Kirándulás Észak-Erdélybe és Észak-Moldvába

2018. augusztus 16-20.   (5 nap / 4 éjszaka)   (MEGTELT)
Szállás: falusi turizmus, vendéglátó panziók (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és estebéd)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
01:00 óraZalaegerszeg, Pláza parkoló
05:00 óraBudapest, Népliget, Planetárium
Program: 1. nap: Zalaegerszeg – Budapest – Nagykároly – Érmindszent – Misztótfalu – Koltó
Folyamatos utazás az M7-M0-M3-as autópályán. Határátkelés után látogatás Nagykárolyban. A város legfőbb látnivalóját, a romantikus hangulatú, neogótikus Károlyi-kastélyt tekintjük meg. A városnak több jeles szülötte is van: a bibliafordító Károli Gáspár, Kaffka Margit regényíró stb. Érmindszenten Ady Endre szülőházát keressük fel, ami ma múzeum. Rövid megálló Misztótfaluban – Misztótfalusi Kis Miklós, a híres betűmetsző, nyomdász, teológus emlékmúzeuma. Érkezés vendéglátó településünkre, Koltóra. Szálláshelyek elfoglalása a vendéglátó családoknál (1 éj), majd vacsora.
 
2. nap: Barcánfalva – Borsafüred – Borsai-hágó – Radnalajosfalva – Moldovita
Reggel utazás a Neteda-hágón át az Iza-völgyi falvak mentén, ami egy élő skanzen. Szép faházak, fatemplomok, faragott kapuk mellett vezet el utunk. Barcánfalván az ortodox kolostor megtekintése, ami a máramarosi faépítészet remekműve. Borsafüreden libegőzés a Radnai havasokban és túra a Lovak vízeséséhez (100 m). Borsai-hágón rövid pihenő (1.400 m). Radnalajosfalván megálló az ezeréves határnál. Érkezés Moldovitára, szállás elfoglalása panziókban (2 éj), vacsora.

3. nap: Moldovita – Sucevita – Hadikfalva – Moldovita
Reggeli után kirándulás a kívül-belül festett és a világörökség részét képező ortodox kolostorokhoz: Moldovita, Sucevita. Hadikfalván, az egykori bukovinai székely faluban a kopjafás emlékmű felkeresése. Visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap: Borgói-hágó – Beszterce – Dés – Szamosújvár – Koltó
Reggel elhagyjuk a szállást, ismét Koltó felé vesszük az irányt. A Borgói-hágón rövid pihenő, Dracula vásár. Látogatás Besztercén, az egykori szász városban. Désen a református templom megtekintése, ami az erdélyi gótika egyik legszebb alkotása. Megálló Szamosújváron az örmény templomnál (Rubens kép). A Szamos-völgyén át érkezés Koltóra. Szállás elfoglalása. Vacsora után közös búcsúest, mulatozás.

5. nap: Nagybánya – Szatmárnémeti – Budapest – Zalaegerszeg
Reggeli után elköszönés vendéglátóinktól. Hazautazás. Nagybányán városnéző séta – Ásványtani Múzeum, Képzőművészeti Múzeum, István-torony stb. Szatmárnémetiben városnézés: Székesegyház, Vécsey-ház, Tűzoltótorony stb. Határátkelés. Várható megérkezés Budapestre a késő esti, Zalaegerszegre az éjjeli órákban.
Részvételi díj: 72 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, a 4 éj szállást félpanziós ellátással, valamint a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 100 RON/fő), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége: 2.500 Ft/fő 80 éves korig.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2500 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!