Zarándokút a Szent Ferenc Alapítvány erdélyi házaiba

2018. május 2-6.   (5 nap / 4 éjszaka)
Szállás: Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonaiban többágyas szobákban: Déva 1 éj, Csíkszereda 3 éj.
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás: 5.00 óra, Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Lelkivezető: Böjte Csaba OFM
Program: 1. nap: Budapest – Déva
Utazás az M5-ös autópályán Erdélybe. A határátkelés után továbbutazunk Dévára, ahol felkeressük a Böjte Csaba ferences testvér által alapított gyermekotthont. Ebéd, majd részvétel a szentmisén, amit a gyermekek vidám előadása követ. Szállás az alapítvány vendégházában, 2-3-4-6-7-8-10 ágyas szobákban, közös fürdővel, esetenként emeletes ágyakkal, majd vacsora.
2. nap: Déva – Medgyes – Keresd – Segesvár – Csíkszereda
Reggeli után folytatjuk zarándokutunkat Medgyes érintésével (látogatás helyi gyermekvédelmi központban). Ebéd a keresdi lovagvárban. Szentmise a segesvári kápolnában. Szállás elfoglalása az alapítvány vendégházában Csíkszeredán 2-3-4 ágyas szobákban (3 éj) és vacsora az alapítvány gyerekotthonában (Csíksomlyón).
3. nap: Gyergyószentmiklós – Gyilkos-tó – Csíkszereda
Reggel a Gyergyói-medencébe utazunk. Gyergyószentmiklós gyermekotthonainak meglátogatása. Az ottani gyerekek vezetésével kirándulás a Gyilkos-tóhoz. Ebéd a gyergyószárhegyi gyerekotthonban. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora Csíksomlyón.
4. nap: Csíkszentsimon – Tusnádfürdő – Csíksomlyó
Reggeli után utazás Csíkszentsimonba, ahol a gyerekek lovasbemutatót tartanak, ezt követően ebéd. Utána a tusnádfürdői Szent László otthon meglátogatása következik. A gyerekek vezetésével séta a Csukás-tónál. Folytatjuk zarándokutunkat Csíksomlyóra, a székely nép legnagyobb búcsújáró helyére. A barokk kegytemplomban őrzik a ferencesek a csodatevő Boldogasszony ötszáz éves szobrát. A világ legnagyobb kegyszobra a napba öltözött Asszonyt ábrázolja, számos csoda és csodás gyógyulás köthető hozzá. Séta a kolostorban, szabadprogram. Részt veszünk az elsőszombati Máriaköszöntőn: rózsafüzér, szentmise, majd gyertyás körmenet a templom előtti téren. Vacsora Csíksomlyón majd visszautazás a szálláshelyre.
5. nap: Szováta – Dózsa György – Budapest
Hazaindulás. Szovátán megálló a helyi gyermekotthonnál. Majd továbbutazás és szentmise Dózsa Györgyön. Ebéd után elköszönés Csaba testvértől. Hazautazás. Határátlépés: Bors/Ártánd. Rövid pihenő Berettyóújfaluban, a Móló Panziónál. Várható megérkezés Budapestre a késő esti órákban.
FONTOS: Szállás étkezéssel: 28.000 Ft/fő. Ez a helyszínen fizetendő.
Részvételi díj: 26 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás költségét, gépkocsivezetők napidíját, valamint az útdíjakat és az esetleges pakolási díjakat is. .
A részvételi díj nem tartalmazza Irodánk által ajánlott ’Nívó’ utasbiztosítás költsége 2.500 Ft/fő 80 éves korig. Szállás étkezéssel: 28.000 Ft/fő. Ez az autóbuszon fizetendő!.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2500 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!