Olasz szentek nyomában

2018. október 21-27.   (7 nap / 6 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: SZŐCS László atya, plébániai kormányzó, Nyergesújfalu
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
02:45 óraNyergesújfalu, Szent Mihály templom, Kossuth Lajos u. 61, 2536
03:45 óraBudapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
05:30 óraBalatonlelle, Autópálya melletti Mol benzinkút
06:15 óraNagykanizsa, Tesco parkoló
Szállás: hotel***, 2 – 3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap, 2018. Október 21./vasárnap: Nyergesújfalu – Budapest – Padova
Folyamatos utazás Magyarországon és Szlovénián keresztül, a szükséges pihenőkkel Szent Antal városába, Padovába. Közvetlenül a Szent Antal földi maradványainak nyughelyéül szolgáló Szent Antal-bazilikához megyünk. A bazilika bejárata előtt áll Gattamelata lovasszobra, mely Donatello világhírű alkotása. Szentmise, majd rövid belvárosi séta. Utána utazás a Padova közeli szállásra (1 éj), majd fakultatív vacsora.
 
2. nap, 2018. Október 22./hétfő: Padova környéke – Assisi – Róma
Reggeli a szálláson, majd folytatjuk utunkat Assisiben, Szent Ferenc és Szent Klára szülővárosában. Fellegvári séta a hangulatos középkori utcácskákon és az Assisi Szent Ferenc Bazilika megtekintése a híres Giotto freskósorozattal, mely a rendalapító Ferenc testvér életét jeleníti meg. Ima Szent Ferenc sírjánál, majd az Angyalos Boldogasszony Bazilikában felkeressük a Porciunkula-kápolnát. A romos erdei templomot Szent Ferenc állította helyre és 1226-ban itt halt meg. A késő délutáni órákban továbbutazás Rómába. Szobák elfoglalása (3 éj), majd fakultatív vacsora.
 
3.nap, 2018. Október 23./kedd: Róma
Reggeli után tömegközlekedéssel utazunk a Vatikánvárosba, ahol először a kereszténység legnagyobb templomát, a Szent Péter bazilikát keressük fel. Minden kedden reggel magyar nyelvű szentmisét celebrálnak a Szent Péter-bazilika Magyarok Nagyasszonya kápolnájában. Megismerkedünk a templom történetével, megtekintjük Michelangelo Pietáját majd főhajtás Szent Péter és Szent II. János Pál pápa sírjánál. Séta az oszlopsorral szegélyezett Szent Péter téren, majd szabadprogram, mely során lehetőség lesz felmenni a bazilika kupolájába, ahonnan az örök város csodálatos panorámája tárul elénk. A négy pápai bazilika közül következőként Róma első keresztény bazilikáját, a Lateráni bazilikát tekintjük meg, mely még a vatikáni Szent Péter bazilikát is megelőzi, mivel itt található a pápai trón. A közeli templomban a Szent Lépcsőhöz látogatunk el, amin Jézus Pilátus elé ment. Este folytatjuk városnézésünket, és az olasz főváros egyik legnyüzsgőbb terére, a Piazza Navonára utazunk. Sétánkat a Pantheon, a Trevi – kút és a Spanyol lépcső megtekintésével fejezzük be. Visszautazás a szálláshelyre, majd fakultatív vacsora.
 
4. nap, 2018. Október 24./szerda: Róma
Reggeli után a Szent Péter térre utazunk, ahol – amennyiben a Szentatya Rómában tartózkodik – pápai audiencián veszünk részt. Délután folytatjuk ismerkedésünket a keresztény Rómával. A Falakon kívüli Szent Pál bazilikához látogatunk, mely a város második legnagyobb bazilikája és a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Zarándoklatunk folytatásaként felkeressük a Santa Maria Maggiore bazilikát a jászol ereklyével és a Salus Populi Romani (a római nép szabadulása) Mária kegyképpel. A késő délutáni órákban az antik Rómával ismerkedünk. Elhaladunk Róma egyik szimbóluma, a Colosseum mellett, mely a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása. Folytatjuk ókori időutazásunkat a Forum Romanum mellett elsétálva a Capitolium dombig, majd a Victor Emanuel emlékműnél fejezzük be gyalogos városnézésünket. Szállás majd fakultatív vacsora.
 
5. nap, 2018. Október 25./csütörtök: San Giovanni Rotondo
Reggel utazás Szent Pio városába, San Giovanni Rotondóba, ahová évente 7 millió zarándok érkezik. Felkeressük a régi templomot és az új bazilikát, főhajtás és ima a szent testénél, melyet egy kristálykoporsóban őriznek és 50 éve helyeztek itt örök nyugalomra. Szentmise, majd keresztút. Szabadprogram. Este a szállás elfoglalása (1 éj), fakultatív vacsora.
 
6. nap, 2018. Október 26./péntek: Loreto
Reggeli után észak felé indulunk. Itália leghíresebb búcsújáró helye lesz zarándoklatunk következő állomása. Szentmise a loretói bazilikában, ahol a Szent Házat, Szűz Mária názáreti házát rejti a szentély kupolája. Utazás Padova környéki szálláshelyünkre (1 éj). Szobák elfoglalása, fakultatív vacsora.
 
7. nap, 2018. Október 27./szombat: Budapest – Nyergesújfalu
Reggeli, majd hazautazás. Útközben a nagy háború 100 éves évfordulója alkalmából a magyar hősökre emlékezünk, főt hajtunk olasz emlékhelyüknél. Utazás Szlovénián át. Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Részvételi díj: 136 850 Ft/fő, mely tartalmazza utazást légkondicionált autóbusszal a teljes útvonalon; 6 éjszakai szállást reggelivel (1 éjszaka Padova környékén, 3 éjszaka Rómában, 1 éjszaka San Giovanni Rotondoban, 1 éjszaka ismét Padova környékén); idegenvezetőt a teljes út során; valamennyi, fent nevezett programon való részvételt (kivéve a belépők árát).
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 75 €/fő), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség és poggyász), ami az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott ’TOP’ utasbiztosítás költsége 4.900 Ft/fő 80 éves korig. 80 év felett ’NÍVÓ’ utasbiztosítás köthető, melynek költsége 12.250 Ft/fő.
Vacsora felár: 27 300 Ft/fő (6 vacsora)
Egyágyas felár: 45 500 Ft/fő (6 éjszaka)
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 900 Ft/fő.
Az út legalább 35 fő jelentkezése esetén indul.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!