Zarándoklat Pécsre a pálosokhoz

2019. május 18. szombat   (MEGTELT)
Lelkivezető: Michels Antal atya
A Magyar Pálos Rend együttműködésével megvalósuló program.
Utazás: autóbusszal
Indulás: 06:00 óra, Budapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
Ellátás: önellátás
Program: Folyamatos utazás az M6 autópályán pihenő közbeiktatásával Pécsre. Megérkezés után a Magyar Pálos Rend Szent Imre kolostorát keressük fel, mely a város egyik kiemelkedő építészeti látványossága.
A pálos templom a modern magyar építészet egyik legszebb alkotása. Nemcsak építészeti elvei, technikai megoldásai, hanem a keresztény liturgiával fenntartott, azt szolgáló adottságai miatt is. Sokat idézett, fényképezett műalkotás, amely az élő egyházi életnek is jelentős központja. A templom pálos szerzetesek számára épült a Mecsekoldal városrészben. 1937-ben Zichy Gyula kalocsai érsek, egykori pécsi püspök szentelte fel a templomot Szent Imre tiszteletére. A szentély főfalán, a fehérmárvány főoltár fölött látható nagyméretű dombormű Szűz Máriának és a templom védőszentjének, Szent Imrének állít emléket. A jobb oldali mellékhajó végén lévő kis kápolnában kapott helyett a czestochowai Fekete Madonna kegyképének a másolata, melyet az 1934-ben visszatelepülő pálosok hoztak magukkal Lengyelországból. A templom előtti téren áll az 1948-ban felszentelt, Máriát, mint a világ Királynőjét ábrázoló fehér kerámiaszobor, melyet a Zsolnay porcelángyár tervezője, Sinkó András készített.
Megérkezés után ismerkedés a templommal, majd szentmisén veszünk részt.
A szentmisét követően Pécs belvárosába megyünk, ahol szabadidő keretében egyéni ebédelésre lesz lehetőségünk, majd kora délután rövid gyalogos sétát teszünk a történelmi óvárosban.
Hazautazás az M6 autópályán késő délután. Várható érkezés Budapestre az esti órákban.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Részvételi díj: 8 590 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a lelkivezetést és a csoportkísérést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és egyéb járulékos költségek árát.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!