FőoldalUtazásokSzolgáltatásokGalériaRólunkElérhetőségek Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
ZarándokvonatokZarándoklatokEgynapos utakKörutazásokBelföldi szállások
Medjugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez

2024. szeptember 16-19.   (4 nap / 3 éjszaka)
Lelkivezető: Juhos Ferenc verbita szerzetes és Csóka János pálos szerzetes
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Indulás: Budapestről, a Hősök teréről (Műjégpálya mellett)
További fel- és leszállási lehetőség: Dunaújvárosnál (az autópálya melletti ÖMV benzinkútnál), Paksnál (az autópálya mellett a Mobilpetrol benzinkútnál) és Szekszárdnál (az autópálya mellett a MOL benzinkútnál)
Szállás: zarándokpanziók, 2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával, illetve fürdőszoba-használattal
Ellátás: félpanzió
Program: 1. nap (szeptember 16., hétfő): Utazás Budapest – Eszék – Mostar útvonalon Medjugorjéba. A települést Nyugat-Hercegovinában többnyire horvátok lakják. 1981-ben hat helyi fiatalnak jelent meg a Szűzanya a kisváros melletti domboldalon. A gyerekek elmesélték a látottakat, és ettől kezdve a kisváros az egyik legjelentősebb Mária-kegyhellyé vált: több mint kétmillió zarándok érkezik ide évente a világ minden tájáról. Megérkezés Medjugorjéba várhatóan az esti/késő esti órákban, szállás elfoglalása, vacsora.
2. nap (szeptember 17., kedd): Reggeli a szállásokon. Szentmise. Cenacolo (szenvedélybetegek) közösség meglátogatása, majd a Jelenések hegyére indulunk. A hegy lábánál található Kék kereszttől gyalogosan jutunk fel az első jelenések helyszínére. Estebéd, szabadidő. Rózsafüzér, majd közös szabadtéri szentmise, szentségimádás és áldás a Szent Jakab tiszteletére felszentelt plébániatemplomnál.
3. nap (szeptember 18., szerda): Reggeli után szentmise. Križevac (Nagy kereszt hegye): keresztút. Szabadidő Medjugorjéban, estebéd a szállásokon. Este rózsafüzér, közös szabadtéri szentmise, szentségimádás és áldás a Szent Jakab tiszteletére felszentelt plébániatemplomnál.
4. nap (szeptember 19., csütörtök): Reggeli, csomagok bepakolása a buszokba. Indulás Mostarba. A smaragdszínű Neretva fölött átívelő, a város jelképévé vált Öreg-hídon keresztül teszünk egy sétát az óvárosban, az oszmán-török kori macskaköves negyedben. Szabadprogram során lehetőség lesz egyénileg is felfedezni a bazársort vagy inni egy török kávét. Utazás Budapestre, várható hazaérkezés a késő esti/éjszakai órákban.
 
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programban a Jelenések hegyére és a Krizevácra gyalogosan megyünk fel. Mindkét hegy (különösen az utóbbi) igen meredek és sziklás. Kényelmes ruha és túracipő javasolt! Ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja, akinek nem megterhelő ez, megfelelő fizikai egészségnek örvend. A szentmise magyar nyelvű fordítását FM kisrádión vagy vételre alkalmas mobiltelefonon lehet majd követni, ezért kérjük, hogy fülhallgatóval használható, telefont vagy kisrádiót hozzanak magukkal.
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
A határon csak kártyaformátumú személyi igazolványt vagy útlevelet fogadnak el (a lejárat nélküli, régi típusú – könyv formátumú – személyi igazolvánnyal nem lehet Bosznia-Hercegovinába utazni). A belépéshez használt úti okmánynak az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.
Részvételi díj: 97 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, szállást 3 éjszakára, félpanziós ellátást, lelkivezetést, csoportkísérő-idegenvezetést, tour guide készüléket.
A részvételi díj nem tartalmazza az 1 ágyas felárat (korlátozott számban), útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 5 %-a, a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, költségét: 30 EUR/fő, az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 2 840 Ft/fő 80 éves korig, a jelenlegi díjszabás szerint.
 
A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 840 Ft/fő.Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!
Jelenleg nincs ilyen utazási ajánlatunk.
Belföldi szállások
Köszöntjük névnapjukon
Iván nevű látogatóinkat!
Úticélok
Ausztria Tanzánia
Bosznia Csehország
Franciaország Horvátország
Szentföld Lengyelország
Lettország Litvánia
Észtország Olaszország
Portugália Erdély
Délvidék Felvidék
Szlovénia Kárpátalja
Dominikai Köztársaság
Mádiatár
Énekesfüzet
Zarándokok énekesfüzete
szerkesztette: Pálmai Árpád
Letöltés (PDF, 967 kB)
Ajánljuk
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Rákóczi Szövetség
SárgaHáz, Szigetszentmiklós
Verbita Rend
  Utazási szerződés
  Utas- és stornó biztosítások
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on!
Vértessomló zarándoklat

Örülök, hogy újra utazhatunk!

Zarándoktársunk

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -