Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Zarándoklat a Baltikumba Szentpétervárral

2019. augusztus 4-12.   (9 nap / 8 éjszaka)
Lelkivezető: Wolowicz Ádám verbita szerzetes
Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, Baltikumban különjáratú autóbusszal
Szállás: 4* szállodákban (2-3 ágyas fürdőszobás, légkondicionált, nemdohányzó szobákban)
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora a szálláshelyen)
Program: 1. nap: Budapest – Varsó – Vilnius (Litvánia)
Elutazás Budapestről a LOT légitársaság 07:00 órakor induló járatával, varsói átszállással Litvánia fővárosába, Vilniusba, érkezés 13:00 órakor. Vilnius óvárosa 1994 óta az UNESCO világörökség része. Buszos kirándulás a szemet gyönyörködtető Szent Péter és Pál-templomba, majd látogatás a Báthory István alapította Vilniusi Egyetemen. Szentmise az Isteni Irgalmasság kegyképe előtt. Vilniusi látomásában kapta Szent Fausztina a kérést, hogy festesse meg az Isteni Irgalmasságot szívéből kiárasztó Jézust ábrázoló festményt, melynek eredetijét itt őrzik. Rövid gyalogos városnézés keretében érkezés a szálláshelyre, vacsora.
 
2. nap: Vilnius – Trakai – Vilnius (Litvánia)
Reggelit követően a gyalogos városnézés folytatása Vilniusban. Ismerkedés a főváros szívében található székesegyházzal, a benne található ékszerdobozzal, a Szent László- és Kázmér-kápolnával. Séta a hangulatos óvárosi utcákon, megismerkedünk a lángoló téglagótika csodájával, a Szent Anna-templommal. Szentmise a Hajnal Kapu kápolnában. A városkapu fölé emelkedő kápolnában őrzik az Isteni Irgalmasság Anyjának kegyképét, mely a Baltikum egyik legkeresettebb zarándokhelyévé tette a szentélyt. Szabadprogram, majd utazás a litván nagyhercegség egykori fővárosába, Trakaiba. Ismerkedés a tórendszer közepén, egy szigeten elhelyezkedő, romantikus hangulatú, gótikus vízivárral. Késő délután visszaérkezés a vilniusi szálláshelyre, vacsora.
 
3. nap: Vilnius – Kaunas – Siluva – Klaipeda (Litvánia)
Reggel szentmise a székesegyházban, a Szent László-kápolnában, Európa legészakibb magyar kápolnájában. A lovagkirály tisztelete az első Jagelló-házi lengyel király, Jogaila litván fejedelem megkeresztelkedésével kezdődött. Búcsú Vilniustól, indulás Kaunasba. Litvánia második legnagyobb városában gyalogos séta keretében felfedezzük az Óvárost: Fehér-hattyú ház, Katedrális, Óváros tér, Perkunas-ház. A kora délutáni órákban érkezés az ország szívébe, Šiluvába, mely az első egyházilag elismert európai Mária-jelenés színhelye. Közös rózsafüzér a jelenés helyszínén. A késő délutáni órákban érkezés Klaipedába. Vacsorát követően fakultatív séta az Óvárosban és a kikötőben. Szállás és vacsora Klaipedában.
 
4. nap: Klaipeda – Nida (Kur-földnyelv) – Klaipeda (Litvánia)
Reggelit követően, egész napos kirándulás az UNESCO világörökségét képező Kur-földnyelvre, mely vándordűnéiről, mézeskalácsszerű házairól és Thomas Mann örökségéről vált híressé. Kihagyhatatlan programok: dűnemászás, tengerparti élmények (Alkalmas idő esetén tengerparti fürdőzés – fürdőruhával és törölközővel készüljünk). Ismerkedés Nida településsel, szentmise a helyi katolikus templomban. Szabadprogram, majd a késő délutáni órákban visszaérkezés a klaipedai szálláshelyre, vacsora.
 
5. nap: Klaipeda – Siauliai – Riga (Litvánia, Lettország)
Reggelit követően utazás a Keresztek-hegyéhez. A „Litván Golgota” az elhurcoltak, az eltávozottak emlékét őrző „kereszttenger” a leglátogatottabb baltikumi zarándokhely. Szentmise a helyszínen található ferences kolostor kápolnájában. A délutáni órákban érkezés Lettország fővárosába, Rigába. Gyalogos városnézés az Óvárosban, mely 1997-től UNESCO világörökségi helyszín. Ismerkedés a Szent-Péter-templommal, a Feketefejes házzal, a Kis- és Nagy Céhpalotával, Szabadság emlékművel. Szabadprogram. Szálláshely elfoglalása, vacsora.
 
6. nap: Riga – Tallinn (Lettország, Észtország)
Reggelit követően ismerkedés Riga méltán híres szecessziós negyedével (UNESCO világörökség), majd szentmise az Óvárosban található Szent Jakab-székesegyházban. Ezt követően utazás Tallinnba. Késő délután ismerkedés és séta Tallinn zöld tüdejében, a Kadriorg városrészben. Szálláshely elfoglalása Tallinnban, vacsora és ismerkedés a Brigitták rendjével.
 
7. nap: Tallinn – Szentpétervár
Szentmise a Brigitták rendházának kápolnájában. Ismerkedés Tallinn óvárosával, mely UNESCO világörökség: Öreg Tamás (Ó-városháza), Kövér Margit (Bástya), Hosszú Herman (Vártorony), Dóm, séta a bájos utcákban és az Óváros-téren. Ezt követően autóbusszal utazás Szentpétervárra, mely Oroszország balti-tengeri kikötővárosa a Finn-öböl partján, a Néva-folyó torkolatában. 1703-ban alapították. Korábbi nevei Petrográd, illetve Leningrád voltak. 5,3 milliós népességével Moszkva után az ország második legnagyobb városa, Moszkva és London után pedig egész Európa harmadik legnépesebb települése. Városközpontját az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Érkezés az esti órákban, szállás elfoglalása, vacsora.
 
8. nap: Szentpétervár
Reggeli után buszos városnézés a főbb látnivalók érintésével, majd egyéni ebédelési lehetőség. Délután látogatás az Alexander Nyevszkij kolostorban. Alekszandr, Novgorod és Vlagyimir hercege 1240-ben a kolostornál aratott győzelmet a svédek fölött, amivel kiérdemelte a Nyevszkij nevet és a szentté avatást. A kolostor 1797-ben megkapta a megtisztelő „lavra” címet, és a forradalom előtti Oroszország négy legnagyobb kolostorának egyikévé vált. A pompás barokk épületcsoport három templomot, a metropoliták házát és a szeminárium épületét foglalja magába. Ezt követően szentmise, majd vacsora a szállodában.
 
9. nap: Szentpétervár – Budapest
Reggeli után látogatás az Ermitázsban, mely Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, a Néva partján fekszik. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Itt tartotta első gyűjteményét az uralkodó. Az Ermitázs mintegy 2-3 millió látogatót fogad évente Oroszországból és a világ minden tájáról. A világ talán legjelentősebb múzeuma a londoni Tate Galériával és a párizsi Louvre-ral együtt. A múzeum 1917 óta ad otthont a legnagyobb európai festők műveinek. A múzeumlátogatás után szabadidő, hogy egyénileg is felfedezhessék a város szépségeit. Késő délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a LOT 18:00 órakor induló járatával, varsói átszállással. Várható érkezés Budapestre 21:25 órakor.
Térkép: Térkép
Oroszországi beutazás csak vízummal megengedett!
Vízum díj: 34 000 Ft / fő
Ügyintézés ideje: 10 munkanap
Útlevél leadásának utolsó napja: 2019. július 17.
 
FONTOS TUDNIVALÓ:
- E dátum után a repülőjegy, ill. az azon szereplő név már nem módosítható.
- Aki nem irodánkban köti meg a betegbiztosítást, annak e napig kötelező leadni a másutt beszerzett biztosításának másolatát.
- E dátum után már nem lehet módosítani, ill. a repülőjegy, biztosítás, vízumügyintézés díja nem visszatéríthető.
 
Vízumigényléshez szükséges dokumentumok:
útlevél
- a hazaérkezés napjától még 6 hónapig érvényesnek kell lennie
- az útlevélben min. 2, egymással szembeni üres oldalnak kell lennie
- a fényképes oldalnak teljesen sérülésmentesnek kell lennie
1 db papírnyomatú igazolványkép
- mérete: 3,5 cm x 4,5 cm
- színes képnek kell lennie, fehér háttérrel
kitöltött vízumkérőlap
 
A vízum kiállításhoz szükséges adatok:
- pontos, útlevélben szereplő név
- születési dátum (év, hó, nap)
- lakcím irányítószámmal
- telefonszám
- munkahely neve
- munkahely címe
- munkahelyi beosztás
 
A kötelező utasbiztosítással kapcsolatos tudnivalók:
 
Az Orosz Konzulátus a vízumoztatás során csak olyan magyar biztosítók által kötött utasbiztosítást fogad el, amelyek rendelkeznek kinti orosz viszontbiztosítóval. A biztosításokat ebből a szempontból ellenőrzik. Ezek az oroszországi viszontbiztosítóval rendelkező magyar biztosító társaságok az alábbiak:
 
• Európai Utazási Biztosító Zrt.
• Europ Assistance Hungary
• Europ Assistance CIS
• Europ Assistance Group
• Colonnade
• Magyar Posta Biztosító Zrt.
• Chartis Europe S.A.
• Allianz Hungária Biztosító Zrt.
• Union Biztosító Rt.
• Uniqa Biztosító Zrt.
• K&H Biztosító Zrt.
• Groupama Biztosító Rt.
• AXA Magyarország Biztosító Zrt.
• Mondial Assistance
• Bupa Denmark, Branch of Bupa Insurance Limited, England
• Vienna Life, Vienna Insurance Group Biztosító Zrt
• AIG
• Aegon Biztosító
 
Figyelem! Az orosz konzulátus csak bélyegzővel és aláírással ellátott biztosítási igazolásokat fogad el.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Jelentkezéskor kérjük a nevüket olyan formában megadni, ahogy az az úti okmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
 
A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra, és ha ott nem a teljes, útiokmány szerinti név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.
 
A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság (addig mód van a név javítására). Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak komoly felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
 
Névmódosítás kezelési díja: 3 500 Ft/fő.
 
A helyszínen kötelezően fizetendő: szervízdíj, belépők és egyéb járulékos költségek: 59 EUR/fő.
Részvételi díj: 389 400 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal, varsói átszállással, Budapest–Varsó-Vilnius, ill. visszaútban Szentpétervár–Varsó-Budapest útvonalon, személyenként 1 db feladható poggyásszal (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyásszal (max. 8 kg); helyi autóbuszos közlekedés árát; utazást autóbusszal a Tallin – Szentpétervár útvonalon; szállást 8 éjszakára reggelivel; 8 alkalommal vacsorát a szállodákban (ital nélkül); részvételt a feltüntetett programokon (kivéve a belépőjegyek árát); ahol szükséges, helyi idegenvezetést; valamint a magyar idegenvezetés költségét a teljes út során.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket (kb. 75 500 Ft/fő); egyágyas szoba felárát; a helyszínen kötelezően fizetendő belépőjegyek és egyéb járulékos költség díját: 59 Eur/fő; valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. 80 év felett 'NÍVÓ AIR' biztosítás köthető, melynek díja 12 375 Ft/fő.
Törzsutas kedvezménnyel: 369 900 Ft/fő (2019. július 3-ig)
Egyágyas felár: 120 780 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 6 705 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Szt. Januáriusz zarándoklat (Nápoly, Amalfi, Pompeji, Róma)

  2019. május 3-9.
Nápoly - Amalfi - Pompeji - Róma Tovább...

Lourdes-i zarándoklat repülővel - Szt. Bernadett nyomában

  2019. október 20-26.
Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Beáta, Izolda nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2019
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,3 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 3257940. látogatónk.
Fatima: 2017.11.4-9.

Csodálatos volt a fatimai út, szavakkal leírhatatlan. Köszönöm az iroda munkatársainak a jó szervezést és a kedvességüket. isten áldása legyen továbbra is munkájukon!

Sz. K. K.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -