferences templom és kolostor). Végül látogatás Felsőszinevér rutén falucskájában és séta egy csodás tengerszemnél, a Szinevéri-tó partján. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora. Búcsúest a vendéglátókkal közösen.
 
4. nap: Gerény – Ungvár – Budapest
Reggeli után elköszönés vendéglátóinktól. Elsőként a gerényi rotundát, s annak páratlan 14. századi freskóit csodáljuk meg, majd továbbutazunk Kárpátalja fővárosába. Ungvár: a legenda szerint, a honfoglalás idején Álmos itt adta át a fővezérséget Árpádnak. A belvárosi séta során ellátogatunk a várba és a skanzenbe is. Továbbutazás a határátkelőhelyre. Hazautazás. Várható megérkezés az esti, illetve késő esti órákban.
Fontos! Az utazáshoz mindenkinek érvényes útlevéllel kell rendelkeznie!
Részvételi díj: 47 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a szállást bőséges félpanziós ellátással, a határátkelés és a búcsúest költségét (az italfogyasztást mindenki maga rendezi), valamint a csoportkísérő-idegenvezetést. .
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 2.000 Ft/fő, árfolyamtól függően), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2.000 Ft/fő 80 éves korig.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2000 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további téjákoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!