FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Zarándoklat Rómába - Budapestről és Szombathelyről

2024. július 16-20.   (5 nap / 4 éjszaka)   (ELMARAD)
Kedves Látogatónk!
Ez az utazás nem nyilvános, zártkörű. Erre az útra csak az emailben küldött értesítővel rendelkezők jelentkezhetnek.
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
Lelkivezető: Székely János szombathelyi megyéspüspök
Utazás: autóbuszokkal
Indulás: Budapestről és Szombathelyről a kora hajnali órákban
Szállás: zarándokház, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora (2., 3. és 4. este)
Program: 1. nap (júl. 16., kedd): Budapest és Szombathely – Aquileia – Róma
Indulás Budapestről és Szombathelyről a hajnali órákban. Séta Aquileiában, mely a korai keresztény közösségek egyik legjelentősebb városa volt, amikor 452-ben Attila hadai lerombolták. A település központjában található ásatási terület és a patriarchális bazilika 1998 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Utazás a szükséges pihenőkkel Rómába, megérkezés az esti/késő esti órákban, szállások elfoglalása (4 éj).
2. nap (júl. 17., szerda): Róma
Reggeli után általános kihallgatás a Szent Péter téren a Szentatyával, majd utazás Santa Maria Maggiore bazilikához – imádság a Szent Szűz Salus Populi Romani kegykép előtt. San Pietro in Vincoli (Mózes szobor) megtekintését követően folytatjuk az ókori Róma felfedezésével. Szent Kelemen Bazilika, Colosseum megtekintése kívülről, mely a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása, a Forum Romanum, Capitolium és Piazza Venezia, II. Victor-Emmanuel tiszteletére épített emlékmű (az „írógép.”). Visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
3. nap (júl. 18., csütörtök): Róma
Reggeli után utazás a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához, mely a város második legnagyobb bazilikája és a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Szentmise. Tovább utazunk a Szent Callixtus katakombához. Újabb fontos program következik, Laterán és környéke. Lateráni bazilika, Szent lépcső-bazilika. Szabadidő. Visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
4. nap (júl. 19., péntek): Róma
Reggeli után indulás a Vatikánba: Szent Péter bazilika felkeresése. Szentmise. Szabadidőt követően a történelmi belváros felfedezése: Piazza Navona, Campo de’ Fiori, Pantheon, Szent Ignác templom, Trevi-kút, útközben imádság a Sant'Andrea delle Fratte bazilikában, az ún. Csodásérem-oltárnál, Spanyol-lépcső. Visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
5. nap (júl. 20., szombat): Róma – Santa Maria degli Angeli – Szombathely és Budapest
Reggeli után indulás haza. Közben megállunk Santa Maria degli Angeliben, az Angyalos Boldogasszony Bazilikában felkeressük a Porciunkula-kápolnát. Szentmise. A romos erdei templomot Szent Ferenc állította helyre és 1226-ban itt halt meg. Majd folytatjuk utunkat. Továbbutazás, várható hazaérkezés Szombathelyre a késő esti/éjszakai órákban.
 
A programváltozás, illetve a programok sorrendjének változása a zarándoklat kiemelt programjainak ismeretében lehetséges!
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj: 184 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást autóbusszal, 2 gépkocsivezetővel, szállást 4 éjszakára reggelis ellátással zarándokházban 2-3 ágyas szobákban, idegenforgalmi adót, magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez.
A részvételi díj nem tartalmazza a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, 72 órás Róma bérlet költségét: kb. 80 EUR/fő.
Továbbá nem tartalmazza: útlemondási biztosítást (Storno), ami a részvételi díj 5 %-a. Az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 3 550 Ft/fő 80 éves korig (a jelenlegi díjszabás szerint).
Fakultatív vacsora felárat: 26 000 Ft/fő/3 vacsora.
Az ár 400 HUF/1 EUR árfolyamig érvényes!.
Vacsora felár: 26 000 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 550 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Iván nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Mátraverebély-Szentkút 2021.

Mindig szívesen utazom, nagyon szeretem a szellemiségét az utazási irodának.

Zarándoktársunk

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -