Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
Győri Könnyező Szűzanya búcsú lébényi látogatással

2019. március 16. szombat
Ellátás: önellátás
Utazás: autóbusszal
Indulás: 07:00 óra, Budapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
Lelkivezető: Michels Antal atya
Program: Folyamatos utazás az M1 autópályán pihenő közbeiktatásával Győrbe. A város legjelentősebb szakrális műemlékei a Káptalandombon találhatók, ahol Magyarország egyetlen középkori eredetű főpapi rezidenciája, a XIV. századi Püspökvár és a Szent István király által alapított székesegyház áll. A bazilika Magyarországon egyedülállóan háromszoros búcsújáróhely, mivel itt található Szent László hermája, Boldog Apor Vilmos vértanú püspök sírhelye és a Könnyező Szűzanya kegyképe.
1649-ben Walter Lynch írországi püspök a keresztényüldözés elől menekülni kényszerült hazájából, és magával hozott egy, a gyermek Jézus fölé hajoló és imádkozó Szűzanyát ábrázoló képet. A püspök Győrben élt haláláig, mely után a kép a székesegyház oldalfalára került. Pár évtizeddel később újabb katolikus üldözés tört ki Írországban. 1697. március 17-én, Szent Patriknak, Írország védőszentjének ünnepén, a képen ábrázolt Szűzanya szeméből reggel 6 órától 9 óráig véres könnyek gördültek alá. A kegyképnek oltárt készítettek és díszes keretbe foglalták, ünnepekor pedig ezrek érkeznek az egész országból.
Boldog Apor Vilmos püspök 1941-ben foglalta el püspöki székét, működésére azonban rányomta bélyegét a háború. Amikor a harcok elérték Győr városát, sok száz embernek biztosított menedéket a Püspökvárban. Itt történt, hogy orosz katonák el akarták vinni a pincében található asszonyokat és nőket, de a püspök ellenállt. Egy katona előbb a mennyezetbe, majd többször a püspökre lőtt. A katonák elmenekültek és senkinek sem lett bántódása, Apor Vilmos azonban meghalt. Szent II. János Pál pápa 1996-os győri látogatásakor a vértanú püspök sírjánál imádkozott, akit 1997-ben a római Szent Péter téren boldoggá avatott.

A szentmise előtt városnéző sétára indulunk Győr műemlékekben gazdag belvárosában, amelyet a Rába partján lévő Kármelita templomnál kezdünk, ennek egyik kápolnafülkéjében áll a Hab Mária szobor, mely a város árvíztől való megmenekülésének állít emléket. Majd a barokk Széchényi teret keressük fel, ahol Győr számos nevezetes épülete található, ezek közül kiemelkedik a ferences templom és rendház. A hangulatos utcákon a Frigyláda szobor érintésével jutunk el a Püspökvárhoz, melyet a szentmise után tekintünk meg. Ezt követően rövid szabadprogram, majd utazás a lébényi Szent Jakab apostol műemléktemplomhoz.
Lébény temploma országos hírű nevezetesség, Magyarország egyik legjelentősebb középkori építészeti emléke, a románkor gyöngyszeme. A gyökerei egészen a XII. századra nyúlnak vissza, így az ország egyik legkorábbi monostortemploma. A főapostol tiszteletére felszentelt szentély ma fontos állomása a Santiago de Compostelába tartó Szent Jakab zarándokútnak is.
A templom megtekintése után hazautazás az M1 autópályán, várható érkezés az esti órákban.
Térkép: Térkép
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Részvételi díj: 6 590 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a lelkivezetést és a csoportkísérést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és egyéb járulékos költségek árát.


Ha máskor, vagy más féltételekkel szeretne utazni, kérjen tőlünk ajánlatot!

Zarándoklat Pécsre, a Magyar Pálos Rend kolostorába

  2019. május 18.
Tovább...
Köszöntjük névnapjukon
Szilárda nevű látogatóinkat!
Ausztria Bosznia
Csehország Franciaország
Horvátország Szentföld
Lengyelország Lettország
Litvánia Észtország
Olaszország Portugália
Erdély Délvidék
Felvidék Szlovénia
Kárpátalja
Bethlen Gábor Kollégium
Keresztszülő-program
Magyar Pálos Rend
Verbita Rend
Vianney Testvérek
Prospektus 2018
Zarándokvonatok, Zarándoklatok és Körutazások
Letöltés (PDF, 565 kB)

Régebbi prospektusok

Prospektus rendelés...
  Utazási szerződés
  Részletes adatvédelmi tájékoztató
  Rövidített adatvédelmi tájékoztató
  Médiapartnereink
  Hasznos linkek
  Sütés-főzés
  Humor
  Impresszum
Kövessen minket a Facebook-on! Hívjon minket Skype-on! Kövessen minket a YouTube-on!
Ön a 3110752. látogatónk.
Boldogasszony Zarándokvonat 2015

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani irodájuk minden munkatársának, az egész csapatnak a kitűnő szervezésért, az összes segítségért és az egész útért. Felemelő, felejthetetlen élmény volt, igazi lelki feltöltődés! Köszönjük!

T. és M.

© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  zarandokvonat.hu  -