Nagyböjti nagy zarándoklat Rómába és a Vatikánba

2023. március 27 - április 1.   (6 nap / 5 éjszaka)   (VÁRÓLISTA)
Lelkivezető: Michels Antal atya
Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal Budapest – München – Róma – Frankfurt – Budapest útvonalon, Rómában tömegközlekedési eszközökkel
FONTOS! JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2023. JANUÁR 23.
Szállás: zarándokház, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, fakultatív ebéd az első és az utolsó napra, valamint egy fakultatív vacsora
Program: 1. nap (márc. 27., hétfő): Budapest – Róma
A kora reggeli órákban utazás menetrendszerinti repülőjárattal Rómába. Transzfer a szállásra, szállás elfoglalása (5 éj), fakultatív ebéd. Beutazás a belvárosba, ismerkedés Rómával: Piazza Venezia, II. Victor-Emmanuel tiszteletére épített emlékmű (az „írógép.”), Traianus szobor és Traianus piaca. Szabadprogram. Visszautazás egyénileg vagy csoportosan a szálláshelyre, vacsoralehetőség egyénileg.
 
2. nap (márc. 28., kedd): Róma
Reggeli után indulás a Vatikánba. Szent Péter bazilika felkeresése, szentmise a Szent Péter bazilika altemplomában, a magyar kápolnában. Szabadprogram, melynek keretében egyénileg felmehetünk a Szent Péter bazilika kupolájába is, vagy vehetünk bélyeget a Vatikán postahivatalában. Laterán és környéke. Lateráni bazilika, Keresztelőkápolna, Szent lépcső. Visszautazás egyénileg vagy csoportosan a szálláshelyre, vacsoralehetőség egyénileg.
 
3. nap (márc. 29., szerda): Róma
Reggeli után visszautazunk a Vatikánba, ahol általános kihallgatáson veszünk részt a Szent Péter téren. Reményeink szerint közelről láthatjuk a Szentatyát is. (Amennyiben nem lesz pápai utazás vagy pápai programváltozás.) Utazás a Santa Maria Maggiore bazilikába – szentmise, láthatjuk a Szent Szűz Salus Populi Romani kegyképét is. Tovább sétálunk, következik San Pietro in Vincoli (Szent Péter láncai, Michelangelo Mózes szobra) megtekintése, majd következik az ókori Róma felfedezése. Colosseum, mely a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása, a Forum Romanum, Capitolium. Visszautazás egyénileg vagy csoportosan a szálláshelyre, vacsoralehetőség egyénileg.
 
4. nap (márc. 30., csütörtök): Róma
Reggeli, majd a Szent Callixtus katakombához utazunk. A katakomba megtekintése és szentmise. Innen a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához megyünk, mely a város második legnagyobb bazilikája és a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Visszatérünk a belvárosba, ahol a Piazza Navona, Campo de’ Fiori közös felkeresése után szabadprogramot tartunk. Visszautazás egyénileg vagy csoportosan a szálláshelyre, vacsoralehetőség egyénileg.
 
5. nap (márc. 31., péntek): Róma
Reggeli után a Vatikáni Múzeum és a Sixtus-kápolnan megtekintése. Egyénileg ebédelhetünk, majd Pantheon, Trevi-kút, Szent Ignác templom, Spanyol-lépcső. Szabadprogram, amikor lesz lehetőségünk vásárolni is, valamint még inkább megismerhetjük Róma lenyűgöző hangulatát. Visszautazás egyénileg vagy csoportosan a szálláshelyre, vacsoralehetőség egyénileg.
 
6. nap (ápr. 1., szombat): Róma – Budapest
Reggeli után záró szentmise a zarándokházban. Szabadprogram keretében visszamehetünk még a belvárosba. Kora délután fakultatív ebédelési lehetőség a szálláson, majd indulás a transzferbusszal a repülőtérre. Hazautazás, várható hazaérkezés Budapestre a késő esti/éjszakai órákban.
 
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Kiegészítve az utazási szerződésben foglaltakat, útlemondás esetén a foglalás időpontjától 90.000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 289 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrendszerinti repülőgéppel, a repülőtéri illetéket, a transzfert a repülőtérről a szállásra oda és vissza, a szállást 5 éjszakára reggelis ellátással a Szent István Zarándokházban 2-3 ágyas szobákban (felár ellenében korlátozott számban 1 ágyas szoba is igényelhető), idegenforgalmi adót, magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez.
A részvételi díj nem tartalmazza belépőjegyek, adományok, Róma bérlet költségét: kb. 220 EUR/fő.
Továbbá nem tartalmazza: útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 4 %-a és csak utasbiztosítással együtt köthető, az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Air & Cruise Top) költsége 6 030 Ft/fő 70 éves korig.
Az ár 420 HUF/1 EUR árfolyamig érvényes!
Az 1 ágyas felárat: 50.000 Ft/fő/5 éj.
3 adag fakultatív étkezés felárát a fent leírtak szerint: 28.500 Ft/fő.
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 6 030 Ft/fő.
Ha jelentkezni szeretne, vagy további tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy
keressen fel bennünket irodánkban személyesen, telefonon vagy honlapunkon!