Szentföldi zarándoklat Jézus életének útján

2019. február 19-26.   (8 nap / 7 éjszaka)
Szállás: 3* szállodákban (2 – 3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 3 éj Tiberiasban, 4 éj Jeruzsálemben
Ellátás: bőséges reggeli és fakultatív vacsora (büfé rendszerben)
Utazás: menetrend szerinti EL-AL repülőjárattal, helyben légkondicionált autóbusszal
Lelkivezető: Burbela Gergely verbita tartományfőnök, valamint Gáspár Mátyás, ajaki plébános
Program: 2019. február 19. / kedd Budapest – Tel Aviv – Tiberias
Találkozás a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren indulás előtt 3 órával. Utazás a 10:50 órakor induló menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés 15.05 h-kor (helyi idő szerint). Transzfer Tiberiasba, fakultatív vacsora, szállás.
 
2019. február 20. / szerda Tiberias – Genezáreti tó – Tabgha – Kapernaum – Kursi – Tiberias
Reggeli után hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon. Szentmise Magdalában, majd innen utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. Kapernaumban a régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart és adott enni a tömegnek. A nap befejezéseképpen Kursinál állunk meg, ahol Jézus meggyógyított egy ördögtől megszállottat. Visszautazás Tiberiasba. Fakultatív vacsora, szállás.
 
2019. február 21. / csütörtök Tiberias – Kána – Názáret – Tábor hegy – Tiberias
A szállodában elfogyasztott reggeli után újabb rendkívüli lelki élményeket és látnivalókat tartalmazó nap következik. Először Názáretbe utazunk, ahol sok egyéb mellett az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg, majd Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínére látogatunk el, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Szentmise után utazás a Tábor-hegyre. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Ezt követően termálvízi fürdőzés édenkerti környezetben a Gilboa hegy lábánál, Sahnén. Visszautazás Tiberiasba. Fakultatív vacsora, szállás.
 
2019. február 22. / péntek Tiberias – Kármel hegy – Ceasaria – Tel Aviv – Jeruzsálem
Reggeli után először a Kármel hegyre utazunk, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első karmelita kolostor. Szentmise, majd Caesareába látogatunk el, ahol az ősi, Heródes által épített erőd lenyűgöző romjainak látványa és a tengerparti hangulat igazán méltó csúcspontja napunknak. Séta a Yarkon folyó partján, torkolatánál. Utazás Jeruzsálembe. Rövid ismerkedés a várossal, a Szent Sír Bazilika megtekintése, majd a szobák elfoglalása. Fakultatív vacsora, majd este, akinek kedve van, még sétálhat a városban.
 
2019. február 23. / szombat Jeruzsálem – Olajfák hegye – Betlehem – Jeruzsálem
A mai napot az Olajfák hegyén kezdjük. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kert következik. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt, és itt is fogták el. Ebédidő (melyet a Ramat Rachel kibucban tölthetünk, amennyiben ebédelni kívánunk). Délután Betlehembe utazunk, ahol a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok Mezejét nézzük meg. Szentmise napközben. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Visszautazás Jeruzsálembe. Fakultatív vacsora, szállás.
 
2019. február 24. / vasárnap Jeruzsálem – Megkísértés hegye – Qumran – Holt tenger – Jeruzsálem
Reggeli után a Júdeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Elsőként a Megkísértés hegyét, majd az Irgalmas Szamaritánus házát keressük fel. Szentmise, majd Betániában Jézus megkeresztelkedésének a helyét keressük fel. Folytatjuk utunkat a Holt-tenger sivatagos vidékére. Utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ.
A nap zárásaként a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Utazás vissza Jeruzsálembe. Fakultatív vacsora és szállás.
 
2019. február 25. / hétfő Jeruzsálem
Reggeli után az egész napot a Szent városban töltjük. A három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye.
Napunkat a Templom-hegyen kezdjük, ahol valaha Salamon temploma állt, s ma a Jeruzsálem jelképévé vált, aranykupolás Sziklamecset található.
Végig követjük Jézus keresztútját, a Via Dolorosán. A város falain kívül elsétálunk a Sion-hegyre. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének, majd Dávid király sírjának megtekintése után utunk a zsidó negyedbe, a Siratófalhoz (Nyugati Fal) vezet, ahová a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz e hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Szent Péter Kakas kukorékolás templomának megtekintése után szentmise, majd szabad program. Vásárlási lehetőség a bazárban. Szállás Jeruzsálemben.
 
2019. február 26. / kedd Jeruzsálem – Budapest
Utazás a kora reggeli órákban a Ben Gurion repülőtérre, majd onnan Budapestre.
A programváltozás jogát fenntartjuk!
 
Utazás csak útlevéllel lehetséges! Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
Részvételi díj: 279 490 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást az ELAL légitársaság menetrend szerint járatával Budapest – Tel- Aviv – Budapest útvonalon; személyenként egy csomag és egy kézitáska (a feladható csomag max. 23 kg lehet, a kézipoggyász súly nem haladhatja meg a 8 kg-t); a Szentföldön utazást légkondicionált autóbusszal; helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt; 7 éjszakai szállást háromcsillagos, fürdőszobás szobákban, büféreggelivel; a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket; vacsora felárát (7 alkalommal); egyágyas felárat; BBP utasbiztosítást (5.960 Ft/fő, 80 év felettieknek 13.900 Ft/fő); útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 % - a); a helyszínen kötelezően fizetendő szervízdíjat (84 USD/fő); valamint a belépők és egyéb járulékos költségek díját (46 USD/fő).
Vacsora felár: 19 900 Ft/fő
Egyágyas felár: 121 200 Ft/fő
Reptéri illeték: 75 000 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 960 Ft/fő.
Az út legalább 45 fő jelentkezése esetén indul.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!