FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Erdélyi varázslat

2017. szeptember 1-6.   (6 nap / 5 éjszaka)
Csoportkísérő: Budai László
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
06:00 óraBudapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Szállás: falusi turizmus (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió (reggeli és estebéd)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Program: 1. nap: Utazás az M7, Budapest (Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló), M5, 405-ös és 4-es út, Berettyóújfalu (pihenő a Móló Panzióban), Ártánd/Bors (határ) útvonalon Nagyváradra. A Székesegyház és a benne található Szent László herma megtekintése. Továbbutazás a Király-hágón (pihenő) keresztül Körösfőre, ahol fazsindelyes, kazettás református templomot tekintjük meg, majd megérkezés Kalotaszentkirályra, a mai napig hagyományait őrző, jellegzetes kalotaszegi faluba. Fogadás, a tájház és a tisztaszoba megtekintése, majd vacsora és a szálláshelyek elfoglalása (1 éj).
 
2. nap: Reggeli után látogatás Erdély „fővárosában”, Kolozsvár történelmi belvárosában. Séta a Házsongárdi temetőben, majd a Főtéren és környékén (Szent Mihály-templom, Mátyás király lovas szobra és szülőháza, Bocskai szülőház). Szabadprogram. Továbbutazás Torockóra, ahol a falu fölé emelkedő a Székelykő hegyének jellegzetes alakja miatt kétszer kel fel a nap. Késő délután utazás Székelyföldre. Szállás elfoglalása Tibódon (4 éj), majd vacsora.
 
3. nap: Délelőtt városnéző séta Székelyudvarhely központjában, rövid szabadprogram. Irány a természet: a "székelyek szent hegyére”. Utazás Ivóig autóbusszal. Pisztrángozási lehetőség itt. A pisztrángozás külön rendelhető és egyénileg fizetendő. Innen tovább helyi szállítóeszközökkel festőien szép tájakon. 1675 m-en pihenő a Menedékháznál. Innen gyalog a Madarasi-Hargita csúcsára, 1801 m-re. Vissza a szállásra, vacsora.
 
4. nap: Reggeli után a zeteváraljai Küküllő-gát érintésével a Libán-tetőn (1000 m) keresztül a Gyergyói-medencébe utazunk. Rövid városnézés, szabadidő Gyergyószentmiklós Főterén. Séta a Gyilkos-tó partján és a Békás-szorosban, mely a Keleti-Kárpátok legszebb szurdokvölgye. Kirándulásunk következő állomása Madéfalva. Programunk zárásaként a csíksomlyói kegytemplomot és ferences kolostort tekintjük meg. Visszautazás a szálláshelyre. Vacsora, majd batyus mulatság a vendéglátókkal közösen a helyi Kultúrpajtában.
 
5. nap: Reggel Farkaslakára utazunk, ahol megkoszorúzzuk Tamási Áron síremlékét. Továbbutazunk Parajdra. Két lehetőség közül lehet választani: látogatás a híres sóbányában vagy fürdőzés a sófürdőben. Korond: Józsa János és fia fazekasmesterek műhelyének meglátogatása, vásárlási lehetőség a népművészeti vásárban, szabadprogram. Vissza a szállásra, vacsora. Kötetlen beszélgetés a vendéglátókkal.
 
6. nap: Utunk látnivalóinak zárásaként az Ispán-kút érintésével Segesvárra utazunk. Séta az egykori szász város óvárosában, mely a világörökség részét képezi. Továbbutazás. A határátkelés után lehetőség lesz Berettyóújfaluban a Móló panzióban egyénileg gulyásvacsorára.
Hazautazás a 4-es út, M5, Budapest (Hősök tere), M7, Zalaegerszeg útvonalon. Várható érkezés késő este.
Részvételi díj: 67 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli és vacsora) és a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek költségét.
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 000 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Márk nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Boldogasszony Zarándokvonat

Gyermekkorom óta majdnem minden évben részt veszek a búcsún, de ilyen élményben mint most sose volt részünk. Köszönet a szervezőknek amiért a négy nap alatt hozzájárultak a teljes lelki feltöltődéshez. Köszönet a karnagy úrnak a csodálatos énekekért és éneklésekért, az atyáknak a lelki útravalókért. Jövőre veletek ugyanitt!

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -