Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Medjugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

2019. május 6-10.   (5 nap / 4 éjszaka)
Lelkivezető: Varga Zoltán atya
Utazás: autóbusszal
Indulás: 05:00 óra, Budapest, Szent Erzsébet Plébánia, Rózsák tere
Szállás: színvonalas zarándokpanzió, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákkal
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)
Program: 1. nap: Budapest – Marija Bistrica – Medjugorje
Utazás technikai pihenőkkel. Első megállónk Marija Bistrica (Máriabeszterce vagy Máriabisztrica), mely a legnagyobb Mária-kegyhely Horvátországban, kiemelt fontosságú a horvátok vallási életében. Több százezer zarándok imádkozik évről-évre a Boldogasszony csodatévő szobra előtt. Mi is itt kezdjük zarándokutunk lelki programjait, szentmise. Ezt követően utazunk tovább a híres zarándokhelyre, Medjugorjéba. A település Nyugat-Hercegovinában, Mostartól nem messze helyezkedik el, többnyire horvátok lakják. 1981-ben hat helyi fiatalnak megjelent a Szűzanya a kisváros melletti domboldalon. A gyerekek elmesélték a látottakat, és ettől kezdve a kisváros az egyik legjelentősebb Mária-kegyhellyé vált: több mint kétmillió zarándok érkezik ide évente a világ minden tájáról. Szállás elfoglalása, majd vacsora.
 
2. nap: Medjugorje
Reggeli után a Jelenések hegyére indulunk. A hegy lábánál található Kék kereszttől gyalogosan jutunk fel az első jelenések helyszínére, útközben rózsafüzért imádkozunk. Majd a Cenacolo közösséget (szenvedélybetegek) látogatjuk meg. Ebéd után felkeressük a Kravica-vízesést, ami a legnagyobb és leglátványosabb hercegovinai vízesés. Este részvétel a nemzetközi szentmisén a Kegytemplomnál.
 
3. nap: Medjugorje – Mostar
Reggeli után saját, magyar nyelvű szentmise, majd indulás a Krizevacra, a Nagy Kereszt hegyére. Keresztút végzése a hegyre felfele menet. Ebéd, majd kirándulás Mostarba. A smaragdszínű Neretva fölött átívelő, a város jelképévé vált Öreg-hídon keresztül teszünk egy sétát az óvárosban, az oszmán-török kori macskaköves negyedben. Szabadprogram során lehetőség lesz egyénileg is felfedezni a bazársort vagy inni egy török kávét. Visszatérés Medjugorjéba, majd szabadidő.
 
4. nap: Medjugorje
Reggelit követően saját, magyar nyelvű szentmise, majd Marinko atya előadása. Könnyező feltámadt Jézus szobor meglátogatása, Világosság rózsafüzér stációinál közös ima. Ebéd után szabadprogram, egyéni séta. Részvétel az esti szentségimádáson.

5. nap: Vepric – Budapest
Reggeli után hazautazás Horvátországon keresztül. Makarskánál a veprici Miasszonyunk szentélynél tartunk pihenőt. Szentmise a barlangnál, melynek természetes környezetét a dombok és a völgy vízmosásai formálták az eredeti franciaországi Lourdes-i zarándokhelyhez hasonlóan. Hazafelé ebédlehetőség. Hazautazás az M7-es autópályán keresztül, érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Térkép: Térkép
Fontos! A Jelenések hegyére és a Krizevac-hegyre kényelmes ruházatot, magas szárú cipőt, túrabotot ajánlunk. A szenvedélybetegeknek lehet vinni tartós élelmiszert ajándékba. A szentmise magyar nyelvű fordítását FM kisrádión lehet majd követni, ezért kérjük, hogy fülhallgatóval használható, erre alkalmas telefont vagy rádiót hozzanak magukkal.
 
A határon csak kártyaformátumú személyi igazolványt vagy útlevelet fogadnak el (a lejárat nélküli, régi típusú – könyv formátumú – személyi igazolvánnyal nem lehet Bosznia-Hercegovinába utazni).
Részvételi díj: 65 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét; szállást 4 éjszakára; félpanziós ellátást; lelkivezetést; csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a helyszínen kötelezően fizetendő szervízdíj, belépők és egyéb járulékos költségek díját (30 EUR/fő); az EUB 'Nívó' utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 500 Ft/fő 80 éves korig. 80 éves kor felett 6 250 Ft/fő.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 500 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Lourdes-i zarándoklat - Szt. Bernadett nyomában

  2019. szeptember 28 - október 3.
Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Csilla, Noémi nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2019
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 2,3 MB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 3301850. látogatónk.
részlet egy levélből

... Hálásan köszönünk mindent, a gyerekek csodásan érezték magukat, a vendéglátástól - no meg Vilitől - pedig el voltak ragadtatva ...

Éva tanárnő, Petőfi S. Gimnázium

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -