FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Két jó barát zarándokút Lengyelországba

2018. október 17-22.   (6 nap / 5 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Bátor Botond pálos szerzetes
A Magyar Pálos Rend együttműködésével megvalósuló program.
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
06:00 óraCsíkszereda, Erőss Zsolt Aréna
06:30 óraSzentegyháza, kultúrház
07:00 óraSzékelyudvarhely, Junior étterem
Szállás: hotelben Nyírbátorban (2-3 ágyas szobák), hotel* Krakkóban (2+2 fős fürdőszobás stúdiókban)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap: Csíkszereda – Nagykároly – Máriapócs
Indulás a kora reggeli órákban Csíkszeredából. Látogatás Nagykárolyban. A város legfőbb látnivalóját, a romantikus hangulatú, neogótikus Károlyi-kastélyt tekintjük meg. Utána a kaplonyi ferencesek kolostorát és a Károlyi-kriptát nézzük meg. Szállás elfoglalása a máriapócsi zarándokházban. Fakultatív vacsora.
 
2. nap: Zakopane – Krakkó
Utazás Felvidéken keresztül Lengyelországba. Az „ország gyöngyszemeként” számon tartott Zakopanét fedezzük fel. Elsőként a Fatimai Szűzanya kegytemplomhoz utazunk, ahol a 25 éves modern, nyugalmat és meghittséget árasztó szentélyt tekintjük meg. A templomot a helybéli hívek építették hálából az 1981. május 13-án, a római Szent Péter téren, a Fatimai Szűzanya ünnepén elkövetett merényletben meglőtt Szent II. János Pál pápa életének megmentéséért. Sétát teszünk az ország legnépszerűbb turista paradicsomának központjában. Továbbutazunk krakkói szállásunkra. Szobák elfoglalása (3 éj), majd fakultatív vacsora.
 
3. nap: Krakkó
Reggeli után egész napos városnézés Krakkóban, „ahol Lengyelország szíve dobog”. Zarándoklatunkat az Isteni Irgalmasság bazilikában kezdjük. Az Isteni Irgalmasság tiszteletét Szent II. János Pál pápa 2000-ben rendelte el. 2002-ben, Szent Fausztina rendjének kolostora mellett épült fel az Isteni Irgalmasság temploma. Felkeressük a kolostort és Szent Fausztina sírját, majd a bazilikát, és annak altemplomában található Szentek Közössége magyar kápolnát. Szentmise után napunkat a közelben található, újonnan épült Szent II. János Pál-bazilika meglátogatásával fejezzük be. Városnézésünket a Wawelben folytatjuk, ahol a királyi palota mellett elhaladva felkeressük a katedrálist, a lengyelek nemzeti szentélyét, a lengyel uralkodók koronázási és temetkezési helyét. Magyar származású lengyel uralkodók, mint Báthory István és Szent Hedvig sírja is itt található. Ezután napunkat Krakkó történelmi belvárosában folytatjuk. A „királyi útvonalon” sétálunk le a város főterére, ahol sok egyéb nevezetesség mellett a híres Mária-templom és a Posztócsarnok található. Szabadprogram után a Florianska utcán keresztül érkezünk a Flórián-kapuig és a Barbakánig. Utazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
4. nap: Czestochowa
Reggeli után napunkat Częstochowában, a magyar pálosok által alapított világhírű kegyhelyen töltjük. „Lengyelország lelki központja”, ahová évente 5-6 millió zarándok érkezik, hogy imádkozzon a Fekete Madonna kegyképe előtt. Felkeressük a kegykápolnát és a bazilikát, majd szentmise után szabadprogram. Szabadprogramot követően keresztutat járunk a kolostor falain. Késő délután visszautazás Krakkóba, majd fakultatív vacsora.
 
5. nap: Ószandec – Kassa – Máriapócs
Reggeli után búcsút veszünk Krakkótól. Zarándoklatunk Ószandecben ér véget, ahol a világ legnagyobb – 7 méter magas – székelykapuján keresztül jutunk az Árpád-házi Szent Kinga által alapított klarissza kolostorhoz. Főhajtás a szent sírjánál a Szentháromság-templomban, majd szentmise. Rövid séta Kassa történelmi belvárosában. Utazás Felvidéken keresztül Máriapócsra. A szállás elfoglalása a máriapócsi zarándokházban. Fakultatív vacsora.
 
6. nap: Máriapócs – Csíkszereda
Reggel a máriapócsi kegyhely bemutatása, majd szentmise. Utazás haza. Érkezés Csíkszeredába az esti órákban.
Részvételi díj: 77 900 Ft/fő vagy 260 EUR/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás, a szállás, a reggeli és a csoportkísérő-idegenvezetés költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 10 RON/fő és 70 PLN/fő vagy 25 Euro/fő), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége: 3.000 Ft/fő vagy 10 Euro/fő 80 éves korig.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 000 Ft/fő vagy 10 EUR/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Rudolf nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Szent II. János Pál pápa szülőföldjén 2018

Köszönöm a kegyelmekben gazdag lelki feltöltődést és a kikapcsolódást. Isten áldja Önöket mindenért!

B.L.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -