FőoldalUtazásokGalériaRólunkElérhetőségek +36 20 565 3258 Kövessen minket a Facebook-on!
KERESÉS

Erdélyi receptek

Brassói káposzta

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg sertéshús, 15 dkg füstölt szalonna, 1 kg fejes káposzta, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, köménymag, só.

Elkészítés: A káposztát szálasra vágjuk, vagy gyaluljuk, és a nagyobb darabokra osztott hússal, sóval, egy kávéskanálnyi köménymaggal feltesszük főni annyi vízben, amennyi az egészet ellepi. A felszeletelt szalonnát kisütjük. A tejfölt elkeverjük a liszttel és a szalonna zsírjával. Ha a hús megpuhult, kivesszük a káposztából, de melegen tartjuk. A káposztához hozzáadjuk a bekevert tejfölt, s együtt jól átforrósítjuk. A húst és a szalonnát tegyük a káposzta tetejére, s így tálaljuk.

További erdélyi receptek...


Felvidéki receptek

Marhapörkölt fehérkáposztával

Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg marhahús, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg fehérkáposzta, 6 dl fehérbor, 1 dl balzsamecet, 1 dl olaj, 2 teáskanál édesnemes paprika, őrölt kömény, só.

Elkészítés: A húst vágjuk kockákra, a hagymát és a fokhagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel. A káposztát mossuk meg, és vágjuk darabokra. Az olajat forrósítsuk fel egy fazékban, pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát, majd tegyük rá a húst. Sózzuk, fűszerezzük. Ha a hús megpirult, tegyük hozzá a káposztát, a bort és az ecetet, majd hagyjuk 30 percig főni. Burgonyával vagy gombóccal tálaljuk.

További felvidéki receptek...


Cseh receptek

Znojmi pörkölt

Hozzávalók (4 személyre): 36 dkg marhahús, 40 dkg zsiradék, 4 dkg leforrázott hagyma, 4 dkg gyalult savanyú uborka, 2 dkg liszt, csontlé.

Elkészítés: A megtisztított húst kockákra vágjuk, szárazon mérsékelten megpirítjuk. A zsírt pároláskor adjuk hozzá. Csontlevet vagy vizet öntünk alá, és az előzőleg felszeletelt, leforrázott hagymával tovább pirítjuk. A megpuhult húst megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a meghámozott, legyalult uborkát és készre pároljuk (a levét ne főzzük el!). Ízlés szerint sózzuk.

További cseh receptek...


Lengyel receptek

Lengyel sörleves

Hozzávalók (4 személyre): 1,5 liter világos sör, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, szegfűszeg, egész fahéj.

Elkészítés: A sört a fűszerekkel felfőzzük, a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzá öntünk 1 dl meleg sört, és jól elvegyítjük. A többi sörbe öntjük, és egyszer felfőzzük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

További lengyel receptek...


Szatmár-Beregi receptek

Szilvásétel

Elkészítés: Négy liter fövésben lévő vízhez hozzáadunk ½ kg aszalt szilvát. Puhára főzzük csipetnyi sóval, kis cukorral ízesítjük. Egy kanál szilvalekvárt teszünk hozzá. Ezzel tovább főzzük, majd behabarjuk, ezt követően tejjel felhígítjuk. A habarást állandó kavargatás közben a fazékba öntjük. Mikor felforrt, levesszük a tűzről. Hidegen fogyasztjuk. Fogyasztáskor ínyencek szilvapálinkát is önthetnek bele, ami még jobban kihozza az ízeket.

További szatmár-beregi receptek...

 

MIKOR SZERETNE UTAZNI?
Úticélok
Ausztria Bosznia-Hercegovina
Csehország Franciaország
Szentföld Lengyelország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja Törökország
Médiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Egyebek
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Rólunk mondták
Zarándoklat Lourdesba, „a csodák és zarándokok városába” - 2024

"Hogy mit kaptam? Példát, hogy mennyire fontos a hit bármilyen helyzetben. Édesanyámmal egy újabb közös meghitt élményt. János atya értékes elmélkedéseit.”

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -