Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Fatima, portugál körút és Santiago de Compostela

2019. május 18-25.   (8 nap / 6 éjszaka)   (UTOLSÓ HELYEK)
Lelkivezető: Dr. Pem László atya és Farkas László atya
Utazás: menetrend szerinti repülővel, Portugáliában autóbusszal
Szállás: hotel**/*** (2-3 ágyas szobák fürdőszobával)
Ellátás: reggeli és vacsora
Program: 1. nap: Budapest – Lisszabon
Találkozás kora reggel a budapesti repülőtéren, majd utazás menetrendszerinti repülőjárattal Lisszabonba. Érkezés után városnézés az ország fővárosában, busszal és gyalogosan. Európa egyik legszebb városa, mely a Tejo folyó torkolatában hét dombra épült. A város szimbólumával, a Belém-toronnyal kezdjük, majd az egyik legfontosabb műemléképület, a Mosteirodos Jerónimos következik. Rövid szabadprogram, majd ezt követően kirándulás Európa szélére, Cabo da Roca-ba. A név magyarul annyit jelent: Szikla-fok, egy 140 méter magas sziklafal, melynek szélét az Atlanti-óceán hullámai nyaldossák. Az egyik legnagyobb ékessége a mai napig működő világítótorony. Szabadidő, majd utazás Fatimába, szobák elfoglalása és vacsora.
 
2. nap: Santarém – Fatima
Reggeli után Ribatejo megye székhelyére, Santarémbe utazunk. Julius Caesar idejében fontos hivatali központ állt itt. Később a portugál királyok rendi gyűléseinek színhelye volt. A város a nevét egy, a VII. században élt apácáról kapta, aki mártírhalált halt, amikor a Nabăo folyóba dobták. Állítólag itt, a Tajo partjainál jelent meg újra. Óvárosi sétánk során felkeressük a Santíssimo Milagre-templomot, ahol az 1247-es eucharisztikus csoda relikviáit őrzik. A kora délutáni órákban visszautazunk Fatimába. A fatimai kegyhely történetének kezdete 1917-re nyúlik vissza, amikor három pásztorgyermeknek több alkalommal megjelent Szűz Mária. Azóta minden évben több, mint 5 millió ember látogat el a zarándokhelyre. Elsőként a látnokok házát keressük fel Aljustrelben, majd a magyar keresztutat járjuk végig, mely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból épült. Szentmise a Szent István-kápolnában. Vacsora és szállás Fatimában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
3. nap: Fatima
A mai napot Fatimában töltjük. Elsőként a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnok, Francisco, Jácinta és Lucia nyugszik. A bazilika előtti teret félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenés pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Szűzanya-szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. Szentmise, majd szabadprogram. A délutáni órákban felkeressük Kondor Lajos atya szobrát. Koszorúzással emlékezünk meg a magyar verbita szerzetesről, akinek jelentős szerepe volt a pásztorgyerekek boldoggá avatásában, valamint a magyar kápolna és a magyar keresztút megépítésében. Este vacsora a szálláshelyen, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
4. nap: Batalha – Nazaré – Sitió – Óbidos
Szentmise, majd reggeli a szállodában. Elsőként Batalhába utazunk, ahol a Mosteiro de Santa Maria da Vitória (Győzedelmes Szent Szűz) domonkos apátságot keressük fel, mely az UNESCO világörökség részét képezi. Napunkat Nazaré halászfalujában folytatjuk, mely nevét Szűz Máriáról kapta. A legenda szerint egy helyi nemes éppen szarvasra vadászott, amikor az állat egy szikla szélére ugrott, és kevésen múlott, hogy a vadász lovával nem zuhant le a magasból. Ijedtében Szűz Mária nevét kiáltotta, aki megjelent mögötte és visszatartotta lovát. E helyen, a felső városrészben, Sitióban, hálából épült a kicsiny Ermida da Memória-kápolna, ami az évek során zarándokhellyé vált. A tőszomszédságában található Nossa Senhora da Nazaré templomban a Nazaréi Miasszonyunk csodatévő kegyszobrát őrzik. Szabad programjuk során mindkettőt érdemes megtekinteni, vagy az időt a meredek sziklákkal szegélyezett homokos óceánparton tölteni, melynek során siklóval kirándulhatunk a város fölötti sziklaszirtre. Következő úti célunk Óbidos, mely 1833-ig a portugál királynők városa volt. A középkori városmagot és a szépen helyreállított falak, keskeny utcák, apró terek hangulatát a portugál és a külföldi turisták is nagyon kedvelik. Ismerkedés a városka főbb nevezetességeivel (Santa Maria templom, Porta da Vila, középkori épületek), majd szabadidő, hogy egyénileg is belemerülhessünk a városka hangulatába. Visszautazás Fatimába, vacsora a szállodában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
 
5. nap: Coimbra – Santiago de Compostela
Reggeli után útra kelünk, első úticélunk Coimbra, mely sokáig Portugália fővárosa volt. A coimbrai egyetem az UNESCO kulturális világörökség része, Európa egyik legrégebbi egyeteme. A város védőszentje aragóniai, ill. portugáliai Szt. Erzsébet, II. András magyar király dédunokája, akit 1625-ben avattak szentté. Városnéző sétára indulunk, hogy megismerjük a város főbb nevezetességeit: Egyetem, régi és új székesegyház, Szent Klára kolostor, Santa Cruz templom. Szabadidő, majd továbbutazás Santiago de Compostela-ba.
 
A Szent Jakab-út, azaz El Camino, ősrégi zarándokút, a kelta időkben a Tejút szimbóluma volt. A mai út Spanyolország Galícia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet. A hagyomány szerint az itteni székesegyházban vannak idősebb Szent Jakab apostol földi maradványai. A legenda szerint Szent Jakab holttestét hajón hozták Jeruzsálemből az ottani keresztényüldözés elől Észak-Spanyolországba, és azon a helyen temették el, ahol most Santiago de Compostela található. A zarándokút jelvénye a fésűkagyló, melyet az út mentén mindenütt felfestve megtalálhatunk. Jeruzsálem és Róma után Santiago de Compostela a keresztény zarándoklatok egyik legfontosabb célpontja. A Szent Jakab-út 1993-tól az UNESCO Világörökség részét képezi.
 
Szentmise napközben. Szállás elfoglalása, vacsora.
 
6. nap: Santiago de Compostela
Az egész napunkat ennek a híres zarándokhelynek szenteljük. Megismerkedünk a zarándokhely nevezetességeivel: Szt. Jakab székesegyház, melyet idősebb Szent Jakab apostol feltételezett sírja fölé építettek. A compostelai székesegyház Spanyolország legnagyobb románkori temploma, méretében és díszítésében is a legjelentősebb zarándoktemplomok közé tartozik. Elsétálunk a Gelmirez palota mellett, amit a város első érseke alakíttatott ki, és egy rendkívül értékes románkori világi épület. Az egykori katolikus királyok kórházának (Hostal de Rey) érintésével jutunk el a Városházához, majd a Szt. Jeromos kolostortemplom és a Zarándokmúzeum épületével fejezzük be városnézésünket. Délután szentmise, majd vacsora.
 
7. nap: Santiago de Compostela – Porto – Lisszabon
Szentmise, majd egy kevés időt még Compostelaban töltünk. Továbbutazunk Portóba, mely roppant hangulatos város a látványos hídjaival. Meredek utcáival szinte ráhajol a Duoro folyóra. Óvárosa, a Ribeira az UNESCO világörökség része. 2001-ben Porto Európa kulturális fővárosa volt. Városnéző séta, majd szabadidő. Javasoljuk, kóstolják meg a finom portói bort, mely méltán elismert nem csak Európában. Kora este transzfer a repülőtérre, majd utazás Lisszabonon át Magyarországra. Érkezés Budapestre a 8. napon, május 25-én hajnalban.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!

Utazás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel lehetséges. Az igazolványnak a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt!
A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra, és ha ott nem a teljes, útiokmány szerinti név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.

A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság (addig mód van a név javítására). Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak komoly felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.

Névmódosítás kezelési díja: 3 500 Ft/fő.
A helyszínen kötelezően fizetendő a szervízdíj, belépők és egyéb járulékos költségek díja, melynek összege: 65 EUR/fő.
Részvételi díj: 188 900 Ft/fő, mely tartalmazza utazást a TAP légitársaság menetrend szerint járatával Budapest–Lisszabon / Porto-Lisszabon–Budapest útvonalon; személyenként 1 db 23 kg feladott poggyász (1x hossz + 1x szélesség + 1x magasság = max. 158 cm), 1 db 8 kg kézipoggyász (max. 55x40x20cm körméretű) + 1 db, max. 2 kg súlyú és max 40x30x15 cm méretű személyes tárgy (laptop táska vagy retikül); Portugáliában és Spanyolországban utazást légkondicionált autóbusszal; magyar idegenvezetőt a teljes út során; 6 éjszakai szállást két-, háromágyas fürdőszobás szobákban; 6 alkalommal reggelit és vacsorát a szállodában; a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket (kb. 49 300 Ft/fő); egyágyas felárat; BBP utasbiztosítást (EUB Air & Cruise Top); 80 éves kor felett a díja 14 900 Ft/fő; útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a); a helyszínen kötelezően fizetendő szervízdij, belépők és egyéb járulékos költségek árát (65 EUR/fő).
Egyágyas felár: 43 415 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 960 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Köszöntjük névnapjukon
Angéla, Petronella nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 3856032. látogatónk.
Köszönet a Boldogasszony Zarándokvonatért

Tisztelt Misszió Tours! Mint a Boldogasszony Zarándokvonat volt utasa, szeretném megköszönni Önöknek a gazdag programot, a professzionális szervezést, mely még az apró részletekre is kiterjedt, a hozzáértést, a kedvességet, a megvalósított zarándok-program átélt hitelességét. Mindnyájuknak hálás vagyok. Elsősorban Budai Lászlónak, aki lenyűgöző biztonsággal tartotta kezében a lebonyolítás ezer szálát és irányította egész profi csapatát. És milyen szépen és a minket fogadók öröméhez és lelkesedéséhez méltó módon tudta viszonozni... Tovább...

K.G.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -