Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Szentföldi zarándoklat Jézus életének útján

2018. március 18-25.   (8 nap / 7 éjszaka)   (MEGTELT)
Szállás: középkategóriás, 3* szállodákban (2-3 ágyas szobákban fürdőszobával)
Ellátás: bőséges reggeli és fakultatív vacsora (büfé rendszerben)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezetés
Utazás: menetrend szerinti EL-AL repülőjárattal, helyben autóbusszal
Lelkivezető: Oláh Dénes, marosvásárhelyi főesperes
Program: 1. nap: Budapest – Tel Aviv – Tiberias
Találkozás a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren az indulás előtt 3 órával. Utazás a 10:50 órakor induló menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre. Transzfer a tiberiasi szállodába, szobák elfoglalása (3 éj), majd vacsora.
 
2. nap: Genezáreti-tó – Kafarnaum – Tabgha – Magan kibuc – Kursi
Reggeli után hajózás keretében egy csendes órát töltünk a Genezáreti tavon. Jézus működésének helyszíne, jórészt a tó és környéke. Innen utunk a Hegyi beszéd színhelyére, a Nyolc Boldogság hegyére vezet. Szentmise, majd Szent Péter házának és az ősi zsinagógának a megtekintése Kafarnaumban, ahonnan Lukács evangéliuma szerint több apostol is származott. Péter, András, Jakab, János mellett innen jött az adószedőből lett evangélista Máté is. Máté evangéliuma szerint maga Jézus is lakott itt. Kafarnaumban a régi zsinagóga romjai alatt feltártak egy épületet, amely azonos lehetett azzal a zsinagógával, ahol Jézus is tanított. Tabghán a kenyér és halszaporítás színhelyét látogatjuk meg. Itt járt Jézus a vízen, csendesítette le a vihart és adott enni 5000 embernek. Ezek után felkeressük Magan kibucot, mely egy olyan kollektív település, ahol a vagyon egy jelentős része közös, a mozgalom a szocializmus és a cionizmus egyfajta kombinációjaként jött létre. A nap befejezéseképpen Kursinál állunk meg, ahol Jézus meggyógyított egy ördögtől megszállottat. Visszautazás a szállodába, majd vacsora.
 
3. nap: Názáret – Kána – Tábor-hegy
A szállodában elfogyasztott reggeli után újabb rendkívüli lelki élményeket és látnivalókat tartalmazó nap következik. Először Názáretbe utazunk, ahol sok egyéb mellett az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg, majd Kánába, Jézus első csodatételének a helyszínére látogatunk el, ahol a menyegzőn a vizet borrá változtatta. A házassági fogadalmak ünnepélyes megújítását követően indulunk tovább. Délután szentmise a Tábor-hegyen. A hely nincs említve az Evangéliumokban, de a hagyomány szerint ez az a távoli nagy hegy, ahová Jézus elvonult Péter, Jakab és János apostolokkal. Visszautazás a szállodába, majd vacsora.
 
4. nap: Akkó – Kármel hegy – Caesarea – Jeruzsálem
Reggeli után a Földközi-tenger partvidékére utazunk a Jordán völgyén át. Napunk első nevezetessége a rendkívüli élményeket, földalatti történelmi időutazást is magába foglaló Akkó megtekintése lesz. Az egyik legeredetibb hangulatú izraeli település keresztes emlékekben gazdag óvárosát egy helyenként 150 méter széles erődítmény védi. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Továbbutazunk a Kármel hegyre, Illés próféta áldozatbemutatásának színhelyére. Itt található Illés barlangja és az első kármelita kolostor. Szentmise, majd Caesareába látogatunk el, ahol az ősi erőd lenyűgöző romjainak látványa és a tengerparti hangulat igazán méltó befejezése lesz napunknak. Továbbutazás újabb látnivalók és élmények helyszíneire, Jeruzsálem ősi városába. Szobák elfoglalása a szállodában (4 éj), majd vacsora.
 
5. nap: Ein Karem – Olajfák hegye – Betlehem
Reggeli után látogatást teszünk Ein Karemben. A hagyomány szerint a „judaizmus városa”, amely összefonódott Keresztelő Szent János életével is, valamint itt látogatta meg Szűz Mária unokahúgát, Erzsébetet. Ezután az Olajfák hegyén állunk meg. A kereszténység számára egy hegynek sincs akkora jelentősége, mint az Olivetnek. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után séta keretében megyünk el a mennybemenetel helyére, majd a Dominus Flevit-temploma és a Getszemáni kert az itt található Nemzetek-templomával következik. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és tanította tanítványait. Délután Betlehembe utazunk, ahol először a Pásztorok Mezejét nézzük meg, majd szentmise következik a Születés-bazilikában. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Visszautazás a szállodába, majd vacsora.
 
6. nap: Betánia – Kasser Al Yahud – Ein Gedi – Qumran – Holt-tenger
Reggeli után a Júdeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Útközben Betániában szentmisén veszünk részt. Kasser Al Yahudban Jézus megkeresztelkedésének a helyét keressük fel. A hagyomány szerint itt volt a zsidók átkelése a Jordánon, ma is különleges hangulatú hely a mostani izraeli-szíriai határon. Ein Gediben folytatjuk napunkat. Páratlan élményt nyújt a kősivatag közepén ez a különleges oázis, ahol a Dávid-patak mentén, kellemes sétával érjük el az első vízesést. Szabadprogram után folytatjuk utunkat a Holt-tenger sivatagos vidékére. Utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ. A nap zárásaként a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Visszautazás a szállodába, majd szabadprogram.
 
7. nap: Jeruzsálem
Reggeli után egész napos program a Szent városban. Jeruzsálem Izrael fővárosa, továbbá politikai, jogi és vallási központja. A három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye. Napunkat a Templom-hegyen kezdjük, majd a Szent István kapun belépve először a Bethesda fürdőt és a Szent Anna-templomot csodáljuk meg. Ezután végig követjük Jézus keresztútját, a Via Dolorosán. A Szent Sír bazilika megtekintése, majd szentmise után a város falain kívül elsétálunk a Jaffa kapuhoz, melyen át a Sion-hegyre érünk. Az Elszenderülés-templomának, az Utolsó vacsora termének, majd Dávid király sírjának megtekintése után utunk a zsidó negyedbe vezet, ahol a Siratófalat tekintjük meg, ahová a Második Szentély lerombolása óta (Kr. u. 70.) zarándokolnak a zsidók imádkozni. Repedéseiben megírt imákat, könyörgéseket találunk. Szent Péter bűnbánati temploma után szabadprogram következik. Vásárlási lehetőség a bazárban, majd vacsora a szállodában.
 
8. nap: Tel Aviv – Jaffa – Budapest
Reggeli után Jeruzsálem panorámájával búcsúzunk a Szent várostól, majd Tel-Avivba utazunk. Autóbuszos városnézés után a Földközi-tenger keleti partján lévő ókori kikötővárossal, Jaffával ismerkedünk. A városról úgy tartják, hogy egyike a legrégebbieknek a világon. Napjainkban már Tel-Aviv része, ezáltal a város hivatalos neve Tel Aviv-Jaffa lett, Izrael legfontosabb kereskedelmi központja. Egy legenda szerint a város Jáfetről, Noé egyik fiáról kapta a nevét, aki a nagy özönvíz után kezdte meg a település építését. Szentmise, majd szabadprogram. A kora délutáni órákban transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre menetrend szerinti repülőjárattal.
Térkép: Térkép
A repülőtársaság esetleges járatmódosítása miatt a programváltozás jogát fenntartjuk.
Részvételi díj: 275 900 Ft/fő, mely tartalmazza a repülőjegy árát, a szállást reggelivel, a helyi kirándulásokhoz a légkondicionált autóbusz költségét és a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a reptéri illetéket (59.500 Ft/fő), a kötelező BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) és útlemondási biztosítást (13.415 Ft/fő), valamint a belépőjegyeket és egyéb járulékos költségeket (140 USD).
Vacsora felár: 25 400 Ft/fő
Egyágyas felár: 99 900 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4400 Ft/fő.
Az út legalább 25 fő jelentkezése esetén indul.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Zarándoklat Olaszországba - Olasz szentek nyomában

  2018. szeptember 24-30.
Szent Antal, Szent Ferenc, Szent Pio, Szent Rita és Szent Klára nyomában. Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Lenke nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Litvánia
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 565 kB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2922443. látogatónk.
Isonzó-völgye és Doberdó emlékhelyei

A megrázó élményekkel teli, helyenként fárasztó, de kitűnően sikerült Isonzó-Doberdó utazás magas szintű szervezettségét ezúton is szeretném megköszönni. Nagyon örülök, hogy ezen az utazáson részt vehettem, ahol a Nagy Háború olaszföldi csatáinak színhelyét, hőseink nyughelyét (már ami megmaradt belőle!) megismerhettem.

É.J.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -