Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Erdélyi varázslat

2017. szeptember 1-6.   (6 nap / 5 éjszaka)
Szállás: falusi turizmus (2-3 ágyas szobák, fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: félpanzió (reggeli és estebéd)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
06:00 óraBudapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Csoportkísérő: Budai László
Program: 1. nap: Utazás az M7, Budapest (Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló), M5, 405-ös és 4-es út, Berettyóújfalu (pihenő a Móló Panzióban), Ártánd/Bors (határ) útvonalon Nagyváradra. A Székesegyház és a benne található Szent László herma megtekintése. Továbbutazás a Király-hágón (pihenő) keresztül Körösfőre, ahol fazsindelyes, kazettás református templomot tekintjük meg, majd megérkezés Kalotaszentkirályra, a mai napig hagyományait őrző, jellegzetes kalotaszegi faluba. Fogadás, a tájház és a tisztaszoba megtekintése, majd vacsora és a szálláshelyek elfoglalása (1 éj).
 
2. nap: Reggeli után látogatás Erdély „fővárosában”, Kolozsvár történelmi belvárosában. Séta a Házsongárdi temetőben, majd a Főtéren és környékén (Szent Mihály-templom, Mátyás király lovas szobra és szülőháza, Bocskai szülőház). Szabadprogram. Továbbutazás Torockóra, ahol a falu fölé emelkedő a Székelykő hegyének jellegzetes alakja miatt kétszer kel fel a nap. Késő délután utazás Székelyföldre. Szállás elfoglalása Tibódon (4 éj), majd vacsora.
 
3. nap: Délelőtt városnéző séta Székelyudvarhely központjában, rövid szabadprogram. Irány a természet: a "székelyek szent hegyére”. Utazás Ivóig autóbusszal. Pisztrángozási lehetőség itt. A pisztrángozás külön rendelhető és egyénileg fizetendő. Innen tovább helyi szállítóeszközökkel festőien szép tájakon. 1675 m-en pihenő a Menedékháznál. Innen gyalog a Madarasi-Hargita csúcsára, 1801 m-re. Vissza a szállásra, vacsora.
 
4. nap: Reggeli után a zeteváraljai Küküllő-gát érintésével a Libán-tetőn (1000 m) keresztül a Gyergyói-medencébe utazunk. Rövid városnézés, szabadidő Gyergyószentmiklós Főterén. Séta a Gyilkos-tó partján és a Békás-szorosban, mely a Keleti-Kárpátok legszebb szurdokvölgye. Kirándulásunk következő állomása Madéfalva. Programunk zárásaként a csíksomlyói kegytemplomot és ferences kolostort tekintjük meg. Visszautazás a szálláshelyre. Vacsora, majd batyus mulatság a vendéglátókkal közösen a helyi Kultúrpajtában.
 
5. nap: Reggel Farkaslakára utazunk, ahol megkoszorúzzuk Tamási Áron síremlékét. Továbbutazunk Parajdra. Két lehetőség közül lehet választani: látogatás a híres sóbányában vagy fürdőzés a sófürdőben. Korond: Józsa János és fia fazekasmesterek műhelyének meglátogatása, vásárlási lehetőség a népművészeti vásárban, szabadprogram. Vissza a szállásra, vacsora. Kötetlen beszélgetés a vendéglátókkal.
 
6. nap: Utunk látnivalóinak zárásaként az Ispán-kút érintésével Segesvárra utazunk. Séta az egykori szász város óvárosában, mely a világörökség részét képezi. Továbbutazás. A határátkelés után lehetőség lesz Berettyóújfaluban a Móló panzióban egyénileg gulyásvacsorára.
Hazautazás a 4-es út, M5, Budapest (Hősök tere), M7, Zalaegerszeg útvonalon. Várható érkezés késő este.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 67 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli és vacsora) és a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek költségét.
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3000 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
Gyárfás nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Litvánia
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 565 kB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2859508. látogatónk.
II. János Pál Pápa szülőföldjén, Lengyelország

Köszönjük , hogy a meglátogatott szent és profán helyeket ebben a sorrendben járhattuk. Sok áldást kívánunk a Misszió Tours további munkájához.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -