Ferenc pápa ünnepi szentmiséje Csíksomlyón

2019. május 31 - június 2.   (3 nap / 2 éjszaka)
Lelkivezető: Kiss György atya
Utazás: autóbusszal
Indulás: 05:00 óra, Budapest, Hősök tere, Műjégpálya melletti parkoló
Szállás: falusi turizmus, vendéglátó panziók (2-3-4 ágyas szobák, fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és estebéd)
Program: 1. nap: Budapest – Kaplony – Oroszhegy/Lövéte
Folyamatos utazás az M3 autópályán. Határátlépés. Szentmise a kaplonyi ferenceseknél. Zilah, autópálya, Nyárádtő, Székelyudvarhely útvonalon érkezünk meg a vendégszeretetéről híres székely faluba, Oroszhegyre/Lövétére. Fogadás, majd elszállásolás és vacsora.
 
2. nap: Csíksomlyó – pápai szentmise, elsőszombati Mária-köszöntő
Reggeli után utazás Tolvajos-tető (985 m), Csíkszereda, Csíksomlyó útvonalon. Felvonulás a Misszió Tours utasaival közösen alakított keresztaljjal a kegytemplomhoz. Csíksomlyó, a székely nép legnagyobb búcsújáró helye. A barokk kegytemplomban őrzik a ferencesek a csodatevő Boldogasszony ötszáz éves szobrát. A világ legnagyobb kegyszobra a napba öltözött Asszonyt ábrázolja, számos csoda és csodás gyógyulás köthető hozzá. Részvétel Ferenc pápa ünnepi szentmiséjén a hegynyeregben. A liturgia nyelve a latin lesz, a homíliát Ferenc pápa olaszul mondja, amit fordítanak majd magyar nyelvre. Délután szabadprogram, majd visszautazás a szálláshelyre, vacsora.
 
3. nap: Székelyudvarhely – Budapest
Reggeli a szálláshelyen. Reggeli után elköszönés vendéglátóinktól. Hazautazás. Székelyudvarhelyen séta a város főterén. Szentmise. Utazás Nyárádtő, autópálya, Zilah, határ, Nyírbátor (gulyás vacsora lehetőség egyénileg), M3, Budapest útvonalon. Várható érkezés késő este.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Részvételi díj: 44 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással (bőséges reggeli és estebéd) és a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza az útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 5 %-a, 2 245 Ft/fő, az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége 1 500 Ft/fő 80 éves korig, 3 750 Ft/fő 80 év felett.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1 500 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!