FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Szentföldi zarándoklat

2020. március 1-8.   (8 nap / 7 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Tóth Attila Levente atya
Utazás: menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, helyben autóbusszal
Indulás: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a délelőtti órákban
Szállás: szállodákban*** (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 1 éj Zichron Ja’akow, 3 éj Tiberias, 3 éj Betlehem
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Program: 1. nap (03.01., vasárnap): Budapest – Tel Aviv / Jaffa – Zichron Ja’akow (szállás 1 éj)
Találkozás a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren indulás előtt 3 órával. Utazás a délelőtti órákban induló menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés kora délután (helyi idő szerint). Autóbusszal Jaffába utazunk. Szentmise, majd séta az óvárosban. Jaffa, egy ókori kikötőváros a Földközi-tenger keleti partján, úgy tartják, hogy egyike a legrégebbieknek a világon. Jaffa napjainkban már Tel Aviv része lett. Haifa felé folytatjuk utunkat, majd egy elbűvölő városkába, Zichron Ja’akow-ba jutunk, mely hangulatos éttermeiről, kellemes borairól, s a művészetpártolásáról ismert. Szállás és fakultatív vacsora.
 
2. nap (03.02., hétfő): Zichron Ja’akow – Caesarea – Karmel hegy – Akko – Tiberias (szállás 3 éj)
Reggeli után először Caesareába látogatunk el, ahol az ősi, Heródes által épített erőd lenyűgöző romjainak látványa, az Aqueduct és a tengerparti hangulat igazán méltó kezdetét jelenti napunknak. Következő utunk a Karmel-hegyre vezet, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első karmelita kolostor. Szentmise, majd Akkóba a keresztes lovagok és az Ottomán Birodalom korából megmaradt városba utazunk, mely ma az UNESCO világörökség részét képezi. Az ősi kikötőváros és a keresztes kori vár meglátogatása, szabadidő, majd a késő délutáni órákban utazás Tiberiasba (szállás elfoglalása, fakultatív vacsora).
 
3. nap (03.03., kedd): Tiberias – Genezáreti tó – Magdala – Kapernaum – Tabgha – Kursi – Tiberias
Reggeli után hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon. Szentmise Magdalában, majd utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság templomához vezet. Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kapernaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint több apostol is származott. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. A régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart, és adott enni a tömegnek. A nap befejezéseképpen Kursinál állunk meg, ahol Jézus meggyógyított egy ördögtől megszállottat. Visszautazás Tiberiasba, fakultatív vacsora, szállás.
 
4. nap (03.04., szerda): Tiberias – Yardenit – Tábor hegy – Kána – Názáret – Tiberias
A szállodában elfogyasztott reggeli után újabb rendkívüli lelki élményeket és látnivalókat tartalmazó nap következik. Először Yardenitbe, a híres keresztelőhelyre látogatunk. Innen a Tábor-hegyre utazunk. A hely nincs megnevezve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal a Színeváltozás helyszínére. Innen Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínét keressük fel, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. Názáretbe utazunk, ahol szentmisén veszünk részt. Később sok egyéb mellett az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg. A nap végén visszautazás Tiberiasba (fakultatív vacsora és szállás).
 
5. nap (03.05., csütörtök): Tiberias – Qasr el-Yahud – Megkísértés hegye – Irgalmas Szamaritánus háza – Qumran – Holt tenger (fürdés) – Betlehem (szállás 3 éj)
Reggeli után a Júdeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Elsőként a Jordán folyó melletti Qasr el-Yahud-ot nézzük meg. Szabadtéri szentmise után elhaladunk a Megkísértés hegye és az Irgalmas Szamaritánus háza előtt. Folytatjuk utunkat a Holt-tenger sivatagos vidékére. Utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ. A múzeum és az ásatások felkeresése. A nap zárásaként a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Utazás Jeruzsálemen keresztül Betlehembe. Szállás és fakultatív vacsora.
 
6. nap (03.06., péntek): Betlehem – Jeruzsálem – Givat Ram – Betlehem
A mai napot az Olajfák hegyén kezdjük. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után lesétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kertet keressük fel. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt is fogták el. Következő program az Izrael Múzeum meglátogatása. Izrael nemzeti múzeuma egy dombon áll Jeruzsálem mellett, Givat Ramban, a Bibliai Földek Múzeuma, a Knesszet, az izraeli Legfelsőbb Bíróság és a Zsidó Egyetem közelében. A múzeum rendkívüli látnivalókkal és gyűjteménnyel rendelkezik, melyek közül az egyik legizgalmasabb egy 1:50 méretarányú, az ókori Jeruzsálemet teljes pompájában (i.sz. 60 körül, a Zsidó háborút megelőző évtizedben) bemutató makett. E modell nemcsak a Második Szentélyt mutatja be, hanem hozzásegíti a látogatót Jézus jeruzsálemi cselekedetei és szenvedései helyszíneinek megismeréséhez. A Könyv Szentélyében pedig az 1947-ben Kumránban megtalált első hét Holt-tengeri tekercset mutatják be. Szabadidő, majd kora délután Betlehembe utazunk, itt a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok mezejét látogatjuk meg, ahol szentmisén veszünk részt. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Visszautazás a szállásra és fakultatív vacsora.
 
7. nap (03.07., szombat): Betlehem – Jeruzsálem – Betlehem
A hajnali órákban, kihasználva a korai idő nyújtotta nyugalmat végig követjük Jézus keresztútját, a Via Dolorosán, majd meglátogatjuk a Szent Sír Bazilikát. E hajnali utunkat a Golgotán fejezzük be. A reggeli elfogyasztása után az egész napot a Szent városban töltjük, mely a három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye. A Templom-hegyre megyünk, ahol valaha Salamon temploma állt, és ma Jeruzsálem jelképévé vált, a Szikladóm és az Al-Aksza mecset található. A város falain kívül felsétálunk a Sion-hegyre, ahol megtekintjük az Elszenderülés templomát, az Utolsó vacsora termét, Dávid király sírját és Szent Péter Kakaskukorékolás templomát. Szentmise. Fakultatív vacsora és szállás Betlehemben.
 
8. nap (03.08., vasárnap): Betlehem – Ein Karem – Budapest
Szabadidő Betlehemben, majd utolsó napunkat Keresztelő Szent János születési helyén, Ein Karemben töltjük. Meglátogatjuk Mária és Erzsébet találkozásának gyönyörű emléktemplomát, a Vizitációt. Az altemplomban egy kút áll. Itt található a barlang, melynek mélyén csodás forrás buggyant elő, amikor Erzsébet Mária köszöntését fogadta. Szentföldi utolsó szentmisénk után még egy kis szabadidő áll rendelkezésünkre, majd repülőre szállunk, hogy Budapestre utazzunk.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepelnek, az összes keresztnévvel és titulussal együtt. A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra. Jegykiállítás után a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.
Részvételi díj: 309 600 Ft/fő vagy 1015 EUR/fő, mely tartalmazza utazást az EL AL légitársaság menetrend szerint járatával Budapest – Tel-Aviv – Budapest útvonalon, a helyi utazást autóbusszal, lelkivezetőt , helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt, csoportkísérést Budapesttől Budapestig, 7 éjszakai szállást reggelis ellátással (1 éj Zichron Ja’akow, 3 éj Tiberias, 3 éj Jeruzsálem), a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt, személyenként / naponta egy üveg ivóvizet
.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket (59 000 Ft/fő vagy 195 EUR/fő), félpanziós felárat/7 vacsora (19 900 Ft/fő vagy 65 EUR/fő), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást (EUB Air & Cruise – Top) 5 720 Ft/fő vagy 19 EUR/fő 80 éves korig, a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíj költségét: 130 USD/fő, egyágyas felár/7 éjszaka 140 000 Ft/fő vagy 460 EUR/fő, útlemondási biztosítás (részvételi díj 5 %-a, hivatalos igazolással) 15 480 Ft/fő vagy 51 EUR/fő, esetleges névmódosítás kezelési díja 3 500 Ft/fő vagy 11 EUR/fő.
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 720 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Tivadar nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Köszönet a Boldogasszony Zarándokvonatért

Tisztelt Misszió Tours! Mint a Boldogasszony Zarándokvonat volt utasa, szeretném megköszönni Önöknek a gazdag programot, a professzionális szervezést, mely még az apró részletekre is kiterjedt, a hozzáértést, a kedvességet, a megvalósított zarándok-program átélt hitelességét. Mindnyájuknak hálás vagyok. Elsősorban Budai Lászlónak, aki lenyűgöző biztonsággal tartotta kezében a lebonyolítás ezer szálát és irányította egész profi csapatát. És milyen szépen és a minket fogadók öröméhez és lelkesedéséhez méltó módon tudta viszonozni... Tovább...

K.G.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -