Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Zarándoklat Olaszországba - Olasz szentek nyomában II.

2018. október 8-14.   (7 nap / 6 éjszaka)
Szállás: hotel **/***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Utazás: autóbusszal
Indulás: 04:30 óra, Budapest
Lelkivezetők: Hurgoi Sándor verbita szerzetes és Vajda Gábor atya
Program: 1. nap: Budapest – Padova (kb. 728 km)
Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, pihenőkkel Szent Antal városába, Padovába. A Szent Antal Bazilika megtekintésével kezdjük zarándoklatunkat, mely Szent Antal földi maradványainak nyughelye. A bazilika bejárata előtt áll Gattamelata lovasszobra, mely Donatello világhírű alkotása. Szentmise, majd rövid belvárosi séta. Utána utazás a szállásra (1 éj), fakultatív vacsora.
 
2. nap: Assisi (kb. 362 km)
Reggeli után továbbutazás Közép-Olaszországba. A délutánt Assisiben, Szent Ferenc és Szent Klára városában töltjük. Séta a hangulatos középkori utcácskákon, és a Szent Ferenc-bazilika megtekintése, ahol a híres Giotto freskósorozat, a rendalapító Ferenc testvér életét jeleníti meg. Ima Szent Ferenc sírjánál, majd szentmise. Ellátogatunk a Szent Klára-bazilikába a szent sírjához, továbbá itt található a San Damiano feszület, mely Ferenchez beszélt. Utazás a szálláshelyre (1 éj), szobák elfoglalása, fakultatív vacsora.
 
3. nap: Cascia – Lanciano – San Giovanni Rotondo (kb. 453 km)
Reggeli után Casciába, a reménytelen helyzetek szentjéhez, Szent Ritához zarándokolunk. Szentmise a Szent testét őrző Szent Rita-templomban, a kolostor meglátogatása, majd szabadprogram. Ezután a tengerparton haladva az olasz csizma sarka felé vesszük az irányt. Megálló Lancianóban, ahol a VII. században eucharisztikus csoda történt. A misén az átváltoztatás során az ostya valóban élő hússá, a bor pedig valóban élő vérré változott. Az esti órákban érkezés Olaszország egyik legfontosabb zarándokhelyére, San Giovanni Rotondoba, szállás elfoglalása (3 éj), fakultatív vacsora.
 
4. nap: San Giovanni Rotondo
Reggeli a szálláshelyen, majd egész napos zarándokprogram Szent Pio városában, ahová évente 7 millió zarándok érkezik. Felkeressük a régi templomot és az új bazilikát, főhajtás és ima a szent testénél, melyet egy kristálykoporsóban őriznek és 50 éve helyeztek itt örök nyugalomra. Megtekintjük a kapucinus kolostort és Pio atya celláját, továbbá felkeressük a kórházat is, amit ő alapított. Szentmise, majd keresztút. Szabadprogram. Este visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
5. nap: Monte Sant’Angelo – Manfredonia – Bari (kb. 323 km)
A szállodában elfogyasztott reggeli után Monte Sant’Angelóba indulunk, ahol több alkalommal is megjelent Szent Mihály arkangyal. Szentmise a jelenési barlangba épült templomban. Rövid szabadprogram a bmanfredoniai tengerpartonn, majd kirándulás Bariba. A híres kikötővárosban felkeressük a Szent Miklós-bazilikát, ahol myrai Szent Miklós relikviáit őrzik. Séta az óvárosban a katedrális és a vár érintésével. Visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
6. nap: Loreto (kb. 661 km)
Reggeli után észak felé indulunk, Itália leghíresebb búcsújáró helyére. Szentmise a loretói bazilikában, ahol a Szent Házat, Szűz Mária názáreti házát rejti a szentély kupolája. Utazás Padova környéki szálláshelyünkre (1 éj). Szobák elfoglalása, fakultatív vacsora.
 
7. nap: Budapest (kb. 728 km)
Reggeli, majd hazautazás. Útközben a nagy háború 100 éves évfordulója alkalmából a magyar hősökre emlékezünk, főt hajtunk olasz emlékhelyüknél. Utazás Szlovénián át. Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.
Térkép: Térkép
Részvételi díj: 125 900 Ft/fő, mely tartalmazza a feltüntetett programokat, az autóbuszos utazás költségét, a 6 éjszaka szállást reggelivel, valamint a csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb. 60 €/fő), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség és poggyász), ami az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott ’TOP’ utasbiztosítás költsége 4.900 Ft/fő 80 éves korig. 80 év felett ’NÍVÓ’ utasbiztosítás köthető, melynek költsége 8.750 Ft/fő.
vacsora: 15 000 Ft/fő (6 db vacsora)
egyágyas felár: 25 000 Ft/fő
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4900 Ft/fő.
Az út legalább 35 fő jelentkezése esetén indul.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Szent Bernadett nyomában - Lourdes-i zarándoklat

  2018. szeptember 13-18.
Tovább...

Szentföldi zarándoklat Jézus életének útján

  2018. november 20-27.
Sokak kérésére újra bibliai helyeken lélekemelő vezetéssel Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Lenke nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Litvánia
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 565 kB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 2921568. látogatónk.
Székelyföld felvidéki szemmel - egy utazás emlékképei

részt vettek azon az autóbuszos zarándokutazáson, melynek úticélja Erdély, ezen belül pedig a Székelyföld volt. Azt tudtam, ill. sejtettem, hogy életre szóló élményekkel gazdagodva térek majd haza, de hogy olyan tapasztalatokat is szerzek majd, melyek gyökeresen megváltoztatják eddigi – inkább hiányos és hézagos, mintsem valós – Erdély-képemet, azt nem gondoltam volna. Mivel zarándokutazásról volt szó, fő célunk a csíksomlyói búcsú volt, de természetesen a rendelkezésünkre álló öt nap alatt igyekeztünk minél több helyre eljutni, minél... Tovább...

T.T.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -