Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Róma és Toszkána

2017. október 10-16.   (7 nap / 6 éjszaka)
Szállás: hotel **/***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás:
04:00 óraBudapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
05:00 óraSzékesfehérvár, Fehérvári pihenő, Shell kút
05:45 óraBalatonlelle, Balatonlellei pihenő, MOL kút
06:15 óraZalakomár, Zalakomári pihenő, INA kút
Lelkivezető: Görbe László piarista szerzetes
Program: 1. nap: Folyamatos utazás Magyarországon és Szlovénián keresztül a szükséges pihenőkkel Észak-Olaszországba. Zarándoklatunkat Padovában kezdjük, ahol elsőként a Scrovegni-kápolnát keressük fel, mely Giotto legkiemelkedőbb műve. Innen Szent Antal földi maradványainak nyughelyéül szolgáló Szent Antal-bazilikához megyünk. Szentmise, majd utazás egy jellegzetes olasz kisvárosba, szállás elfoglalása (1 éj), majd fakultatív vacsora.
 
2. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat és a kora délutáni órákban érkezünk Rómába. A szobák elfoglalását követően (3 éj) tömegközlekedéssel utazunk a Vatikánvárosba, ahol a kereszténység legnagyobb templomát, a Szent Péter-bazilikát keressük fel. A grandiózus kupolával koronázott pompás székesegyházban megtekintjük Michelangelo Pietáját, Bernini baldachinja alatt található pápai oltárt, majd főhajtás Szent Péter és Szent II. János Pál pápa sírjánál. Séta az oszlopsorral szegélyezett Szent Péter téren át az Angyalvárig, majd a Ponte Sant’Angelo hídon keresztül a Piazza Navona érintésével a Santa Maria Sopra Minerva-templomig. Róma egyetlen gótikus temploma egy Minerva-szentély romjaira épült, főoltára alatt található Sienai Szent Katalin sírja. A templomtól pár lépésre van a Pantheon, melynek kupolája az ókori mérnökök csodálatos teljesítménye. Szabadprogram után visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
3. nap: Reggeli után sétát teszünk a Vatikáni kertben, mely a 44 hektáros pápai állam közel felén terül el. Délután az őskeresztények nyomában járunk. A legrégebbi római úton, a Via Appián megtekintjük a Domine Quo Vadis templomot, mely a legenda szerint azon a helyen áll, ahol az üldözés elől menekülő Péter apostol találkozott Krisztussal. A földalatti ősi keresztény temetkezési helyet keressük fel a San Callisto katakombában. A Via Appián továbbsétálva a San Sebastiano-templomhoz jutunk, mely a hét fő római bazilika egyike. Napunk folytatásaként Róma legfontosabb Mária kegyhelyét, a Divino Amore szentélyt keressük fel. Ima a híres Mária kegyképnél, majd napunk az ostiai tengerparton ér véget, ahol a naplemente fényeiben eltöltött szabadidő után utazunk vissza a szálláshelyre. Fakultatív vacsora.
 
4. nap: Szentmise, majd a reggeli után tömegközlekedéssel utazunk a Colosseumhoz, ahonnan a San Clemente-templomhoz sétálunk, ahol három templom található egymás alatt. A felszín felett egy XII. századi templomba lépünk be, ami alatt a templom IV. századi elődje, a legalsó szinten pedig egy Mithras-szentély van. Napunkat a San Lorenzo fuori le Mura-templomnál folytatjuk, mely szintén egyike Róma hét fő templomának, hiszen itt található Szent Lőrinc sírja. Innen az ugyancsak a hét patriarchális bazilika közé tartozó Santa Croce in Gerusalemme-templomhoz utazunk, ahol a Szent Kereszt három kis darabját őrzik, melyet az ősi hagyomány szerint Szent Ilona talált meg Jeruzsálemben. A délutánt a város festői negyedében, a Trasteverén töltjük. Itt elsőként Róma legősibb Mária-templomát, a Santa Maria in Trasteverét tekintjük meg, majd a Santa Ceciliain Trastevere-templomot keressük fel, melynek altemplomában található Szent Cecíliának, a zene védőszentjének a sírja. Innen az Aventinus dombra utazunk, ahol Róma legnagyobb ókeresztény bazilikáját, a Santa Sabina-templomot keressük fel, majd a templom melletti térről az örök város panorámájának megcsodálása után utazunk vissza a szálláshelyre. Fakultatív vacsora.
 
5. nap: Reggeli után észak felé indulunk és Orvietót keressük fel. A város dómját lélegzetelállítóan szép homlokzata miatt Olaszország egyik legnagyszerűbb katedrálisaként tartják számon. A templomban őrzik azt az oltárkendőt, melyre a bolsenai oltáriszentséges csoda során csöppent vér az ostyából. Szentmise, majd szabadprogram után folytatjuk utunkat a művészetéről és gyönyörű tájairól híres Toszkánába. A középkori sikátoros városban, Sienában állunk meg. Séta az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított belvárosban, majd a gótikus dómot keressük fel. A késő délutáni órákban folytatjuk utunkat Montecatini Terme fürdővárosába. Szobák elfoglalása a szállodában (2 éj), majd fakultatív vacsora.
 
6. nap: Reggeli után elsőként Pisa városát keressük fel, ahol a Campodei Miracoli téren található három márvány románkori épület: a dóm, a keresztelő kápolna és a világhírű Ferde-torony. Szabadprogram után Firenzébe folytatjuk zarándoklatunkat. A reneszánsz művészetek városában sétánkat az aranyművesek Öreg hídjánál kezdjük (Ponte Vecchio), majd a város főterére érünk, ahol a középkori városháza épülete és Michelangelo Dávid-szobra található. Innen sétánk Firenze jelképéhez, a Liliomos Szűz Mária-székesegyházhoz (Santa Maria del Fiore) vezet. Szabadprogram után a Michelangelo térről nyíló panorámával búcsúzunk a várostól. Utazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
7. nap: Reggeli után hazautazás Olaszországon és Szlovénián keresztül. Várható hazaérkezés az esti órákban.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: MEGTELT 134 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 6 éjszakára reggelivel és a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a behajtási engedélyek, a római tömegközlekedési bérlet és a belépőjegyek árát (kb. 100-120 Euró).
Egyágyas felár: 25 000 Ft/fő
Vacsora felár: 19 000 Ft/fő (6 db vacsora)
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3500 Ft/fő.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Köszöntjük névnapjukon
Lenke nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Litvánia
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 565 kB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2921554. látogatónk.
Köszönet

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a júliusban szervezett erdélyi körútért. Nagyon jól éreztük magunkat, és ezt egész családom nevében írom. Hálásak vagyunk a profi kalauzolásért, ami alatt nem csak a földrajzi és történelmi felkészültséget értem, hanem a jó humorral és egyéb filmvetítéssel fűszerezett tájékoztatást is. Adjon a jó Isten nektek erőt és egészséget, hogy még sok ilyen tartalmas utat tudjatok szervezni! Hálás köszönettel:

F.G.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -