Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!

Erdélyi receptek

Fokhagyma szósz ("muzsdéj")

(ahogyan Deák Anna és leánya Zita készíti Ivón)

Elkészítés: 1 fej fokhagyma megpucolva és lezúzva, egy mokkás kanál sóval kikavarjuk. 1 tojás sárgából majonézt kavarunk (mustár-olaj), mikor ez kész van teszünk bele egy nagy evőkanál tejfölt, hozzá adjuk a fokhagymát, teszünk bele egy csipetnyi borsot és vegetát. Elkavarjuk és ha nagyon sűrű egy kis tiszta vizet kavarunk bele!

További erdélyi receptek...


Felvidéki receptek

Pozsonyi rakott tészta

Hozzávalók (4 személyre): 1 nagy csomag kockatészta, 20 dkg darált dió, 20 dkg darált mák, porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg búzadara, 1 dl tej, egy pohár tejföl, lekvár (lehetőleg baracklekvár).

Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a negyedét egy kivajazott tűzálló edénybe öntjük. Rászórjuk a porcukorral összekevert darált diót. Rátesszük a tészta újabb részét, ezt beborítjuk a pirított búzadarával és lekvárral. Újabb tésztaréteg következik, ezt porcukorral kevert darált mákkal hintjük meg. Befedjük a maradék tésztával. A vaníliás cukrot a tejbe keverjük, és ráöntjük a tésztára. A tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával és a habbá vert fehérjével, majd a tészta tetejére kenjük. 150 Celsiuson 10-15 perc alatt addig sütjük, míg a teteje egy kis színt kap.

További felvidéki receptek...


Cseh receptek

Znojmi pörkölt

Hozzávalók (4 személyre): 36 dkg marhahús, 40 dkg zsiradék, 4 dkg leforrázott hagyma, 4 dkg gyalult savanyú uborka, 2 dkg liszt, csontlé.

Elkészítés: A megtisztított húst kockákra vágjuk, szárazon mérsékelten megpirítjuk. A zsírt pároláskor adjuk hozzá. Csontlevet vagy vizet öntünk alá, és az előzőleg felszeletelt, leforrázott hagymával tovább pirítjuk. A megpuhult húst megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a meghámozott, legyalult uborkát és készre pároljuk (a levét ne főzzük el!). Ízlés szerint sózzuk.

További cseh receptek...


Lengyel receptek

Lublini hurka

Elkészítés: A kacsa nyakáról (vagy libanyakról) lehúzott zsíros bőrbe a következő tölteléket töltjük: A csontokról leszedett és apróra vágott kb. 20-25 dkg húst kevés zsírban megpirítjuk, elkeverjük 4-5 dkg főtt rizzsel, erősen fűszerezzük pirospaprikával, törött borssal, összehúzott fokhagyma levével. A megtöltött nyakbőr két végét bevarrjuk, előbb puhára pároljuk, majd sütőben pirosra sütjük.

További lengyel receptek...


Szatmár-Beregi receptek

Rizses töltött káposzta

Elkészítés: Édes káposztát kicsumázunk és enyhén ecetes vízben megabáljuk, majd leveleire szedjük. Megmosott rizshez hozzáadunk zsíron megpárolt hagymát, darált húst, sót, borsot, piros paprikát, ízlés szerint fokhagymát is. Mindezt összekeverjük és megtöltjük a leveleket. A fazék aljára maradék káposztaleveleket vagdalunk, sorba rakjuk a megtöltött káposztát, felöntjük vízzel, fedő alatt főzzük. Mikor félig megfőtt, ízlés szerint paradicsomlevet öntünk rá és fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük.

További szatmár-beregi receptek...

 

Köszöntjük névnapjukon
Pál nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3692025. látogatónk.
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

A szervezés az előző úthoz, utakhoz hasonlóan jól szervezett és magas színvonalú. Tájékoztatás megfelelő, az utazás, szállás, étkezés kiváló - a szervezők nagy felkészültségét mutatja.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -