FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
FEKETE MADONNA ZARÁNDOKVONAT 2024

2024. június 24-27.   (4 nap / 3 éjszaka)   (ZÁRT CSOPORT)
Kedves Látogatónk!
Ez az utazás nem nyilvános, zártkörű. Erre az útra csak az emailben küldött értesítővel rendelkezők jelentkezhetnek.
Lelkivezetők: Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök, Felföldi László pécsi megyéspüspök, Tamás József nyugalmazott segédpüspök, Bátor Botond pálos szerzetes
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
Utazás: különvonat, 2. osztályú termes ülőhelyes kocsik, ill. étterem- és stúdiókocsi. Folyamatos ki- és visszautazás. Kihangosított vonatrádió és csendes fülkék (személyes lelki-beszélgetésekre vagy szentgyónási lehetőség) az „S”- kocsiban.
Indulás: Budapest
Szállás: zarándokközpont Czestochowában (3 éj)
A kategória: 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban. B kategória: 4-5 ágyas, közös fürdőszobás szobákban.
Ellátás: 4 reggeli és 3 vacsora
Program: 1. nap (június 24., hétfő):
BUDAPEST, érkezők fogadása Budapest, Keleti pályaudvaron. Ünnepélyes búcsúztatás, zarándokok megáldása, majd utazás Felvidéken keresztül Lengyelországba. A Kárpát-medence különböző részeiből érkezett csoportok bemutatkozása, lelki programok, közös imák, előadások és közös éneklések. Megérkezés CZESTOCHOWÁBA az esti órákban. Autóbuszokkal felutazás a Kegyhely melletti Szent II. János Pál Zarándokházhoz és további, a közelben található szálláshelyekre, majd a szállások elfoglalása.
2. nap (június 25., kedd):
Reggeli után egy rendkívüli élményeket ígérő napot töltünk a CZESTOCHOWAI magyar pálosok által alapított kegyhelyen, JASNA GÓRA (FÉNYES-HEGY) szentélyében. Ünnepélyes beköszönés a FEKETE MADONNA KEGYKÁPOLNÁBA, majd a zarándokok üdvözlése. Szentmise a BAZILIKÁBAN, mely után megkoszorúzzuk a BOLDOG ÖZSÉB DÍSZKÚTAT. Szabadprogram, ebéd lehetőség egyénileg a Zarándokház ebédlőjében. Napközben lelki beszélgetési és gyónási lehetőség a WIECZERNIK udvarban, majd közös program a KORDECKI TEREMBEN: köszöntések és a kegyhely vetített képes bemutatása, valamint előadások és közös éneklés. Vacsora a szálláson. „Kiáltás” – ima a magyar nemzetért, majd rózsafüzér a Bazilikában. „Apel” – lengyel nemzeti ima lengyel és magyar nyelven a Kegykápolnában, majd csoportos és egyéni virrasztási lehetőség a Fekete Madonna kegyképnél.
3. nap (június 26., szerda):
Reggeli a szálláson, majd Czestochowa belvárosából a SZŰZ MÁRIA SUGÁRÚTON egy nagy keresztaljként felvonulunk Jasna Górára, közben Boldog Jerzy POPJELUSZKO ATYA és a KATYNI ÉS SZMOLENSZKI ÁLDOZATOK EMLÉKMŰVÉNEK megkoszorúzása és ima az áldozatokért. Főpapi szentmise a KEGYKÁPOLNÁBAN, majd a kegykép lezárása. Szabadprogram, ebéd lehetőség egyénileg a Zarándokház ebédlőjében. Délután KERESZTÚT a kolostor évszázados falain, majd vacsora a szálláson. „Kiáltás” – ima a magyar nemzetért, majd rózsafüzér a Bazilikában. „Apel” – lengyel nemzeti ima lengyel és magyar nyelven a Kegykápolnában. A zarándoklat programjait a kegyhelyen ünnepélyes GYERTYÁS KÖRMENETTEL zárjuk.
4. nap (június 27., csütörtök):
Püspöki szentmise a Bazilikában Szent László ünnepének reggelén. Reggeli, majd leutazás a vasútállomásra. Hazaindulás ugyanazon az útvonalon, mint kifelé menet. Útközben közös éneklések, imák, élménybeszámolók. Várható megérkezés Budapestre az esti órákban!
A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják! A menetrend, ezáltal a program is változhat!
Térkép: Térkép
Útvonal: Budapest, Keleti pu. – Kelenföld – Tatabánya – Komárom – Győr – Mosonmagyaróvár – Rajka – Pozsony külső – Zsolna – Petrovice u Karvine – Katowice– Czestochowa
Részvételi díj: Az ár egyedi kalkuláció alapján kerül megállapításra, az indulási időpont és létszám függvényében.
A részvételi díj nem tartalmazza a BBP (baleset, betegség és poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2720 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras. (EUB Top, a jelenlegi díjszabás szerint!) A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!.
Részvételi díj: Az ár egyedi kalkuláció alapján kerül megállapításra, az indulási időpont és létszám függvényében.
A részvételi díj nem tartalmazza a BBP (baleset, betegség és poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2720 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras. (EUB Top, a jelenlegi díjszabás szerint!) A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 720 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Móric nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Sok szeretet kaptam, amit viszek haza a családomhoz. Most voltam itt harmadszor és úgy érzem, most kaptam hitben, lelkemben a leggazdagabb élményt. Köszönöm a lehetőséget a Misszió Toursnak, a szervezőknek. Sok szeretettel fogok gondolni az otthoni hónapokban, napokban az itt töltött szép napokra.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -