FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Évindító nagy szentföldi zarándoklat

2020. február 5-13.   (9 nap / 8 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök
Utazás: menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, helyben autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a délelőtti órákban
Szállás: ***szállodákban (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 1 éj Zichron Ja’akow-ban, 3 éj Tiberiasban , 4 éj Jeruzsálemben
Ellátás: bőséges büféreggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap (02.05., szerda): Budapest – Tel Aviv / Jaffa – Zichron Ja’akow (szállás 1 éj)
Találkozás a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren indulás előtt 3 órával. Utazás a délelőtti órákban induló menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés kora délután (helyi idő szerint). Autóbusszal Jaffába utazunk. Szentmise, majd séta az óvárosban. Jaffa, egy ókori kikötőváros a Földközi-tenger keleti partján, úgy tartják, egyike a legrégebbieknek a világon. Jaffa napjainkban már Tel Aviv része lett. Haifa felé folytatjuk utunkat, hogy egy elbűvölő városkába, Zichron Ja’akow-ba kerüljünk, mely hangulatos éttermeiről, kellemes borairól, s a művészet pártolásáról ismert. Szállás és fakultatív vacsora.
 
2. nap (02.06., csütörtök): Zichron Ja’akow – Caesarea – Karmel hegy – Akko – Tiberias (szállás 3 éj)
Reggeli után először Caesareába látogatunk el, ahol az ősi, Heródes által épített erőd lenyűgöző romjainak látványa, az Aqueduct és a tengerparti hangulat igazán méltó kezdetét jelenti napunknak. Következő utunk a Karmel-hegyre vezet, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első karmelita kolostor. Szentmise, majd Akkóba a keresztes lovagok és az Ottomán Birodalom korából megmaradt városba utazunk, mely ma az UNESCO világörökség részét képezi. Az ősi kikötőváros, ill. egy keresztes kori földalatti járat meglátogatása, szabadidő, majd a késő délutáni órákban utazás Tiberiasba (szállás és fakultatív vacsora).
 
3. nap (02.07., péntek): Tiberias – Genezáreti tó – Magdala – Kapernaum – Tabgha – Kursi – Tiberias
Reggeli után hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon. Szentmise Magdalában, majd utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. A régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart, és adott enni a tömegnek. A nap befejezése képpen Kursinál állunk meg, ahol Jézus meggyógyított egy ördögtől megszállottat. Bar’am romjainak meglátogatása, majd visszautazás Tiberiasba, fakultatív vacsora, szállás.
 
4. nap (02.08., szombat): Tiberias – Názáret – Kána – Zippori (Sepphoris) Nemzeti Park – Yardenit – Tiberias
A szállodában elfogyasztott reggeli után újabb rendkívüli lelki élményeket és látnivalókat tartalmazó nap következik. Először Názáretbe utazunk, ahol püspöki szentmisén veszünk részt. Később sok egyéb mellett az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg, majd Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínét keressük fel, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Szentmise, majd a Zippori Nemzeti Parkot keressük fel, hogy megtekintsük az ásatásokat. A nap végén Yardenitbe, a híres keresztelőhelyre látogatunk. Visszautazás Tiberiasba (fakultatív vacsora és szállás).
 
5. nap (02.09., vasárnap): Tiberias – Tábor hegy – Givat Ram (Izrael Múzeum) – Jeruzsálem (szállás 4 éj)
Reggeli után a Tábor-hegyre utazunk. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Szentmise, útközben rövid pihenő, majd utazás Jeruzsálembe. Megérkezés után az Izrael Múzeumot látogatjuk meg elsőként. Izrael nemzeti múzeuma egy dombon áll Jeruzsálem mellett, Givat Ramban, a Bibliai Földek Múzeuma, a Knesszet, az izraeli Legfelsőbb Bíróság és a Zsidó Egyetem közelében. A múzeum rendkívüli látnivalókkal és gyűjteménnyel rendelkezik, melyek közül az egyik legizgalmasabb egy 1:50 méretarányú, az ókori Jeruzsálemet teljes pompájában (i.sz. 60 körül, a Zsidó háborút megelőző évtizedben) bemutató makett. E modell nemcsak a Második Szentélyt mutatja be, hanem hozzásegíti a látogatót Jézus jeruzsálemi cselekedetei és szenvedései helyszíneinek megismeréséhez. A Könyv Szentélyében pedig az 1947-ben Kumránban megtalált első hét Holt-tengeri tekercset mutatják be. A múzeumlátogatás után utunk a zsidó negyedbe, a Siratófalhoz (Nyugati Fal) vezet, ahová a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Falrepedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk, hisz e hely a ma élő zsidók legszentebb helye. Mielőtt a szállodába mennénk, még meglátogatjuk a Szent György katedrálist. Fakultatív vacsora és szállás Jeruzsálemben.
 
6. nap (02.10., hétfő): Jeruzsálem – Betlehem – Jeruzsálem
A mai napot az Olajfák hegyén kezdjük. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után elsétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kert következik. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt is fogták el. Szabadidő, majd kora délután Betlehembe utazunk, itt a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok mezejét látogatjuk meg, ahol szentmisén veszünk részt. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Visszautazás Jeruzsálembe, fakultatív vacsora.
 
7. nap (02.11., kedd): Jeruzsálem – Qasr el-Yahud – Masszada – Qumran – Jeruzsálem
Reggeli után a Júdeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Elsőként a Jordán folyó melletti Qasr el-Yahud-ot nézzük meg. Szabadtéri szentmise után Masszadára utazunk, mely egy régi várrom Izraelben, egy elszigetelt fennsíkon. A várat és a hozzá tartozó palotát Heródes építette magának. Iosephus Flavius leírása szerint a vár ostroma az első zsidó-római háború végén a várvédők és családjaik tömeges öngyilkosságába torkollott. A látogatás után utunkat a Holt-tenger sivatagos vidékén folytatjuk. Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére megyünk, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ. A nap zárásaként a Holt-tenger egyik fürdőhelyénél fürdési lehetőség. Visszautazás Jeruzsálembe, fakultatív vacsora és szállás.
 
8. nap (02.12., szerda): Jeruzsálem
A hajnali órákban, kihasználva a korai idő nyújtotta nyugalmat végig követjük Jézus keresztútját, a Via Dolorosán, majd meglátogatjuk a Szent Sír Bazilikát. E hajnali utunkat a Golgotán fejezzük be. Visszatérünk a szállodába és a reggeli után az egész napot a Szent városban töltjük, mely a három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye. A Templom-hegyre megyünk, ahol valaha Salamon temploma állt, és ma Jeruzsálem jelképévé vált, aranykupolás Sziklamecset található. A város falain kívül elsétálunk a Sion-hegyre. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének, majd Dávid király sírjának és Szent Péter Kakaskukorékolás templomának megtekintése után szentmise. A fennmaradó időben szabad program. Fakultatív vacsora és szállás Jeruzsálemben.
 
9. nap (02.13., csütörtök): Ein Karem – Budapest
Utolsó napunkon Keresztelő Szent János születési helyén, Ein Karemben töltjük zarándokutunkat, egy különlegesen szép természeti tájon található hegyi településen. Mária és Erzsébet találkozásának gyönyörű emléktemploma, a Vizitáció, amelynek altemplomában egy kút áll – a barlang mélyén csodás forrás buggyant elő, amikor Erzsébet Mária köszöntését fogadta. Szentföldi utolsó szentmisénk után még egy kis szabadidő áll rendelkezésünkre, majd repülőre szállunk, hogy Budapestre utazzunk.
Atyák papi kedvezménnyel kapcsolatban keressék irodánkat!
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt. A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra. Jegykiállítás után a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
Részvételi díj: 309 900 Ft/fő, mely tartalmazza utazást az EL AL légitársaság menetrend szerint járatával Budapest–Tel-Aviv–Budapest útvonalon
Szentföldön utazást autóbusszal
lelkivezetést
helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt,
csoportkísérést Budapesttől Budapestig,
8 éjszakai szállást reggelivel (1 éj Zichron Ja’akow, 3 éj Tiberias, 4 éj Jeruzsálem),
a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt,
személyenként / naponta egy üveg ivóvíz
 
.
A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket, melynek összege várhatóan, kb. 54 900 Ft / fő
Egyágyas felárat / 8 éjszaka 152 000 Ft / fő
Félpanzió felárát / 8 alkalom 22 900 Ft / fő
Poggyász-, betegség és balesetbiztosítást (EUB Air & Cruise – Top) 6 435 Ft/fő
80 év felettieknek 16 088 Ft / fő
Útlemondási biztosítást (mely a részvételi díj árának 5 %-a) 15 495 Ft / fő
Névmódosítás kezelési díját: 3 500 Ft/fő
A helyszínen kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíj költségét: 165 USD/fő.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 6 435 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Emma nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

"Uram jó veled itt lenni!" Jó volt veletek lenni! Nehéz elképzelni is, hogy ennyi embert ilyen könnyen lehet mozgatni. Nagyon szeret a Jóisten, mert ez a Szentlélek segítsége nélkül nehéz lett volna. Ő adta azt a fantasztikus erőt és leleményességet, amiről tanúságot tettetek. Egy csodának voltunk szemtanúi!

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -