FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaElérhetőségekKedvezmények Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi ajánlatok
Szentföldi zarándoklat

2020. november 17-24.   (8 nap / 7 éjszaka)   (ELMARAD)
Lelkivezető: Balla Imre segédlelkész
Utazás: menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, helyben autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a délelőtti órákban
Szállás: szállodákban*** (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 1 éj Zichron Ja’akow, 3 éj Tiberias, 3 éj Jeruzsálem
Ellátás: reggeli és fakultatív vacsora
Program: 1. nap (11.17., kedd): Budapest – Tel Aviv – Zichron Ya’akow (1 éjszaka)
Találkozás a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren indulás előtt 3 órával. Utazás a 10:50 órakor induló menetrendszerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés 15.05 órakor (helyi idő szerint). Transzfer a szállásra, fakultatív vacsora.
 
2. nap (11.18., szerda): Tiberias – Genezáreti tó – Tabgha – Kapernaum – Kursi – Tiberias (3 éjszaka)
Reggeli után hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon. Szentmise Magdalában, majd innen utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. Kapernaumban a régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart, és adott enni a tömegnek. A nap befejezése képpen Kursinál állunk meg, ahol Jézus meggyógyított egy ördögtől megszállottat. Visszautazás Tiberiasba. Fakultatív vacsora, szállás elfoglalása.
 
3. nap (11.19., csütörtök): Tiberias – Kána – Názáret – Tábor hegy – Tiberias
A szállodában elfogyasztott reggeli után újabb rendkívüli lelki élményeket és látnivalókat tartalmazó nap következik. Először Názáretbe utazunk, ahol sok egyéb mellett az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg, majd Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínére látogatunk el, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Szentmise után utazás a Tábor-hegyre. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Visszautazás Tiberiasba. Fakultatív vacsora, szállás.
 
4. nap (11.20., péntek): Tiberias – Qasr el-Yahud – Qumran – Holt tenger –Jeruzsálem
Reggeli után a Júdeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Qasr el-Yahud, az első megállónak Jordán mentén, ahol a hagyomány szerint Keresztelő Szent János megkeresztelte Jézust. Szabadtéri szentmise. Jézus megkeresztelkedésének a helyét keressük fel. Folytatjuk utunkat a Holt-tenger sivatagos vidékére. Utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ. Ebéd után a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érünk, fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Fakultatív vacsora és szállás.
 
5. nap (11.21., szombat): Tiberias – Kármel hegy – Akko – Jeruzsálem (3 éjszaka)
Reggeli után először a Kármel hegyre utazunk, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első karmelita kolostor. Szentmise, majd utazás Akkóba a keresztes lovagok és az Ottomán Birodalom korából megmaradt városba utazunk, mely ma az UNESCO világörökség részét képezi. Rövid városnézés, majd szabad idő az ősi kikötővárosban. Innen Jeruzsálembe utazunk. Rövid ismerkedés a várossal, a Szent Sír Bazilika megtekintése, majd a szobák elfoglalása. Fakultatív vacsora, majd este, akinek kedve van, még sétálhat a városban.
 
6. nap (11.22., vasárnap): Jeruzsálem – Olajfák hegye – Betlehem – Jeruzsálem
A mai napot az Olajfák hegyén kezdjük. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kert következik. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, ahol gyakran imádkozott, és itt is fogták el. Ebédidő (melyet a Ramat Rachel kibucban tölthetünk, amennyiben ebédelni kívánunk). Délután Betlehembe utazunk, ahol a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok Mezejét nézzük meg. Szentmise napközben. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Visszautazás Jeruzsálembe. Fakultatív vacsora, szállás.
 
7. nap (11.23., hétfő): Jeruzsálem
Reggeli után az egész napot Jeruzsálemben töltjük, mely a három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye. Napunkat a Templom-hegyen kezdjük, ahol valaha Salamon temploma állt, s ma a Jeruzsálem jelképévé vált, aranykupolás Sziklamecset található. Végigkövetjük Jézus keresztútját a Via Dolorosán. A város falain kívül elsétálunk a Sion-hegyre. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének, majd Dávid király sírjának megtekintése után utunk a zsidó negyedbe, a Siratófalhoz (Nyugati Fal) vezet, ahová a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz e hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Szent Péter Kakaskukorékolás templomának megtekintése után szentmise, majd szabad program. Vásárlási lehetőség a bazárban. Szállás Jeruzsálemben és fakultatív vacsora.
 
8. nap (11.24., kedd): Jeruzsálem – Ceasaria – Tel Aviv / Jaffa – Budapest
Reggeli után Caesareába látogatunk el, ahol az ősi, Heródes által épített erőd lenyűgöző romjainak látványa és a tengerparti hangulat igazán méltó kezdete lesz utolsó napunknak. Innen Tel Avivba utazunk, ahol az óvárosi részen, Jaffában sétálunk, megtekintjük az óratornyot, a bolhapiacot, a művész negyedet és a világítótornyot. Szabadidő a Karmel piacon. Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás az EL AL légitársaság repülőjáratával Budapestre.
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja!
Részvételi díj: 297 900 Ft/fő, mely tartalmazza utazást az EL AL légitársaság menetrend szerint járatával Budapest – Tel-Aviv – Budapest útvonalon, a helyi utazást autóbusszal, lelkivezetőt, helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt, csoportkísérést Budapesttől Budapestig, 4 éjszakai szállást reggelis ellátással (1 éj Zichron Ja’akow, 3 éj Tiberiás, 3 éj Jeruzsálem), a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt, személyenként / naponta egy üveg ivóvizet.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket (59 900 Ft/fő), félpanziós felárat/7 vacsora (19 900 Ft/fő), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást (EUB Air & Cruise – Top) 5 720 Ft/fő 80 éves korig, a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíj költségét: 150 USD/fő, egyágyas felár/7 éjszaka 125 000 Ft/fő, útlemondási biztosítás (részvételi díj 5 %-a, hivatalos igazolással) 14 895 Ft/fő, esetleges névmódosítás kezelési díja 3 500 Ft/fő.
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 720 Ft/fő.
Az út legalább 45 fő jelentkezése esetén indul.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Utazz itthon!
Belföldi ajánlatok
Köszöntjük névnapjukon
Liliána, Olga nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 4406180. látogatónk.
Beszámoló a lengyelországi zarándoklatról

Különleges hangulatban vártuk az idén a tanév végét a 8. b-en, mivel a várva várt vakációt egy igen szép, mégis komoly kihívásnak ígérkező lengyelországi utazással kezdtük meg, azaz zarándokútra indultunk- hétszáz társunkkal együtt – a lengyel-magyar történelmi kapcsolatok nyomába. Úti célunk: Czestochowa, „Lengyelország szíve”, lelki középpontja volt. Június 27-én, Szent László király napján indultunk útnak. Lovagkirályunk édesanyja a lengyel Richeza hercegnő, II. Miesko lengyel király leánya volt. Aznap este a Nyugati pályaudvaron... Tovább...

8b

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -