Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Zarándoklat Fatimába

2020. március 23-27.   (5 nap / 4 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Pacsai János parókus
Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal Budapest – Lisszabon – Budapest útvonalon,
Portugáliában autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a kora délutáni órákban a TAP légitársaság járatával
Szállás: hotel *** (2-3 ágyas szobák fürdőszobával)
Ellátás: reggeli és fakultatív vacsora
Program: 1. nap (03.23., hétfő): Budapest – Lisszabon – Fatima
Találkozás a budapesti repülőtéren. Utazás menetrendszerinti repülőjárattal Lisszabonba. Transzfer Fatimába, szobák elfoglalása (4 éj) és fakultatív vacsora.
 
2. nap (03.24., kedd): Santarém – Fatima
Reggeli után Ribatejo megye székhelyére, Santarémbe utazunk. Julius Caesar idejében fontos hivatali központ állt itt. Később a portugál királyok rendi gyűléseinek színhelye volt. A város a nevét egy, a VII. században élt apácáról kapta, aki mártírhalált halt, amikor a Nabăo folyóba dobták. Állítólag itt, a Tajo partjainál jelent meg újra. Óvárosi sétánk során felkeressük a Santíssimo Milagre – templomot, ahol az 1247-es eucharisztikus csoda relikviáit őrzik. A kora délutáni órákban visszautazunk Fatimába. A fatimai kegyhely történetének kezdete 1917-re nyúlik vissza, amikor három pásztorgyermeknek több alkalommal megjelent Szűz Mária. Azóta minden évben több mint 5 millió ember látogat el a zarándokhelyre. Elsőként a látnokok házát keressük fel Aljustrelben, majd a magyar keresztutat járjuk végig, mely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból épült. Szentmise a Szent István-kápolnában. Fakultatív vacsora és szállás Fatimában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
3. nap (03.25., szerda): Batalha – Nazaré – Sitió – Óbidos
Szentmise, majd reggeli a szállodában. Elsőként Batalhába utazunk, ahol a Mosteiro de Santa Maria da Vitória (Győzedelmes Szent Szűz) domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO világörökség részét képező gótikus és mánuel stílusú kolostor a portugál építészet remekműve. Napunkat Nazaré halászfalujában folytatjuk, mely nevét Szűz Máriáról kapta. A legenda szerint egy helyi nemes éppen szarvasra vadászott, amikor az állat egy szikla szélére ugrott, kevésen múlott, hogy a vadász lovával nem zuhant le a magasból. Ijedtében Szűz Mária nevét kiáltotta, aki megjelent mögötte és visszatartotta lovát. E helyen, a felső városrészben Sitióban, hálából épült a kicsiny Ermida da Memória-kápolna, ami az évek során zarándokhellyé vált. A tőszomszédságában található Nossa Senhora da Nazaré templomban a Nazaréi Miasszonyunk csodatévő kegyszobrát őrzik. Szabadprogramjuk során mindkettőt érdemes megtekinteni vagy az időt a meredek sziklákkal szegélyezett homokos óceánparton tölteni, melynek során siklóval kirándulhatunk a város fölötti sziklaszirtre. Következő úti célunk Óbidos, mely 1833-ig a portugál királynők városa volt. A középkori városmagot és a szépen helyreállított falak, keskeny utcák, apró terek hangulatát a portugál és a külföldi turisták is nagyon kedvelik. Ismerkedés a városka főbb nevezetességeivel (Santa Maria templom, Porta da Vila, középkori épületek), majd szabadidő, hogy egyénileg is belemerülhessünk a városka hangulatába. Visszautazás Fatimába, fakultatív vacsora a szállodában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet.
 
4. nap (03.26., csütörtök): Fatima
A mai napot Fatimában töltjük. Elsőként a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnok, Francisco, Jácinta és Lucia nyugszik. A bazilika előtti teret félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenés pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Szűzanya-szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. A szentmise után szabadprogram. A délutáni órákban felkeressük Kondor Lajos atya szobrát. Koszorúzással emlékezünk meg a magyar verbita szerzetesről, akinek jelentős szerepe volt a pásztorgyerekek boldoggá avatásában, valamint a magyar kápolna és a magyar keresztút megépítésében. Este fakultatív vacsora a szálláshelyen, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet.
 
5. nap (03.27., péntek): Fatima – Cabo da Roca – Lisszabon – Budapest
Reggeli után kirándulás Európa végébe, Cabo da Rocaba. Magyarul annyit jelent: Szikla-fok, egy 140 m magas sziklafal, melynek szélét az Atlanti-óceán hullámai nyaldossák. A XIV. századig úgy gondolták, ez a világ vége. Ma már tudjuk, hogy nem, mégis csodálatos látvány, ahogy a föld véget ér és a tenger kezdődik. Az egyik legnagyobb ékessége a mai napig működő világítótorony. Utána indulás Lisszabonba, a portugál fővárosba. Érkezés után városnézés az ország fővárosában, Európa egyik legszebb városában (busszal és gyalogosan), mely a Tejo folyó torkolatában hét dombra épült. A sétát a város szimbólumával, a Belém-toronnyal kezdjük, majd az egyik legfontosabb műemléképület, a Mosteirodos Jerónimos következik. Szabadprogram. Felkeressük a portugál főváros szívében található Páduai Szent Antal-templomot, a ferences szent szülőhelyét. Szentmise. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás. Érkezés Budapestre március 28-án, szombaton a hajnali órákban.
Térkép: Térkép
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja! Emiatt a programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Utazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehetséges.
Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Jelentkezéskor kérjük a nevüket olyan formában megadni, ahogy az az úti okmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
A repülőjegyet ez alapján állítják ki, és ha ott nem a teljes, okmányokban szereplő név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.
 
A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság (addig mód van a javításokra). Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak komoly felár ellenében, mely összeget minden alkalommal a légitársaság határozza meg, s mely összeg változó lehet.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Részvételi díj: 139 900 Ft/fő, mely tartalmazza utazást a TAP légitársaság menetrend szerint járatával Budapest – Lisszabon - Budapest útvonalon (1 db max. 8 kg-os, 55x40x20 cm-es kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg-os, max. 158 cm = 1xszélesség + 1 x hosszúság + 1 xmagasságú poggyásszal), Portugáliában utazást autóbusszal, magyar idegenvezetőt a teljes út során, 4 éjszakai szállást, 4 alkalommal reggelit, a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket, melynek összege várhatóan 42 900 Ft/fő, tour guide díját 1 450 Ft/fő, egyágyas felár díját 27 900 Ft/fő, 4 vacsora felárát 17 900 Ft/fő, útlemondási biztosítást, a részvételi díj árának 5 %-a 6 995 Ft/fő, a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíj költségét 55 Euro/fő, névmódosítás kezelési díját 3 500 Ft/fő, baleset-, betegség & poggyászbiztosítást EUB Air&Cruise TOP kategóriában 80 éves korig 3 575 Ft/fő.
Akció: 129 900 Ft/fő (2020. március 22-ig)
Egyágyas felár: 27 900 Ft/fő
Vacsora felár: 17 900 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 575 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Fatima, portugál körút és Santiago de Compostela

  2020. március 28 - április 4.
Portugál zarándoklat egy csipetnyi El Camino-val. Tovább...

Szentföldi zarándoklat

  2020. március 27-31.
Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Pál nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3692011. látogatónk.
Útra keltünk ...

A Művelődési kör eddigi legnagyobb kirándulását tette meg, ezúttal Erdély szépségeit fedeztük fel. 2009.07.21-én 29 fővel indultunk Erdőkürtről, Berettyóújfaluban csatlakoztak hozzánk békésszentandrási és békéscsabai utastársaink. Innen folytattuk utunkat, estére érkezvén Tibódba a szállásadóinkhoz. Itt úgy fogadtak minket, mint régi kedves ismerősöket. Úgy gondolom minden résztvevő nevében mondhatom, hogy felejthetetlen napokat töltöttünk itt, gyönyörű tájakon, nagyon kedves emberek között. Köszönet ezért a Művelődési körnek a... Tovább...

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -