FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaElérhetőségekKedvezmények Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi ajánlatok
Nemzeti zarándoklat Fatimába

2019. október 25-29.   (5 nap / 4 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezető: Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai a 2019. tavaszi ülésszakon arra buzdították a híveket, hogy az idei év októberében minél többen imádkozzunk együtt a fatimai magyar kálváriánál a Szűzanyához. A felhíváshoz csatlakozott a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága.
A főpásztor 2019. október 28-án (hétfőn), a kegyhelyen celebrált szentmisén felajánlja a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust a fatimai Szűzanyának.
Zarándoklatvezető: Kuzmányi István diakónus
Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal Budapest / Bécs – Lisszabon – Budapest / Bécs útvonalon,
Portugáliában autóbusszal
Indulás:
22:45 óra10.24-én Nyíregyháza, Társ-Székesegyház parkolója
23:45 óra10.24-én Debrecen, Szent Anna székesegyháznál
03:45 óraBudapest, Liszt F. repülőtér, 2 A terminál, indulási csarnok, mozgólépcső közelében
07:15 óraBudapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
08:45 óraGyőr, Arrabona parkoló
13:30 óraBudapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
15:00 óraGyőr, Arrabona parkoló
Szállás: hotel *** (2-3 ágyas szobák fürdőszobával)
Ellátás: reggeli és fakultatív vacsora
Program: 1. nap / péntek: Budapest / Bécs – Lisszabon – Fatima
Transzfer a budapesti / bécsi repülőtérre, majd utazás menetrendszerinti repülőjárattal Lisszabonba. Érkezés után városnézés (busszal és gyalogosan), az ország fővárosában, Európa egyik legszebb városában, mely a Tejo folyó torkolatában hét dombra épült. A sétát a város szimbólumával, a Belém-toronnyal kezdjük, majd az egyik legfontosabb műemléképület, a Mosteirodos Jerónimos következik. Szentmise a portugál főváros szívében található Páduai Szent Antal-templomban, a ferences szent szülőhelyén. Rövid szabadprogram, majd utazás Fatimába, szobák elfoglalása (4 éj) és vacsora. A fatimai kegyhely történetének kezdete 1917-re nyúlik vissza, amikor három pásztorgyermeknek több alkalommal megjelent Szűz Mária. Azóta minden évben több mint 5 millió ember látogat el a zarándokhelyre.
 
2. nap / szombat: Santarém – Fatima
Reggeli után Palánki Ferenc megyéspüspök vezetésével keresztút a fatimai magyar kálvárián, majd ünnepi szentmise a Szent István-kápolna előtti téren. A szentmisét követően Ribatejo megye székhelyére, Santarémbe utazunk. Julius Caesar idejében fontos hivatali központ állt itt. Később a portugál királyok rendi gyűléseinek színhelye volt. A város a nevét egy, a VII. században élt apácáról kapta, aki mártírhalált halt, amikor a Nabăo folyóba dobták. Állítólag itt, a Tajo partjainál jelent meg újra. Óvárosi sétánk során felkeressük a Santíssimo Milagre-templomot, ahol az 1247-es eucharisztikus csoda relikviáit őrzik. Közös imádság és hódolat a templomban. A kora délutáni órákban visszautazunk Fatimába. Koszorúzás Kondor Lajos fatimai szobránál. A verbita magyar szerzetes, 50 évet élt és dolgozott papként Portugáliában. Ő volt a lelke a világban szétszórt magyarság összefogásának is, amely lehetővé tette, hogy itt, Fatimában megépülhessen a magyar kálvária és a Szent István-kápolna. Fakultatív részvétel a fatimai magyar kálvária történetéről szóló könyvbemutatón. Vacsora és szállás Fatimában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél; a harmadik tized második felének előimádkozása a portugáliai magyarok vezetésével.
 
3. nap / vasárnap: Batalha – Nazaré – Sitió – Óbidos
Szentmise a Jelenések-kápolnájánál, majd reggeli a szállodában. Elsőként Batalhába utazunk, ahol a Mosteiro de Santa Maria da Vitória (Győzedelmes Szent Szűz) domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO világörökség részét képező gótikus és mánuel stílusú kolostor a portugál építészet remekműve. Napunkat Nazaré halászfalujában folytatjuk, mely nevét Szűz Máriáról kapta. A legenda szerint egy helyi nemes éppen szarvasra vadászott, amikor az állat egy szikla szélére ugrott, kevésen múlott, hogy a vadász lovával nem zuhant le a magasból. Ijedtében Szűz Mária nevét kiáltotta, aki megjelent mögötte és visszatartotta lovát. E helyen, a felső városrészben Sitióban, hálából épült a kicsiny Ermida da Memória-kápolna, ami az évek során zarándokhellyé vált. A tőszomszédságában található Nossa Senhora da Nazaré templomban a Nazaréi Miasszonyunk csodatévő kegyszobrát őrzik. Szabadprogramjuk során mindkettőt érdemes megtekinteni vagy az időt a meredek sziklákkal szegélyezett homokos óceánparton tölteni, melynek során siklóval kirándulhatunk a város fölötti sziklaszirtre. Következő úti célunk Óbidos, mely 1833-ig a portugál királynők városa volt. A középkori városmagot és a szépen helyreállított falak, keskeny utcák, apró terek hangulatát a portugál és a külföldi turisták is nagyon kedvelik. Ismerkedés a városka főbb nevezetességeivel (Santa Maria templom, Porta da Vila, középkori épületek), majd szabadidő, hogy egyénileg is belemerülhessünk a városka hangulatába. Visszautazás Fatimába, vacsora a szállodában. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet; a harmadik tized második felének előimádkozása a zarándokcsoport tagjainak vezetésével.
 
4. nap / hétfő: Fatima
A főpásztor 2019. október 28-án (hétfőn), a kegyhelyen celebrált szentmisén felajánlja a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust a fatimai Szűzanyának.
A mai napot Fatimában töltjük. Elsőként a neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnok, Francisco, Jácinta és Lucia nyugszik. A bazilika előtti teret félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenés pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Szűzanya-szobor koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. Ünnepi szentmise a Jelenések-kápolnájában, melynek keretében felajánlásra kerül a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. A szentmise után szabadprogram. Kora délután Aljustrelben felkeressük a látnokok házait. Este vacsora a szálláshelyen, majd rózsafüzér és gyertyás körmenet; a harmadik tized második felének előimádkozása és a körmeneten a kegyszobor hordozása a zarándokcsoport tagjainak vezetésével.
 
5. nap / kedd: Fatima – Lisszabon – Budapest / Bécs
Kora reggeli indulás Lisszabonba, a repülőtérre. Akik első nap nem vettek részt a portugál főváros felfedezésében, részükre városnézés (ld. az első nap programpontjai szerint) és szabad program. Hazautazás menetrendtől függően Budapestre / Bécsbe.
Térkép: Térkép
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja! Emiatt a programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Utazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehetséges.
Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Jelentkezéskor kérjük a nevüket olyan formában megadni, ahogy az az úti okmányban szerepel, az összes keresztnévvel és titulussal együtt.
A repülőjegyet ez alapján állítják ki, és ha ott nem a teljes, okmányokban szereplő név szerepel (beleértve összes vezeték-, keresztnevet és titulust), a légitársaság megtagadhatja a felszállást a gépre.
 
A repülőjegyeket indulás előtt két héttel állítja ki a légitársaság (addig mód van a javításokra). Ezután a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak komoly felár ellenében, mely összeget minden alkalommal a légitársaság határozza meg, s mely összeg változó lehet.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Részvételi díj: 139 900 Ft/fő, mely tartalmazza utazást a TAP légitársaság menetrend szerint járatával Budapest/Bécs – Lisszabon - Budapest/Bécs útvonalon, transzfert a a reptérre, Portugáliában utazást autóbusszal, magyar idegenvezetőt a teljes út során, 4 éjszakai szállást, 4 alkalommal reggelit, a fentiekben felsorolt valamennyi programon való részvételt.
A részvételi díj nem tartalmazza repülőtéri illetéket, melynek összege várhatóan 42 900 Ft/fő, egyágyas felár díját 27 900 Ft/fő, 4 vacsora felárát 17 900 Ft/fő, útlemondási biztosítást, a részvételi díj árának 5 %-a 6 995 Ft/fő, szervízdíj, belépők és egyéb járulékos költségek 55 Euro/fő, névmódosítás kezelési díját 3 500 Ft/fő, baleset-, betegség & poggyászbiztosítást EUB Air&Cruise TOP kategóriában 80 éves korig 3 725 Ft/fő.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 725 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Utazz itthon!
Belföldi ajánlatok
Köszöntjük névnapjukon
Vazul nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Prospektusok
Prospektus 2020
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 1,8 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Ön a 4351535. látogatónk.
Međugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

Nagyon vártam ezt az utazást. Élményekben gazdag volt. A gyönyörű látnivalók teljesen lenyűgöztek. Szinte hihetetlen, ez maga a csoda. Lelkileg teljesen feltöltődtem. Ha lesz lehetőségem, még szeretnék visszajönni. Köszönöm a Jóistennek, hogy ezt megadta nekem.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -