Olasz szentek nyomában

2019. szeptember 13-19.   (7 nap / 6 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Főcze Bonaventura ferences szerzetes
Utazás: autóbusszal
Indulás:
04:00 óraBudapest, Műjégpálya , főbejárat előtti parkoló
04:45 óraSzékesfehérvár, Shell kút
05:15 óraSiófok, Tesco parkoló
05:45 óraBalatonlelle, Mol kút
06:15 óraNagykanizsa, Tesco parkoló
Szállás: hotel **/***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Padova
Folyamatos utazás pihenőkkel Magyarországon és Szlovénián keresztül Szent Antal városába, Padovába. Közvetlenül a Szent Antal földi maradványainak nyughelyéül szolgáló Szent Antal-bazilikához megyünk. A bazilika bejárata előtt áll Gattamelata lovasszobra, mely Donatello világhírű alkotása. Szentmise, majd rövid belvárosi séta. Utána utazás a szállásra (1 éj), fakultatív vacsora.
 
2. nap: Assisi
Reggeli után továbbutazás Közép-Olaszországba. A délutánt Assisiben, Szent Ferenc és Szent Klára városában töltjük. Fellegvári séta a hangulatos középkori utcácskákon és a Szent Ferenc-bazilika megtekintése a híres Giotto freskósorozattal, mely a rendalapító Ferenc testvér életét jeleníti meg. Ima Szent Ferenc sírjánál, majd szentmise. Ellátogatunk a Szent Klára-bazilikába, melynek kriptájában nyugszik Szent Klára, továbbá itt található a San Damiano feszület, mely Ferenchez beszélt. Az Angyalos Boldogasszony Bazilikában felkeressük a Porciunkula-kápolnát és a rózsakertet. A romos erdei templomot Szent Ferenc állította helyre és 1226-ban itt halt meg. Utazás a szálláshelyre (1 éj), szobák elfoglalása, fakultatív vacsora.
 
3. nap: Cascia – Lanciano – San Giovanni Rotondo
Reggeli után Casciába, a reménytelen helyzetek szentjéhez, Szent Ritához zarándokolunk. Szentmise a Szent testét őrző Szent Rita-templomban, a kolostor meglátogatása, majd szabadprogram. Ezután a tengerparton haladva az olasz csizma sarka felé vesszük az irányt. Megálló Lancianóban, ahol a VII. században eucharisztikus csoda történt. A misén az átváltoztatás során az ostya valóban élő hússá, a bor pedig valóban élő vérré változott. Végül érkezés Olaszország egyik legfontosabb zarándokhelyére, San Giovanni Rotondóba az esti órákban, szállás elfoglalása (3 éj), fakultatív vacsora.
 
4. nap: San Giovanni Rotondo
Reggeli a szálláshelyen, majd egész napos zarándokprogram Szent Pio városában, San Giovanni Rotondóban, ahová évente 7 millió zarándok érkezik. Felkeressük a régi templomot és az új bazilikát, főhajtás és ima a szent testénél, melyet egy kristálykoporsóban őriznek, és 50 éve helyezték itt örök nyugalomra. Megtekintjük a kapucinus kolostort és Pio atya celláját, továbbá felkeressük a kórházat is, amit ő alapított. Szentmise, majd keresztút. Szabadprogram. Este visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
5. nap: Monte Sant’Angelo – Manfredonia – Bari
A szállodában elfogyasztott reggeli után Monte Sant’Angelóba indulunk, ahol több alkalommal is megjelent Szent Mihály arkangyal. Szentmise a jelenési barlangba épült templomban. Rövid szabadprogram a manfredoniai tengerparton, majd kirándulás Bariba. A híres kikötővárosban felkeressük a Szent Miklós-bazilikát, ahol myrai Szent Miklós relikviáit őrzik. Séta az óvárosban a katedrális és a vár érintésével. Visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
6. nap: Loreto
Reggeli után észak felé indulunk. Itália leghíresebb búcsújáró helye lesz zarándoklatunk következő állomása. Szentmise a loretói bazilikában, ahol a Szent Házat, Szűz Mária názáreti házát rejti a szentély kupolája. Utazás Padova környéki szálláshelyünkre (1 éj). Szobák elfoglalása, fakultatív vacsora.
 
7. nap: Budapest
Reggeli, majd hazautazás. Útközben a nagy háború 100 éves évfordulója alkalmából a magyar hősökre emlékezünk, főt hajtunk olasz emlékhelyüknél. Utazás Szlovénián át. Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.
 
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Részvételi díj: 129 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét; szállást 6 éjszakára reggelivel; csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza vacsora felárát (6 db vacsora); egyágyas felárat; belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek ára (kb. 60 EUR/fő); az EUB 'Top' utasbiztosítást (baleset, betegség és poggyász), ami az utazáson való részvétel feltétele. 80 év felett a költsége 12 250 Ft/fő.
Vacsora felár: 12 900 Ft/fő (6 vacsora)
Egyágyas felár: 30 900 Ft/fő (6 éjre)
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 900 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!